Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2010 - Anul XV, nr. 155 (4446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Deznodământ

Inginerul silvic luat de viitură, găsit în a cincia zi de căutări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul în vârstă de 26 de ani luat de cumplita viitură care, lunea trecută, a măturat tot în cale în satul Călineşti Cuparencu, comuna Şerbăuţi, a fost găsit de scafandri pompieri sâmbătă dimineaţă, în a cincea zi de căutări. Trupul neînsufleţit al inginerului silvic Lucian Antonovici a fost descoperit la mai puţin de un kilometru de drumul pe care l-a surprins viitura, în pârâul Hatnuţa, asta deşi echipele de căutare ajunseseră la un moment dat până la zece kilometri de locul din care apele îl luaseră pe tânăr cu tot cu maşină.

Începând de marţi, 29 iunie, mai întâi pompieri de la Garda de Intervenţie Siret şi apoi, de vineri, 2 iulie, şi scafandri de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă au căutat cadavrul lui Lucian Antonovici, echipele specializate, alături de localnici, acţionând după un plan care viza căutări de la locul dispariţiei, în aval, până la confluenţa cu râul Suceava.

 

Căutat de părinţi cu un colac cu trei lumânări

Sâmbătă dimineaţă, când echipele de căutare se pregăteau pentru noi operaţiuni, părinţii dispărutului au insistat ca acesta să mai fie căutat încă o dată, într-o zonă

la mai puţin de un kilometru de drumul judeţean de pe care viitura îl luase cu tot cu maşină.

În scurt timp a venit şi uşurarea pentru scafandri, cadavrul, reperat iniţial de un sătean, fiind găsit în apa al cărei nivel scăzuse faţă de zilele anterioare.

Apropiaţii tânărului au insistat ca acesta să fie căutat în zona în care a fost găsit după ce, conform unui obicei local, au aruncat pe cursul apei un colac cu trei lumânări, iar acesta s-ar fi oprit unde se afla cadavrul. Oamenii din sat sunt convinşi că puterea divină a ajutat la găsirea cadavrului, de altfel acest obicei fiind împământenit în zonă.

 

A murit în timp ce se ducea să-şi salveze sora

Lunea trecută, în jurul orei 16.00, când se declanşaseră ruperile de nori care au făcut prăpădul deja cunoscut în judeţ, tânărul inginer silvic a aflat că sora sa, plecată de la serviciu, se află în staţia Greaţca din apropiere şi este foarte speriată, din cauza ploii torenţiale care deja cădea de multă vreme şi inundase drumurile.

S-a urcat în maşină, un autoturism Dacia 1310, şi a plecat după aceasta. Nimeni din sat nu ar fi crezut că apele a două pâraie vor forma o cumplită viitură, care să măture tot în cale şi să ajungă inclusiv pe drumul judeţean care face legătura între Călineşti Cuparencu şi Greaţca.

Din păcate, puhoaiele care luaseră deja doi bătrâni din sat au măturat drumul chiar în momentul în care tânărul era în zonă, după ce viitura a trecut, maşina fiind găsită la 100 de metri de şosea. Cel mai probabil, în încercarea de a se salva, Lucian Antonovici a coborât din maşină, astfel că viitura l-a dus la o distanţă mai mare.

Între timp, sâmbătă, Gheorghe şi Ioana Cucuruz, bătrânii din Călineşti Cuparencu luaţi de viitura care l-a omorât şi pe Lucian Antonovici, au fost duşi pe ultimul drum.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inginerul silvic luat de viitură, găsit în a cincia zi de căutări.
 Vizualizări articol: 6338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Inginerul silvic luat de viitură, găsit în a cincia zi de căutări4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dunezeu sa-l odihneasca! trimis de
( 5 iul 2010, 12:21:00
Pacat de un asa baiat cuminte, Dunezeu sa-l odihneasca!
Vitele astea de golani care oamoara, pe zebra, oameni si animalute, nu-i ia apele si ...dracu'!?
1.1  RE: Dunezeu sa-l odihneasca! trimis de
( 5 iul 2010, 13:19:08
Intr'adevar LAATULE ai mare dreptate, dar asta se poate intampla oricui , doamne fereste! Apropo, cu soferii de tir maiai ceva de impartit sau nu iti plac deloc? (imi amintesc din articolele anterioare)
1.2  RE: Dunezeu sa-l odihneasca! trimis de
( 5 iul 2010, 16:59:41
Asta e LAATU! Asa e pe lumea asta...cei buni si nevinovati pleaca prea repede dintre noi, in schimb cei mai putini buni si ce se fac vinovati de anumite prejudicii sau fapte ilicite...raman in picioare.
Cum spunea si PATRICK. Astfel de lucruri se pot intampla oricui. Asta e voia Celui de Sus!
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Lucian! Condoleante familiei indurerate!
2.   Dumnezeu sa-l odihneasca... trimis de
( 5 iul 2010, 23:15:57
Fiecare dintre noi nu stie cand si cum pleaca...Pacat ca era tanar si avea toata viata inainte...Condoleante familiei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei