Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Servicii de calitate

Modernizarea Spitalului Suceava va continua şi după descentralizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Descentralizarea Spitalului Suceava, realizată începând cu luna iulie, va fi de bun augur, crede directorul acestei unităţi sanitare, Vasile Rîmbu, care consideră că transferul unităţii către administraţia lo­cală, care e mai aproape de nevoile medicale ale comu­ni­tă­ţii, e una bună având în vedere colaborarea benefică de până acum.

„Noi am exersat încă de anul trecut implicarea Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local în ridicarea standardelor Spitalului, prin asigurarea de condiţii corespunzătoare de cazare, întreţinere şi funcţionare. Jumătate din spital s-a modernizat în 2009 şi 2010 şi ne propunem să continuăm acest proces de modernizare”, a spus managerul Rîmbu.

El a arătat că, de anul trecut, cu ajutorul autorităţilor locale, Spitalul Suceava a reuşit să reabiliteze toate clădirile în care funcţionează secţia exterioară de Psihiatrie, de la Burdujeni, dar şi cele patru pavilioane de la Spitalul Vechi, respectiv Pneumoftiziologie, Oncologie, Boli Infecţioase şi Dermato-Venerologie. Acestor investiţii costisitoare li se adaugă altele, respectiv modernizarea secţiilor de Cardiologie, Oftalmologie, Balneofizioterapie, Pediatrie, Chirurgie Infantilă, Neurologie, a Unităţii de Primire a Urgenţelor şi a staţiei de dializă.

 

Urmează renovări la Ortopedie şi reorganizări la Reanimare

Lucrările de reabilitare vor continua în 2010, cu renovarea secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, precum şi reorganizarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă într-un circuit modern, care va asigura o comunicare directă cu blocul operator. Printre proiectele imediate se numără şi înlocuirea celor opt lifturi din incintă, unul dintre acestea vechi din 1994, iar celelalte şapte tocmai din 1966, anul dării în folosinţă a spitalului. Schimbarea lifturilor se va realiza până la finele anului şi va costa 1,19 milioane de lei, bani suportaţi de către Ministerul Sănătăţii.

 

Ambulatoriul de specialitate integrat, funcţional până la finele anului 

Înfiinţarea ambulatoriului integrat al Spitalului este un alt proiect care va fi pus în practică în 2010.

„Lucrările vor începe în luna august şi se vor finaliza până la finele anului”, a declarat managerul Spitalului arătând că este vorba de o investiţie de peste un milion de euro, din care majoritatea sunt fonduri nerambursabile, din bani europeni.

Ambulatoriul integrat va cuprinde în structura sa cabinete de medicină internă, hematologie, cardiologie, dermatologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie, urologie, ORL, chirurgie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, oftalmologie şi neurochirurgie.

Toate cabinetele vor beneficia de dotări cu aparatură performantă, ceea ce va creşte foarte mult standardul de calitate al serviciilor medicale.

Printre noile echipamente de care va beneficia Spitalul, prin ambulatoriul integrat, se numără un biomicroscop, ecograf Doppler cu sonde pentru cord, rectoscop, videocolonoscop, artroscop, echipament radiologic mobil, electrocauter, baie galvanică, aparat de laserterapie, aparate de narcoză şi reanimare. Cabinetele vor avea toate trusele de instrumentar necesare şi un mobilier adecvat.

 

Lucrări de sute de mii de euro, demarate în curând la maternitate

Un alt proiect pentru 2010 este înfiinţarea maternităţii de gradul III, despre care se vorbeşte de ani de zile, şi care înseamnă investiţii în infrastructură de ordinul sutelor de mii de euro, precum şi dotare cu echipamente de cea mai mare calitate pentru secţiile de obstetrică şi de neonatologie.

„Lucrările pentru înfiinţarea maternităţii de gradul III vor începe în acest an, iar investiţiile vor fi suportate de Banca Mondială, prin Ministerul Sănătăţii”, a asigurat Vasile Rîmbu.

Managerul Spitalului a vorbit şi de alte proiecte de anvergură, cum ar fi posibilitatea practicării la Suceava a intervenţiilor de chirurgie vasculară.

“Când cineva va cupla la ideea unui parteneriat public-privat vom aduce un angiograf. Nouă aparatul ne lipseşte, fiindcă putem asigura logistica, spaţiile necesare şi specialiştii”, a precizat Rîmbu.

El a adus în discuţie şi problema parcului din curtea unităţii, care va fi transformat curând într-o oază de verdeaţă, după un proiect în valoare de două milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea Spitalului Suceava va continua şi după descentralizare.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Modernizarea Spitalului Suceava va continua şi după descentralizare4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei