Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În județ

Vaccinarea anti-TBC a nou-născuților, reluată de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava reia astăzi campania de vaccinare împotriva tuberculozei a nou-născuților din maternități și a copiilor care nu au putut primi serul în perioada februarie-iunie, ca urmare a crizei declanșate de sistarea producției de către Institutul Cantacuzino București.

Bebelușii cărora nu li s-a administrat serul în spital, după naștere, vor fi imunizați în câteva centre speciale de vaccinare, organizate sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică, și în unele cabinete ale medicilor de familie.

În județ, 2.700 de sugari trebuie recuperați la imunizare, a informat directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Marinela Grădinaru, adăugând că acțiunea ar trebui să se finalizeze în cel mult două săptămâni.

 

Unde și când se face imunizarea bebelușilor restanțieri

Potrivit medicului, în județ, vaccinarea bebelușilor restanțieri se va realiza după următorul program: Rădăuți - la Spitalul Municipal, în ambulatoriul de specialitate, de luni până vineri, între orele 10.00 și 12.00; Siret - la Spitalul Orășensc, în cabinetul medicului generalist Liliana Toader, în zilele de luni, miercuri, vineri, între orele 8.00 – 15.00, și marți, joi, între orele 12.00 – 18.00; Fălticeni - în Policlinică, la nivelul cabinetului de Pneumoftiziologie, zilnic, între orele 8.00 – 10.00; Gura Humorului - în dispensarul TBC, între orele 7.00 – 15.00, de luni până vineri; Câmpulung Moldovenesc - la Spitalul Municipal, în secția Pediatrie, de luni până vineri, între orele 8.00 – 15.00; Vatra Dornei - la Spital, în cabinetul de Planning Familial din incinta maternității, în zilele de luni, miercuri, vineri, între orele 11.00 – 13.00.

De menționat că, la Suceava, locația în care se va realiza imunizarea nu a fost deocamdată stabilită, întrucât Spitalul Județean de Urgență a refuzat propunerea Direcției de Sănătate Publică de a organiza în incintă un centru special de vaccinare.

”Fiecare mamă își va putea vaccina copilul numai după o vizită prealabilă la medicul de familie, care-l are în evidențe și care poate stabili dacă la momentul imunizării există sau nu contraindicații. Medicul va fi și cel care va face pogramarea pentru vaccinare”, a precizat Marinela Grădinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea anti-TBC a nou-născuților, reluată de astăzi.
 Vizualizări articol: 980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vaccinarea anti-TBC a nou-născuților, reluată de astăzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei