Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Materialele de construcţie de la Rezerva de Stat vor ajunge în Suceava începând de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul ministru al României, Emil Boc, a anunţat ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă că primele materiale de construcţie pentru sinistraţi vor ajunge în judeţul Suceava începând de astăzi. Emil Boc a spus că a decis disponibilizarea materialelor de la Rezervele de Stat după ce a constatat că autorităţile din judeţul Suceava sunt pregătite pentru începerea reconstrucţiei caselor distruse sau afectate grav de inundaţii. „De la rezerva de stat am disponibilizat, pentru un număr de case, materialele necesare pentru reconstrucţia acestora, şi vor pleca la Suceava, acolo unde autorităţile locale sunt deja pregătite. Cel puţin aşa am văzut ieri (n.r. – duminică), că la Suceava se aşteptă deja această intervenţie pragmatică a statului, pentru a porni deja reconstrucţia caselor, acolo unde se poate face acest lucru, acolo unde nu există alt pericol de inundaţii în perioada imediat următoare. În concluzie, astăzi (n.r. luni) se avizează normativele de materiale, de mâine (n.r. marţi), deja, de la rezervele de stat se disponibilizează primele materiale de construcţii pentru Suceava”, a spus Emil Boc.

 

Jumătate dintre pagubele produse în judeţul Suceava au fost evaluate de autorităţi

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că până în momentul de faţă s-a finalizat evaluarea pagubelor în jumătate din zonele afectate de inundaţii. „Deocamdată fizic ştim care este situaţia, dar valoric nu. Credem că pagubele sunt mai mari decât cele din anul 2008. Asta deoarece avem pagube mari la infrastructură”, a spus Flutur. El a adăugat că 30 de drumuri judeţene au fost afectate grav, 98 de poduri au fost distruse, alte 130 sunt avariate, iar câteva sute de podeţe au fost distruse sau avariate. De asemenea, şase porţiuni din drumurile naţionale din judeţ au fost afectate, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul a şase tronsoane de cale ferată.

„Am început deja transportul de materiale din ajutoare pentru a începe reconstrucţia caselor sau refacerea lor. Trimitem primele materiale de construcţii către Zamostea şi Dorneşti, lemn şi ciment”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materialele de construcţie de la Rezerva de Stat vor ajunge în Suceava începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Materialele de construcţie de la Rezerva de Stat vor ajunge în Suceava începând de astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei