Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragedie pe şosea

Doi tineri proaspăt căsătoriţi şi mama fetei, morţi sub roţile unui camion

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O clipă fatală a spulberat viaţa a trei oameni, doi tineri care se căsătoriseră în toamna anului trecut  şi mama fetei. A fost de ajuns ca şoferul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, să piardă controlul asupra volanului, foarte probabil după ce a aţipit, şi să aibă ghinionul ca din faţă să vină un camion. Ce a urmat este cumplit, trei oameni pierind sub roţile camionului şi în urma lor rămânând o familie distrusă.        

 

Cumplitul accident s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 6.30, pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor. Răzvan George Lupaşcu, în vârstă de 26 de ani, conducea un autoturism VW Golf Family, pe scaunul din dreapta fiind soacra sa, Niculina Stoica, în vârstă de 50 de ani, iar pe bancheta din spate aflându-se soţia, Rodica Irina, de 25 de ani. Se întorceau de la Cluj, localitate spre care soţii plecaseră în seara precedentă, pentru a o lua pe femeia de 50 de ani şi a o aduce acasă, la Zvoriştea. Şoferul avea deja ore bune de când conducea şi până să ajungă acasă mai avea în jur de trei ore.

 

Drumul către moarte  

Chiar în zona Primăriei Dorna Candrenilor, pe un sector de drum drept, şoferul de 26 de ani a pătruns brusc pe sensul opus de mers. Din ancheta poliţiei rezultă că acesta a acroşat mai întâi un alt autoturism VW, care venea de pe sensul opus, de aici maşina lovindu-se de camionul care venea în spatele VW-ului atins iniţial. Din păcate impactul a fost extrem de violent, la faţa locului neexistând urme de frânare, astfel că maşina VW s-a zdrobit pur şi simplu sub camion.

 

Au murit unul după altul

Echipajul de „Descarcerare” de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, ajuns imediat la faţa locului, a găsit o maşină VW distrusă complet în partea din faţă. Şoferul era mort, strivit între fiare, în timp ce soacra sa, şi ea rănită extrem de grav, a mai trăit doar câteva minute. Tânăra soţie a şoferului, care era în spate, nu era prinsă între fiare, însă suferise şi ea leziuni grave, decedând la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul municipal Vatra Dornei.

Şoferul camionului, Nicolaie Cornaciu, în vârstă de 34 de ani, din Sibiu, nu a avut cum să schiţeze nici un gest, declarând anchetatorilor că şoferul a intrat brusc pe sensul opus de mers şi avea viteză mare. Acesta a scăpat fără nici o zgârietură de pe urma impactului.

„Accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive şi foarte probabil a oboselii accentuate a şoferului. Porţiunea de drum pe care s-a produs impactul nu este una periculoasă, astfel că aproape sigur şoferul a aţipit la volan”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, cel care a coordonat ancheta de la faţa locului.  

      

Doi tineri cu un viitor foarte promiţător

Vestea că doi tineri din Zvoriştea, care nici nu împliniseră un an de la căsătorie, dar şi mama unuia dintre ei, au murit într-un cumplit accident rutier petrecut la Dorna Candrenilor a îndurerat o comunitate întreagă.

De la primarul comunei Zvoriştea, Constantin Barariu, care era naşul de botez al lui Răzvan, şi până la oameni simpli din comună, cu toţii se întrebau „De ce?”.

 „Nu am cuvinte. Nu pot să vă spun nimic. El îmi era fin, eram rudă şi cu Irina. Nu mă pot aduna acum. Ce poate fi spus în aceste momente dramatice?”, ne-a spus ieri primarul Barariu.

Cei doi tineri aveau un viitor cât se poate de promiţător. El administra un depozit cu materiale de construcţii din comună, iar soţia lui ţinea contabilitatea la o societate comercială.

 

Un şofer experimentat, cu multe curse lungi

Din ce ne-au povestit rudele celor doi tineri, Irina şi Răzvan au mers cu maşina la Cluj pentru a o aduce acasă pe Niculina Stoica, mama Irinei, după ce aceasta fusese plecată o perioadă la cealaltă fiică a ei, stabilită în Spania. Femeia ar fi venit cu avionul până la Cluj, copiii urmând să o aducă de la Cluj la Suceava. „Noi ştim că s-a dus să o aducă pe tanti Niculina de la Cluj. Mai mult nu ştim. Vai, ce nenorocire! Erau copii aşa de buni. Pe 17 septembrie ar fi avut un an de la căsătorie. Nu ştim ce să mai zicem. Suntem distruşi”, ne-a povestit, printre lacrimi, mătuşa lui Răzvan, Dorina Aursulesei.

Tot ea a completat că anul trecut, după nuntă, tinerii şi-au sărbătorit luna de miere la sora Irinei, în Spania.

„Ştiu că Răzvan şi-a luat carnet de conducere chiar după ce a terminat liceul. A făcut drumuri lungi, chiar şi în străinătate, şi nu a avut niciodată probleme. Venea în fiecare zi cu maşina de la Suceava, unde s-a stabilit după căsătorie, la serviciu, aici, în Zvoriştea, la depozitul de materiale. Nu ştim ce s-o fi întâmplat. Suntem răvăşiţi!”, a completat Dorina Aursulesei.

 

O durere greu de exprimat în cuvinte

Le-am întâlnit ieri la Zvoriştea, plângându-şi nepoţii, pe Elena Stoica, care a crescut-o pe Irina de mică, dar şi pe Ecaterina Lupaşcu, bunica lui Răzvan. Elena Stoica, în vârstă de 72 de ani, şi-a pierdut fiica şi nepoata. O durere peste care nu va trece niciodată. Aproape de leşin, femeia plângea, rostea mereu numele nepoatei şi spunea obsesiv: „Mai bine mă lua Dumnezeu pe mine, şi îi lăsa pe ei. Vai, nu mai pot... Ieri am îngropat-o pe sora mea. Azi am aflat că fata mea şi nepoţii au murit. Vai, nu, nu se poate. Nu pot să cred”, ne-a spus bunica Elena.

Abia ţinându-se pe picioare, Ecaterina Lupaşcu şi-a adunat puterile şi ne-a spus că nepotul ei „era un băiat de zahăr”. „Nu bea, nu fuma, era respectuos. Cum s-a putut întâmpla aşa ceva? Nimeni nu crede. Parcă ieri au avut nunta. Şi ce nuntă? Au caseta. Erau ca două flori. A fost toată familia la nuntă, şi a noastră şi a Irinei. Se înţelegeau tare bine. Am rămas cu fotografiile, cu lacrimile şi durerea ”, ne-a mai spus bunica Ecaterina.

 

Prima oră a dimineţii, perioadă critică pentru şoferii obosiţi 

O dramă cumplită, însă din păcate pentru aceşti oameni nu se mai poate face nimic. Rămâne doar un semnal de alarmă pe care poliţia îl trage din nou. Numeroase accidente grave, adevărate tragedii, s-au mai petrecut după acelaşi tipar. Şoferi extrem de obosiţi, care au condus ore în şir fără a se odihni şi care au aţipit pentru o fracţiune de secundă, suficient cât să iasă cu maşina în decor ori să intre pe contrasens. În toate cazurile accidentele s-au petrecut dimineaţă, perioada de după răsăritul soarelui fiind critică pentru şoferii obosiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri proaspăt căsătoriţi şi mama fetei, morţi sub roţile unui camion.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 9 voturi
Doi tineri proaspăt căsătoriţi şi mama fetei, morţi sub roţile unui camion4.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :( trimis de
(23 iul 2010, 11:43:15
Condoleante familiei si dumnezeu sa'i ierte...
2.   Asa e viata.... :(( trimis de
(23 iul 2010, 15:51:28
L-am cunoscut pe Razvan. Era un om cumsecade. Il stiam din liceu. Viata se termina cand nu te astepti.... Dumnezeu sa-i ierte!
3.   Condoleante familiei indurerate trimis de
(23 iul 2010, 18:32:58
Nu poti rosti cuvinte, nu poti sa le adresezi celor care le sunt rude niciun cuvant.. le spunem doar ca ii intelegem si suntem alaturi de ei... familia Lupascu niste oameni deosebiti... Sincere condoleante!! Putere sa treceti mai departe!Fereasca Dumnezeu pe toata lumea de asa incercari cumplite!!!
4.   Aviz trimis de
(23 iul 2010, 19:24:26
Aviz celor care au impresia că lor nu li se poate întâmpla să aţipească la volan. Indiferent cât de dârz te crezi, dacă eşti obosit tragi pe dreapta şi te culci. Mulţi au murit aşa şi mulţi vor muri de acum înainte la fel. Păcat că mor oameni fără vină. Dacă în faţa lor era o maşină mică, situaţia ar fi fost şi mai dramatică.
5.   Asta e infrastructura trimis de
(23 iul 2010, 21:45:13
Nu tu autostrada sau sosele bune...nimic. Cu trafic din contrasens pe absolut toate drumurile, astfel de evenimente nu pot fi socotite ca ceva inexplicabil.
5.1  RE: Asta e infrastructura trimis de
(23 iul 2010, 23:54:08
tatal unui coleg de a meu a atipit anul trecut la volan asa, ... pe autostrada.. in italia .... vreau sa spun ca desi avea 100 la ora, a izbit usor o alta masina apoi s-a invartit si a dat cu ,,fundu" masinii de parapet, deznodamant, nu a avut nimic, nici cel cin cealalta masina, a dat asigurarea aluia, si el si-a schimbat bara + haion spate, si bara farurile si radiatorul din fata si gata......... aceeasi situatie, alt drum, cu totul altfel de deznodamant...
6.   Dumnezeu sa-i ierte... trimis de
(23 iul 2010, 22:58:20
Ajungi sa nu mai ai cuvinte vazand astfel de imagini...Pacat ca erau tineri si aveau toata viata inainte...Condoleante familiei!
7.   Dumnezeu sa-i ierte trimis de
(24 iul 2010, 00:46:35
dumnezeu sa aiba girja de ei , condoleante din VALENCIA (SPANIA) nu stiu cind in ROMANIA vor fi sosele mai bune dar aici in SPANIA ( sunt sofer ) sint accidente asemanatoare , cind ti se termina zilele te duci .
8.   Nu inteleg! trimis de
(24 iul 2010, 22:32:14
Problema nu e doar infrastructura, oboseala ci si mofturile oamenilor care merg fara scop cu masina.
Situatia s-ar fi putut evita daca femeia ar fi venit cu trenul de la Cluj la Suceava, iar problema infrastructurii e mult mai grava la CFR Infrastructura pentru ca nu suntem in stare sa intretinem liniile, iar modernizarile par ceva imposibil.
8.1  RE: Nu inteleg! trimis de
(25 iul 2010, 12:56:35
Iti dai seama cat de patetic suna ce-ai spus nu? Cumva, tu le faci program oamenilor. Pana la urma, ce te freaca pe tine grija daca omu ala s-a suit la volan cu un scop sau fara unul. Mofturile astea pe care le invoci, reprezinta o parere mult prea subiectiva pentru a o pune aici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei