Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iul 2010 - Anul XV, nr. 161 (4452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Adrenalină

“Regii şoselelor”, în duel la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vuiet de motoare, scrâşnetul roţilor care se lipesc de asfalt, lăsând în urmă dungi negricioase, viteză, acrobaţii auto şi multă adrenalină, de asta au avut parte mii de suceveni în cele două zile ale Campionatului Naţional de Drift, a cărui etapă s-a ţinut la Suceava, în zilele de 10 şi 11 iulie.

Piloţi veniţi din toată ţara au încins pista amenajată în parcarea Shopping City Suceava, făcând praf sute de anvelope, demonstrându-şi calităţile de drifteri în faţa unui public pe care l-au lăsat adeseori cu gura căscată de uimire prin manevrele lor îndrăzneţe, pe care şi şoferi experimentaţi le considerau imposibile.

 

Cursa cailor putere

„Regii şoselelor”, tineri pasionaţi de tunarea maşinilor, de cursele auto şi de arta derapajelor controlate la bordul unor maşini foarte puternice au făcut numeroase demonstraţii de virtuozitate, mânuind maşinile sub capota cărora „mugeau” sute de cai putere cu o precizie înfiorătoare, trecând razant pe lângă obiectele care delimitau traseul, rotind maşina pe loc sau în jurul unui stand de cărucioare, într-o alunecare hipnotică, aproape ireală, în vreme ce fumul roţilor roase de asfalt îi învăluiau precum pe starurile de pe scenă, la un concert.

Cei mai cunoscuţi piloţi de drift din România, precum HAI, KNS, ori suceveanul Răzvan Frăţianu, şi-au făcut intrarea în scenă salutând publicul într-un tur de recunoaştere, apoi uimindu-l cu câte o cursă nebună, în care abia puteau fi urmăriţi cu privirea, la cât de rapizi erau, lăsând în urmă vălătuci de fum negru, înecăcios şi bucăţi de anvelope sfârtecate. Unii dintre concurenţi au forţat motoarele până când au ieşit flăcări pe ţeava de eşapament, iar unora li s-a oprit cu totul motorul la câte o întoarcere de 180 de grade.

Dacă majoritatea concurenţilor au venit să-şi demonstreze abilităţile, ajutaţi de maşini foarte puternice, cu motoare modificate ce dezvoltă între 300 şi 500 de cai putere, alţii, care nu şi-au permis asemenea cheltuială, au venit şi cu maşini mai slabe, de numai 130 CP, care, dacă nu le-au permis să atingă performanţele celorlalţi, le-au dat ocazia să demonstreze că au voinţă şi talent să facă şi mai mult, în alte ocazii.  

 

Blocaje de trafic şi câini vagabonzi pe pista de drifting

Nu au lipsit nici incidente, mai mult sau mai puţin amuzante, precum intrarea unor câini vagabonzi pe pista de concurs. Prea puţin interesaţi că e campionat naţional, câinii au început să se plimbe pe traseul amenajat cu anvelope uzate, spre disperarea organizatorilor, care au început să fugă după ei, în vreme ce câinii îi fentau abil, rotindu-se pe după câte un obstacol, în râsetele mulţimii.

Cursele de drifting au reuşit să atragă atenţia a mii de oameni pe parcursul mai multor ore, atât sâmbătă cât şi duminică, pe lângă cei care se adunaseră în jurul pistei de concurs, o mulţime de curioşi urmărind ce se întâmplă din stradă. Nu întâmplător, în zonă s-au creat şi blocaje de trafic, după ce mulţi şoferi au oprit pur şi simplu pe stradă, în staţia de autobuz sau rulau cu viteză cât mai mică, astfel încât să vadă maşinile tunate trecând cu viteză prin curbe strânse, rotindu-se ca titirezii, pe loc, ori făcând rotocoale pe asfalt în jurul unui punct fix.

Cei care reuşeau să impresioneze cel mai mult publicul cu demonstraţiile lor erau răsplătiţi cu ropote de aplauze, la ieşirea de pe pistă, două – trei claxoane scurte venind ca semn de mulţumire din partea piloţilor.

 

Suceveanul Răzvan Frăţianu, preferatul publicului

În Campionatul de Drift al României, la care au participat peste 25 de piloţi din toate zonele ţării,  Suceava a fost reprezentată de doi piloţi suceveni, Mihai Maxim şi Răzvan Frăţianu (care conduce un BMW M3 de 321 de cp şi la ultima etapă anterioară a ratat podiumul la numai un punct diferenţă).

Competiţia de drift din parcarea Shopping City Suceava a fost jurizată de către oficialii King of Europe, cea mai mare competiţie de acest gen din Europa, piloţii fiind punctaţi în funcţie de viteza maşinii, de derapajul controlat şi de apropierea faţă de jaloanele de pe traseu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Regii şoselelor”, în duel la Suceava.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
“Regii şoselelor”, în duel la Suceava4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma doare capul trimis de
(12 iul 2010, 12:48:21
COSMINE !!!!! CUM DRAQ `` MUGEAU`` CAII PUTERE ? SI DE UNDE AI SCOS ATATEA METAFORElaughing)) MI SE FACE PARUL MACIUCA DE GAINA laughing)))
P.S. APUCA-TE SI SCRIE O CARTE DE NUVELE POATE TE BAGA ASTIA IN PROGRAMA SCOLARA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei