Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Închiriere surpriză

PD-L va avea sediu în fosta Grădiniţă „Aşchiuţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O fostă grădiniţă de copii va deveni sediul teritorial al partidului de guvernământ – PD-L, odată cu aprobarea închirierii de către proprietarul acesteia, Primăria Suceava, în şedinţa de Consiliu Local de ieri.

Închirierea imobilului de 227 mp de pe Aleea Trandafirilor nr. 4, care timp de mai mulţi ani a fost folosit pe post de grădiniţă, pentru o grupă de preşcolari de la Grădiniţa „Aşchiuţă”, de pe strada Alexandru cel Bun, s-a făcut fără licitaţie publică, pe un an, cu posibilitate de prelungire, chiriaşul fiind Partidul Democrat Liberal - Filiala Teritorială Suceava.

Conform legii, chiria va fi stabilită la fel ca pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe.

Cum reacţiile referitoare la această închiriere au apărut chiar înainte de şedinţa de Consiliu Local, reprezentanţii PNL condamnând această decizie, primarul Sucevei a ţinut să aducă o serie de lămuriri în faţa aleşilor locali:

“Spaţiul solicitat spre închiriere a fost eliberat ca urmare a modernizării şi extinderii sediului Grădiniţei Aşchiuţă. Partidul Democrat-Liberal este singurul partid parlamentar care nu are un sediu în Suceava. Clădirea este liberă de sarcini – noi am spus la un moment dat că vom face acolo sediul Direcţiei pentru cultură a municipalităţii, dar acesta nu va mai fi înfiinţat, conform noilor reglementări fiind redus la sun simplu departament. În plus, activitatea culturală se va desfăşura în viitorul sediu al Centrului Cultural Bucovina, a cărui execuţie este deja scoasă la licitaţie. Ştiu că sunt multe speculaţii pe această temă, dar, de când sunt primar, am acordat sedii mai multor partide - Partidului Conservator, UNPR, UDMR, ROASIT şi Forţa Democrată. Aşa cum am acordat sedii tuturor partidelor politice care au solicitat acest lucru, mi se pare corect să acordăm acest drept şi PD-L-ului”.

Şeful municipalităţii sucevene a mai precizat că spaţiul respectiv nu era adecvat pentru o grădiniţă, el fiind folosit în acest scop doar pentru că sediul Grădiniţei „Aşchiuţă”, de pe Alexandru cel Bun, era total neîncăpător.

“În clădirea de pe Aleea Trandafirilor îşi desfăşura activitatea doar o grupă. Clădirea nu respectă normele sanitare impuse pentru o astfel de activitate, nu are nici cantină proprie, mâncarea copiilor era cărată zilnic, cu oalele, printre blocuri, de la clădire la alta”, a spus Lungu, adăugând că grupa de copii de acolo a fost mutată încă de anul trecut în sediul modernizat şi extins al Grădiniţei „Aşchiuţă”.

În vreme ce PNL şi-a exprimat dezaprobarea vizavi de această decizie, prin reprezentantul său, Corneliu Vornicu, aleşii locali de la PSD nu au contestat dreptul PD-L de a avea un sediu propriu, dar, prin reprezentantul lor, Virginel Iordache, au considerat decizia ca fiind uşor pripită, în condiţiile în care în municipiul Suceava sunt 38 de grupe de preşcolari a câte 28 de elevi, numărul maxim alocat la o grupă prevăzut prin lege fiind de 25, iar deficitul de locuri la grădiniţă este de 650.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L va avea sediu în fosta Grădiniţă „Aşchiuţă”.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PD-L va avea sediu în fosta Grădiniţă „Aşchiuţă”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei