Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită oficială

Boc a lăudat modul în care autorităţile sucevene s-au implicat în reconstrucţia caselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Premierul României, Emil Boc, s-a aflat în cursul zilei de ieri în comuna Dărmăneşti, acolo unde a început reconstrucţia primelor case pentru persoanele care au rămas fără locuinţe în urma inundaţiilor de săptămâna trecută. La Dărmăneşti, Emil Boc a fost însoţit de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de prefectul Sorin Popescu. Prima oprire a şefului Guvernului a fost într-o zonă în care mai multe case au fost distruse complet de inundaţii. Emil Boc şi ministrul Finanţelor au vizitat ceea ce a mai rămas din gospodăria unei femei de 70 de ani, Elisabeta Cozariuc, cea care primit prima autorizaţie de construcţie pentru refacerea din temelii a locuinţei. După ce femeia i-a arătat ce a mai rămas din casă şi i-a povestit prin ce momente a trecut atunci când casa i-a fost inundată, Emil Boc i-a promis acesteia că în mod sigur va fi prezent la sfinţirea casei. Boc a spus că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple până în toamnă.

De la casa Elisabetei Cozariuc, Emil Boc şi Sebastian Vlădescu s-au deplasat în zona şantierului unde au început primele lucrări de reconstrucţie a caselor din Dărmăneşti distruse de inundaţii. Primul-ministru a dat mâna cu toţi localnicii care au pus umărul la refacerea caselor, lăudându-i pe aceştia că dau dovadă de solidaritate cu cei care au avut de suferit în urma calamităţilor. Boc a stat de vorbă cu localnicii, unii dintre aceştia, de vârste înaintate, cerându-i să nu le taie pensiile.

 

„Aici avem un model pentru toată ţara”

Pe şantierul de la Dărmăneşti, Emil Boc a lăudat modul în care autorităţile judeţene, precum şi primarul acestei comune, Dan Chidoveţ, s-au implicat pentru a începe reconstrucţia caselor.

„Suntem aici pentru că avem un model pentru toată ţara. Şi vorbesc de modul în care autorităţile locale de aici, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul, primarul din localitate, au reuşit să se mobilizeze. Şi iată că într-un termen foarte scurt au turnat temelia la noile case ale oamenilor care au rămas fără locuinţe în inundaţii. Poate mai bine ca niciodată se poate valida aici vorba românească <omul sfinţeşte locul>. Dacă ai oameni de ispravă, dacă sunt solidari, iată că se poate reconstrui casa în timp foarte rapid”, a spus Emil Boc. El a arătat că statul contribuie cu materiale de construcţie, însă este nevoie şi de solidaritatea oamenilor pentru a-i sprijini pe cei care au rămas fără case.

Premierul a spus că, în comparaţie cu alte zone din ţară, unde a văzut oameni care stăteau la bere şi la mici pe terase în timp ce alţii munceau, în Dărmăneşti a văzut o întreagă comunitate care a ieşit să lucreze la reconstrucţia caselor distruse. „Domnul Flutur s-a mişcat foarte repede, dovadă că are deja materialele aici şi poate să înceapă reconstrucţia locuinţelor”, a mai spus Boc. El a mai adăugat că Executivul va aproba astăzi nomele de cost şi de materiale pentru casele care vor fi construite, iar achiziţia materialelor se va face, cel mai probabil, prin Bursa de Mărfuri.

La rândul său, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a precizat că lucrările de reconstrucţie a caselor au început la Dărmăneşti şi Şerbăuţi, iar în cursul zilei de astăzi vor începe în comuna Zamostea. Guvernul a trimis deja în judeţul Suceava materiale de construcţie pentru 15 case, urmând ca acestea să fie suplimentate în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc a lăudat modul în care autorităţile sucevene s-au implicat în reconstrucţia caselor.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc a lăudat modul în care autorităţile sucevene s-au implicat în reconstrucţia caselor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei