Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri necurate

Preot în arestul Poliţiei, pentru contrabandă şi dare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preotul paroh al bisericilor din satele Muşeniţa şi Văşcăuţi, Gheorghe Cristinel Pînzaru, în vârstă de 36 de ani, şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind reţinut în cursul zilei de ieri, pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de contrabandă şi dare de mită.

 

A oferit o şpagă de 4.000 de euro

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, preotul Pînzaru ar fi implicat în contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina şi ar fi mituit un poliţist de frontieră pentru a se asigura că nimeni nu îşi bagă nasul în afacerile sale necurate.

„L-a contactat (n.r. – preotul Pînzaru) de mai multe ori pe un agent de poliţie, lucrător operativ din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, căruia i-a oferit o sumă importantă de bani pentru a-i facilita introducerea în ţară, peste fâşia verde a frontierei româno – ucrainene, a unei cantităţi însemnate de ţigări de provenienţă străină”, explică anchetatorii, fără a da însă şi alte amănunte.

Din ce am reuşit să aflăm, însă, din surse neoficiale, preotul ar fi pus la bătaie suma de 4.000 de euro, însă poliţistul de frontieră pe care credea că l-a cumpărat a demascat întreaga poveste, sesizându-şi superiorii, iar aceştia, la rândul lor, anunţând structurile anticorupţie.

 

Filat de anchetatori, în timp ce trecea ţigările peste fâşia verde

În noaptea de luni spre marţi (5/6 iulie a.c.) – susţin anchetatorii – preotul Gheorghe Cristinel Pînzaru, împreună cu alţi indivizi, au trecut peste fâşia verde a frontierei de stat a României o cantitate însemnată de ţigări de contrabandă.

Afacerea le-a fost dată peste cap câteva ore mai târziu, când oamenii legii au descins în locaţiile în care a fost ascunsă întreaga marfă, cu mandate de percheziţii obţinute de la instanţă.

Din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem în cursul zilei de ieri, ar fi vorba de o cantitate de aproximativ 37.000 de pachete de ţigări, cu timbru ucrainean, mărcile Ronson, More şi Viceroy.

Ce nu a ştiut preotul Pînzaru, susţin surse judiciare, e că anchetatorii, în noaptea în care trecea ţigările peste fâşia verde, au filat întreaga operaţiune şi l-au urmărit pas cu pas.

A negat totul

Adus ieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, preotul de la Muşeniţa şi Văşcăuţi a declarat că nu are nici o legătură cu contrabanda de ţigări şi a negat vehement că ar fi implicat în astfel de afaceri ilicite.

Procurorii anchetatori sunt însă de cu totul altă părere, motiv pentru care au decis reţinerea preotului Pînzaru pentru 24 de ore şi luau în discuţie propunerea arestării preventive.

„Ţinând cont de natura infracţiunilor, de modul de acţiune, de participaţiile penale şi de consecinţele produse, inculpatul a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca organele de urmărire penală să dispună cu privire la necesitatea luării altor măsuri preventive”, se precizează în comunicatul anchetatorilor.

Ieri seară, l-am contactat şi pe avocatul preotului Pînzaru, Mihai Olinici, însă acesta a declarat că nu are de făcut, pentru moment, nici o declaraţie pentru presă în privinţa clientului său.

 

Primarul: „Eu cunosc ce se întâmplă în Vama Siret...”

În comuna Muşeniţa, nimeni nu auzise, ieri seară, de problemele cu legea ale preotului Gheorghe Cristinel Pînzaru.

Primarul, Filip Niculaev, prieten bun cu preotul Pînzaru, ne declara aseară că habar nu are de vreo reţinere a parohului de la Muşeniţa şi Văşcăuţi, susţinând că a aflat acest lucru chiar de la reporterii Monitorului.

„Doamne fereşte... acum aud de la dumneavoastră. Este stimat şi la Văşcăuţi, şi Muşeniţa, şi a făcut multe... Ne-am ajutat reciproc. Eu unul am toată stima pentru el. Eu cunosc ce se întâmplă în Vama Siret... Unde se duce cu tirul, pe ăla nu-l întreabă nimeni de sănătate, unde se duce cu 5-6 cartuşe – să facă şi el un milion-două – pe ăsta îl ia şi îl amendează. Ştiu că aşa este...”, explică primarul.

Pălimarul bisericii din Văşcăuţi, Traian Olariu, a rămas pur şi simplu cu gura căscată când a aflat că parohul îşi va petrece noaptea în arestul poliţiei şi i-au trebuit câteva minute să-şi dea seama că vorbim serios.

„Eu lucrez cu el de când a venit aici. E un preot bun. Nu l-am auzit să discute despre aşa ceva. El a făcut biserica asta descurcăreţ, cu har, om de treabă”, şi-a exprimat pălimarul mirarea.

Din cei aproape 20 de săteni pe care i-am întrebat, aseară, la Văşcăuţi, despre preotul Pînzaru, nici unul nu a spus vreun cuvânt de rău despre el, caracterizându-l drept un preot bun.

Cât despre eventuale preocupări infracţionale ale preotului, nici vorbă.

Vestea că parohul lor e după gratii, într-o celulă de la subsolul poliţiei, era greu de crezut.

„Pentru contrabandă? Şi el?...”, se miră de mama focului şi îşi face cruce o bătrână din sat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot în arestul Poliţiei, pentru contrabandă şi dare de mită.
 Vizualizări articol: 6584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 23 voturi
Preot în arestul Poliţiei, pentru contrabandă şi dare de mită4.3523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Penibil" trimis de
( 7 iul 2010, 17:23:36
O fi avand nevoie si popa saracul de un pachet(cartus sau bax sau camioneta plina de tigari),ptr consumul propriu.Dupa Liturghie mai pufaia si el,ca alta explicatie nu exista.Odata prins,popei o sa-i sara cheful de "mahoarca".Ha,ha,ha,ha,ah!!
2.   Aliluiiiiaaaaa trimis de
( 7 iul 2010, 21:01:45
credeti ca este un caz rar?? va inselati toti sunt niste hoti, cunosc o preafericita maicuta care vine foarte des pe strada aleea venus sarmana abia coboara din masinuta ei mii de euro, de fapt are doua ,un saran si un tiguan ca deeee,,,, doar enoriasi au bani.asa inteleg ei a fii calugar, a fi zmerit.
2.1  RE: Aliluiiiiaaaaa trimis de
( 8 iul 2010, 09:01:29
smerit nu zmerit.cu placere!
3.   E trist! trimis de
( 8 iul 2010, 09:09:08
e trist nu doar faptul ca preotul s a bagat in mizeria asta ci si faptul ca multi in spiritul crestin arunca cu piatra.
p.s. pt sergiu rusu:cum ziceam,obiectul articolelor tale il fac necajitii,gainarii,popii etc.lucrurile constructive,pozitive,frumoase nu te intereseaza si nu constituie un subiect viabil pt tine.esti mic

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei