Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită

Victor Ponta a venit cu ajutoare pentru sinistraţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a aflat sâmbătă în comuna suceveană Zvoriştea, unde social democraţii au trimis un convoi de 12 tiruri pline cu ajutoare, în special materiale de construcţii, pentru persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii. În Zvoriştea apele au distrus două case şi au afectat alte 160. În vizita sa în comuna suceveană, Victor Ponta a fost însoţit de vicepreşedinţii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie, dar şi de liderul Tineretului Social Democrat, Nicolae Bănicioiu. La Zvoriştea, liderii PSD s-au întâlnit cu preşedintele şi preşedintele executiv al PSD Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Ovidiu Donţu, secretarul Lorand Ercse şi de liderul organizaţiei municipale Suceava, Virginel Iordache.

Imediat după ce a ajuns în Zvoriştea, Victor Ponta s-a interesat de problemele provocate de inundaţii în această comună, transmiţându-le liderilor judeţeni ai social democraţilor că ei vor fi cei care trebuie să împartă ajutoarele trimise de PSD.

„Trebuie să aveţi grijă cum împărţiţi ajutoarele, pentru că voi ştiţi cel mai bine care este situaţia de aici”, a spus Ponta.

La rândul său, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor a spus că în momentul de faţă, din donaţiile membrilor PSD s-au adunat peste 50 de tone de cereale care vor fi măcinate, făina urmând să fie distribuită sinistraţilor.

Victor Ponta a adăugat că, în zilele următoare, în judeţul Suceava vor mai ajunge şi alte transporturi cu ajutoare din donaţiile membrilor PSD.

„Vreau să spun că eu am fost impresionat. Când ne-am hotărât luni sau marţi să venim încoace, nu m-am aşteptat ca la apelul nostru să răspundă aproape toate judeţele din ţară. Acum au venit 44 de tiruri în Suceava şi Botoşani şi urmează să mai sosească. Important este să ştim şi ce au nevoie oamenii pentru a le putea fi de folos”, a spus Ponta.

Liderul PSD a vizitat apoi câteva locuinţe afectate grav de inundaţii, asigurându-i pe proprietarii acestora că vor avea din nou case. Unii dintre cei cu care a stat de vorbă i-au spus lui Victor Ponta cât de greu le-a fost în momentul în care au venit apele, iar unii bătrâni i-au spus că nu vor să li se taie pensiile.

„Trebuie să fie şi mai bine. Nu se poate să fie din ce în ce mai rău. Lăsaţi, că pensiile nu vi le taie nimeni”, a fost răspunsul liderului PSD.

 

Ponta: PSD va sprijini orice rectificare bugetară pentru refacerea caselor şi infrastructurii

Victor Ponta a declarat că PSD va sprijini orice rectificare bugetară propusă de Guvern prin care se vor aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii şi a caselor distruse de inundaţii, dar şi pentru realizarea de lucrări pe cursurile de apă în vederea prevenirii inundaţiilor.

„Trebuie să se găsească bani. Pentru că ne costă mult mai mult după ce se întâmplă aceste calamităţi. Şi degeaba reparăm după aia. Este extraordinar că toţi pun umărul, dar dacă la anul se întâmplă la fel, ce facem? Mai bine vii înainte şi să faci ceea ce trebuie. Să vedem dacă se va găsi minte, bani se vor găsi”, a spus Ponta.

El a arătat că dacă actualul Guvern va aloca fonduri atât pentru lucrări de îndiguire, cât şi pentru refacerea caselor şi infrastructurii, PSD nu se va opune, arătând că „pe aşa ceva nu facem opoziţie”.

Liderul PSD a precizat că în zonele afectate de inundaţii Guvernul ar trebui „să-şi aducă aminte să adauge şi nu numai să taie”.

„Anul trecut, în ianuarie când s-a făcut bugetul, s-au luat toţi banii de la amenajările care trebuiau făcute, pentru că s-a spus că nu va fi nevoie. Uite că a fost nevoie. De asta am spus că trebuie să fie minte”, a declarat Ponta. El a adăugat că dacă actualii guvernanţi „au uitat operaţiunea de adăugat”, PSD va veni cu iniţiative pentru alocarea de fonduri în zonele calamitate. Victor Ponta a mai sesizat faptul că atât administraţiile judeţene, cât şi cele locale se confruntă cu problemele financiare, în condiţiile în care Guvernul a luat banii disponibili pentru al treilea trimestru.

„De asemenea, toate licitaţiile şi achiziţiile pentru administraţiile locale se realizează cu aprobare de la Bucureşti. Şi cred că înţelege toată lumea de ce se întâmplă aşa ceva”, a subliniat Ponta. El a criticat atitudinea unor parlamentari ai PD-L, care se află în concediu în timp ce zonele pe care le reprezintă sunt afectate de inundaţii. Preşedintele PSD a spus că vinerea trecută se afla la Bacău pentru a aduce ajutoare, iar atunci când a încercat să-l sune pe deputatul PD-L Gabriel Berca, în al cărui colegiu se afla, i-a răspuns vocea robotului, însă în limba greacă. „Dacă colegiul tău este sub ape şi tu stai în Creta, înseamnă că e bine pentru ei, nu pentru noi. Să tot fii la putere aşa”, a mai spus Victor Ponta.

La rândul său, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a spus că social democraţii vor începe o anchetă pentru a verifica modul în care s-au cheltuit fondurile naţionale şi europene pentru îndiguirile de pe râurile din judeţ.

„Şi în 2008 au fost inundaţii puternice. Din păcate lucrările care s-au făcut atunci nu au rezistat. Vrem acum să facem o anchetă şi la nivel de PSD, pentru că banii care s-au cheltuit s-au dus în lucrări care nu au rezistat la inundaţiile de acum. Ori s-au proiectat prost, ori s-a lucrat prost”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta a venit cu ajutoare pentru sinistraţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Victor Ponta a venit cu ajutoare pentru sinistraţii din Suceava3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei