Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solidaritate

Social-democraţii suceveni acţionează cu ajutoare şi voluntari în zonele calamitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia judeţeană a partidului a distribuit în zonele calamitate 50.000 de litri de apă, 20.000 de conserve, pâine, făină şi alte bunuri de strictă necesitate. Nechifor a declarat că în stoc se mai află 10.000 de litri de apă, urmând ca în această săptămână să sosească şi alte tone de ajutoare, în special materiale de construcţie de la organizaţiile PSD din ţară. Deputatul social-democrat a subliniat că PSD Suceava a închiriat un depozit în cartierul Iţcani, unde sunt stocate ajutoarele, pentru ca mai apoi să fie distribuite în judeţ în funcţie de priorităţi. Apa, a spus Nechifor, este cea mai solicitată, întrucât mai toate fântânile din localităţile unde s-au produs inundaţii sunt colmatate. „Acum suntem în comunicare cu foarte multe judeţe din ţară, cu organizaţiile PSD, se strâng cantităţi importante de cereale, materiale de construcţie, haine şi apă. Cred că săptămâna care vine (n.r. - săptămâna aceasta) va fi una de foc pentru organizaţia PSD dar şi pentru colegii din ţară, pentru că este săptămâna în care vom interveni masiv în ceea ce înseamnă pagubele produse de inundaţii. În acest moment suntem în desfăşurare cu cea de a doua etapă din operaţiunea Cod roşu, în sensul că sunt deja formate şi acţionează echipele de voluntari”, a spus Nechifor.

 

„Suntem solidari cu românii care sunt acum afectaţi, iar culoarea politică nu are nici o importanţă”

Cătălin Nechifor a arătat că în judeţ acţionează deja şapte tineri voluntari din Timişoara care i-au ajutat pe sinistraţi la recuperarea bunurilor. Parlamentarul social-democrat a precizat că acum PSD Suceava se pregăteşte să demareze o campanie de colectare de haine şi bunuri casnice pentru sinistraţi. „Foarte mulţi cetăţeni ne-au sunat în această perioadă şi au spus că ar dori să aducă haine şi alte lucruri necesare pentru cei care şi-au pierdut toată agoniseala. La sediul central al PSD Suceava va funcţiona un dispecerat, iar la telefonul 0230/213931 pot suna toţi cei care au pregătite haine sau alte lucruri importante, iar noi trimitem de aici o maşină care să preia bunurile”, a spus Nechifor. El a subliniat că trebuie intervenit urgent cu apă şi alimente de bază în localităţile Grăniceşti, Dolhasca, Marginea, Muşeniţa, Todireşti, Comăneşti şi Dorneşti. Deputatul social-democrat a ţinut să menţioneze că PSD-iştii suceveni nu tratează politic această situaţie şi că este vorba doar de solidaritate faţă de cei aflaţi în suferinţă. „Nu discutăm absolut nimic, indiferent că ne convine sau nu. Suntem solidari cu românii care sunt acum afectaţi, iar culoarea politică nu are nici o importanţă”, a spus Nechifor.

 

Echipe de voluntari de la Timişoara ajută sinistraţii suceveni

Ionuţ Fluş, şeful echipei de voluntari care au venit de la Timişoara, a declarat că a adus la Dorneşti, localitate unde are rude, 2.000 de litri de apă şi 800 de kilograme de făină, anunţând că în aceste zile vor mai sosi 44 de tone de materiale de construcţie, 15 tone de haine şi alte bunuri. „Motivul pentru care am venit aici a fost că după cinci zile de la inundaţii localitatea Dorneşti nu a primit o sticlă de apă, alimente de bază, oamenii erau neajutoraţi. Asta trebuia să fie treaba Guvernului. Majoritatea oamenilor în vârstă nu au nici un ajutor, întrucât copiii lor sunt plecaţi în străinătate la muncă. Am ajutat oamenii să scoată bunurile din case, să scoată podelele, să dea tencuiala jos de pe pereţi”, a spus Fluş. O mână de ajutor au dat sinistraţilor şi tinerii social-democraţi suceveni. „Sâmbătă, zece tineri ne-am deplasat în Milişăuţi, unde am ajutat persoanele în vârstă. Concret, activitatea a constat în scoaterea noroiului din case, curăţarea şi scoaterea mobilierului, ajutorarea persoanelor care se aflau în incapacitatea de a trece peste efectele inundaţiilor. Avem patru echipe formate din câte zece oameni fiecare, care vor continua activitatea în perioada următoare”, a spus Olga Iosub, lidera tineretului social-democrat din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii suceveni acţionează cu ajutoare şi voluntari în zonele calamitate.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Social-democraţii suceveni acţionează cu ajutoare şi voluntari în zonele calamitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Simplu si modest trimis de
( 5 iul 2010, 21:17:45
Bravo ptr ajutoare,dar fara "tam-tam" in mass-media,monsieur Nechifor!Ceea ce faceti cu "tam-tam,nu este primit la DUMNEZEU,in cel mai fericit caz va puneti un pic mai bine pe langa 'Kermit Ponta" si Adita Zambaccian,doar atat.
1.1  RE: Simplu si modest trimis de
( 5 iul 2010, 21:19:43
Apropos :"cu voi la guvernare,am avut si o sa avem "Cod Rosu" inca 4 ani,adica tot mandatul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei