Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită

Băsescu a inspectat lucrările la podul de pontoane de la Dorneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a aflat, în cursul zilei de ieri, pentru a doua oară în judeţul Suceava după inundaţiile de săptămâna trecută. Ca şi la prima vizită, de vinerea trecută, şeful statului a mers în comuna Dorneşti, afectată grav de calamităţi. Traian Băsescu a venit însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, cei doi inspectând lucrările la podul de pontoane de peste râul Suceava pe care armata îl construieşte la câteva sute de metri în aval de podul dintre Rădăuţi şi Siret de pe DN 17 A care a fost distrus de viituri. Înainte de a ajunge în zona unde se construieşte podul de pontoane, preşedintele României a mers câteva minute în zona podului de peste râul Suceava, o bucată din acesta căzând în ape cu aproape o oră înainte de venirea lui în Dorneşti. „Podul se face. Bine că s-a oprit circulaţia la timp. Bani vor fi, se ia din altă parte şi se plăteşte. Asta pentru că este vorba despre legătura cu Ucraina”, a spus Băsescu.  

Apoi, imediat după ce a ajuns pe şantierul unde se construieşte podul de pontoane, Traian Băsescu a stat de vorbă cu militarii care lucrează la pod. Şeful statului a spus că este important ca pe podul de pontoane să poată circula atât autoturisme mici, cât şi maşini de mare tonaj, astfel încât traficul spre şi din Ucraina să poată fi deschis pe această rută. De precizat că Traian Băsescu a solicitat o barcă pneumatică pentru a fi transportat pe malul opus al râului Suceava, acolo unde militarii au reuşit să asambleze deja o porţiune a podului de pontoane. După ce a inspectat şantierul, preşedintele României a plecat cu elicopterul spre Dorohoi, în judeţul Botoşani.

 

Băsescu către SPP-işti: „Daţi presa din faţa mea!”

De remarcat faptul că, în cadrul vizitei de ieri de la Dorneşti, Traian Băsescu a solicitat SPP-iştilor care îi asigură paza să-i îndepărteze pe ziarişti din faţa lui pentru a putea să-i vadă pe militarii care lucrează la construcţia podului de pontoane. Aversiunea faţă de presă a fost declanşată de întrebarea unui reporter care a dorit să afle de ce s-a supărat pe locuitorii comunei Săuceşti, judeţul Bacău, şeful statului spunând că „mă pot supăra pe oricine”. În momentul în care reporterul a revenit cu o întrebare, încercând să afle dacă preşedintele României va sta de vorbă şi cu locuitorii din Dorneşti, Traian Băsescu a solicitat SPP-iştilor să-l îndepărteze, precizând că „nu vreţi să-l daţi puţin mai încolo? Nu răspund la provocări”.

La doar câteva secunde, Traian Băsescu a solicitat ofiţerilor SPP să-i îndepărteze pe ziarişti din faţa lui, spunând că vrea să-i vadă pe militarii care construiesc podul de pontoane.

„Am o rugăminte. Vreau să văd militarii. SPP-ul, daţi presa din faţa mea, că pe ei îi tot văd”, a spus Băsescu. Trebuie spus că, dacă la prima vizită în comuna Dorneşti, de la sfârşitul săptămânii trecute, şeful statului a stat de vorbă cu localnicii şi a intrat în mai multe case afectate de inundaţii, în cursul zilei de ieri acest lucru nu s-a mai întâmplat.

 

Podul de pontoane va suporta o greutate de până la 40 de tone

Militarii prezenţi la Dorneşti l-au informat pe şeful statului că podul de pontoane va fi gata până pe 8 iulie a.c. şi că va putea suporta o greutate de maxim 40 de tone. La rândul său, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a precizat că paza podului va fi asigurată de militari pe toată durata cât va fi folosit. Podul de pontoane de peste râul Suceava este construit de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu din Brăila şi Batalionul 17 Vânători de Munte din Vatra Dornei. Podul va avea o lungime de 100 de metri, pe el urmând că circule, sub supraveghere militară, atât maşini de mare tonaj, de până la 40 de tone, cât şi autoturisme.

La Dorneşti, alături de şeful statului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Popescu, precum şi parlamentarii PD-L Ioan Bălan şi Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a inspectat lucrările la podul de pontoane de la Dorneşti.
 Vizualizări articol: 3364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Băsescu a inspectat lucrările la podul de pontoane de la Dorneşti5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ura! trimis de
( 6 iul 2010, 14:37:32
Si uite asa domnul presedinte Basescu a ajuns in aceeasi barca cu Gabriel Oprea - seful personal al mafiei lui Adrian Nastase !
2.   Rushine !!! trimis de
( 6 iul 2010, 21:36:43
Mai baieti, sunt din Radauti dar locuiesc acum la 2500km departare... Ma uit cu interes la voi,insa imi pare rau ca vad o lipsa mare de bun simt... 19 poze cu Basescu, una cu nenorocirea de la pod si nici una din imprejurimi shi nu mai vorbesc de articolul in sine. De ce credeti voi ca ar putea fi mai interesanta partea Basista decat realitatea locului ??? Ce este asta? Lipsa de profesionalism sau exces de pupincurism ?
2.1  RE: Rushine !!! trimis de
( 7 iul 2010, 17:37:56
"TECSAS58" sau mai corect TEXAS,"mai baieti",le-ai putea spune eventual copiilor tai si nu noua romanilor din Suceava.Ca astazi locuiesti la 2500 km,undeva in Reggio Calabria,Sicilia,Spania sau Belgia,asta nu iti da dreptul sa denigrezi presedintele Romaniei fie el chiar Traian Basescu.Daca ai acces la internet acolo unde te afli,ai putea cauta ceea ce te intereseaza fara sa jignesti pe nimeni.Mediteaza inainte de a posta pe forum .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei