Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Poliţiştii de la Rutieră, puşi să dea cel puţin cinci amenzi pe zi, de fiecare, pentru calificativul „bun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Suceava, precum şi agenţii şi ofiţerii formaţiunilor de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti din judeţ vor fi nevoiţi să dea cel puţin cinci amenzi pe zi, de fiecare, dacă vor să obţină măcar calificativul „bun”.

Dacă până acum norma la amenzi a poliţiştilor de la Circulaţie era doar la nivel declarativ, nefiind nici o dispoziţie scrisă în acest sens, un document trimis de câteva zile SPR Suceava şi ajuns şi în posesia „Monitorului de Suceava” oficializează această practică.

În documentul la care facem referire sunt prezentaţi indicatorii de evaluare generali propuşi pentru intervalul iulie-decembrie 2010.

Indicatorii cu pricina, se explică în acelaşi document, vor fi folosiţi „în vederea aprecierii uniforme şi corecte a activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii de poliţie rutieră”.

În evaluarea agenţilor operativi, adică a poliţiştilor care sunt efectiv în stradă, 50% în stabilirea calificativului contează activitatea de aplicare a legii, urmând să-i fie calculate câte amenzi şi dosare penale face fiecare în trafic.

În adresa semnată chiar de şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, comisarul şef Lucian Diniţă, se explică că „pentru calificativul „BUN”, activitatea de aplicare a legii se va materializa în întocmirea unui număr de 5 (cinci) procese verbale de sancţionare contravenţională pentru abateri ce constituie principale cauze generatoare de accident sau pentru ilegalităţi în transportul rutier de mărfuri sau persoane/zi”.

 

Noii indicatori, discutaţi în şedinţă la SPR Suceava

Şeful SPR Suceava, comisar Liviu Sfichi, ne-a confirmat, ieri, că a primit documentul cu indicatorii de evaluare şi că, la începutul săptămânii viitoare, în prima şedinţă, îl va discuta cu poliţiştii din subordinea sa.

„Îl vom analiza la proxima întâlnire şi vom trimite la Direcţia Rutieră eventualele propuneri şi observaţii pe care le vom avea”, a declarat Sfichi, precizând ca până acum nu a existat o aşa-zisă normă de amenzi ce trebuia respectată.

Şefii de la Bucureşti cer ca indicatorii de evaluare să fie analizaţi împreună cu reprezentanţii locali ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi aşteaptă un răspuns până joi, 1 iulie a.c..

 

„Şeful Politiei Rutiere va da undă verde vânătorii de contravenţii”

Potrivit unui comunicat remis „Monitorului de Suceava” de către reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, faptul că poliţiştii de la Rutieră vor fi evaluaţi în funcţie de numărul de procese verbale întocmite pentru contravenţii în trafic este o practică nelegală.

 „Agenţii politiei rutiere, care au ca atribuţii prevăzute în fişa postului activităţi de dirijare, prevenire şi control al traficului rutier, vor fi nevoiţi cât de curând să îşi numere şi sancţiunile aplicate zilnic, pentru că altfel li se va scădea calificativul şi, implicit, nu vor mai fi avansaţi la termen. Cu alte cuvinte, şeful Politiei Rutiere va da undă verde vânătorii de contravenţii în dauna prevenţiei, contrar declaraţiilor pe care le-a făcut în mass-media că poliţiştii din subordinea sa nu au activitatea normată în funcţie de contravenţiile aplicate”, se arată în comunicatul „Pro Lex”, reprezentanţii sindicatului subliniind că noua reglementare, numită de ei „Daciada Amenzilor”, poate da naştere foarte uşor abuzurilor în trafic.

 

 

Norma de amenzi, anulată la câteva ore după ce a ajuns la presa

Ieri după-amiază, după ce documentul cu noii indicatori de evaluare a ajuns la mai multe instituţii media, printre care şi „Monitorul de Suceava”, şeful Politiei Române, chestorul principal Petre Toba, a dispus ca proiectul cu grilele de evaluare a poliţiştilor de la Circulaţie să fie retras.

„În urma analizării acestuia de către conducerea Poliţiei Române s-a constatat că respectivii indicatori nu sunt relevanţi pentru munca de poliţie”, se arata într-un comunicat sec, de cinci rânduri, postat pe site-ul Poliţiei Romane.

Rămâne de văzut dacă chiar se va renunţa la această normă de amenzi sau se vor găsi alte metode, ferite de ochii presei, de a-i trimite pe poliţişti la „vânătoare” în trafic şi a le stabili un plafon minim de sancţiuni contravenţionale pe zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii de la Rutieră, puşi să dea cel puţin cinci amenzi pe zi, de fiecare, pentru calificativul „bun”.
 Vizualizări articol: 6853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.84/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 19 voturi
Poliţiştii de la Rutieră, puşi să dea cel puţin cinci amenzi pe zi, de fiecare, pentru calificativul „bun”3.8519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asdzxc trimis de
(26 iun 2010, 11:43:00
multumim statului basescian...
2.   La mai mare... trimis de
(26 iun 2010, 11:45:55
La cati dobitoci cu carnet de Pitesti sant ,cred ca daca ar mari norma la 100 de contraventii pe zi, nu ar fi vreo problema.
3.   ...e garcea trimis de
(26 iun 2010, 16:35:09
De vreo 2 saptamini, dimineata de pe la ora 8 organele e la datorie, in dreptul stadionului, pe strada Universitatii, spre pompieri. Dau amenzi daca opresti acolo, de parca daca ai treaba prin zona, ai avea unde sa parchezi si numai inconstienti lasa masina in drum. Bineinteles, minti luminate din Primarie au pus si popice pe trotuar, ca sa fie tacimul complet.
Pe cind o parcare subterana, eventual sub stadion (sau macar un studiu de fezabilitate)!!
3.1  RE: ...e garcea trimis de
(26 iun 2010, 16:57:34
Nu ai dreptate legat de intersectia din spatele primariei(str. Universitati cu str. Alexandru cel Bun), pt ca am patit si eu sa fiu amendat pt ca am oprit sub tribuna stadionului iar politistul de la rutiera mi-a explicat ca in mai in spate pe str. Universitati e unitate I.S.U.(pompieri,descarcerare, S.M.U.R.D.) iar cand acestia au o urgenta trec foarte greu de aglomeratia din acea intersectie ,deasemeni cand se opreste aiurea acolo se ingreuneaza intrarea pe acel sector de strada si se blocheaza intreg traficul din Areni si pe bulevardele diacente!
3.2  RE: ...e garcea trimis de
(26 iun 2010, 21:00:51
Si daca il vede pe unu ca vrea sa stationeze in zona respectiva, n-ar putea sa-l atentioneze si atit? Ei abia asteapta sa-ti dea amenda (probabil au directive de sus; respect maxim Blaga!!). Chiar si in documentul atasat articolului, scrie de '5 procese verbale pt abateri ce constituie principalele cauze generatoare de accident'.
Si sa vezi vigilenta pe ei cind le mai taie leafa cu 25%.
Sa conduceti bine!!
4.   Doar la noi e asa? trimis de
(26 iun 2010, 16:49:11
Tocmai am fost intr-un oras 'nitzel' mai civilazat: Londra....si nu am vazut politie sa stea la 'vanatoare" de amenzi ....si la ei este criza ....o fi vorba doar de mentalitate.....?Cu siguranta!!!!!!!!!!!
5.   Tara de kakat trimis de
(26 iun 2010, 17:07:07
Un verisor de-al meu emigrant in Canada mi-a spus ca de 8 ani de cand e pe acolo nu l-a oprit niciodata politia. Daca nu au vreun motiv nu te opresc . La noi te opresc astea cum vor muschii lor. O duduie militian m-a oprit in Bogdan Voda la intrare in Bacau si-mi zice ca ea lucreza frecvent pe masina de radar si ca si-a dat seama sa circulam peste viteza legala .Pana la urma mi-a dat amenda ca aveam anvelope mai mari decat cele trecute in certificatul de inmatriculare dar care erau trecute in briful original al masinii din Germania.In Braila ma opreste aceeasi masina de politie, un VwWCaravele cand mergeam in Delta si la dus si la intors si zic ca aveam remorca si bate la ochi ca se face trafic de tigari. De cand nu mai poti circula cu o remorca trasa de masina ca esti un presupus infractor?Deh mentalitate de militieni stupizi.
5.1  RE: Tara de kakat trimis de
(27 iun 2010, 00:25:57
Si in Canada si in SUA au voie sa te opreasca DOAR cand sunt organizate filtre. In rest, trebuie sa aiba un motiv pentru care sa te opreasca.
6.   Pt. Rahan (com. nr. 2) trimis de
(26 iun 2010, 21:47:24
Eu cred ca, in primul si-n primul rand, cei din Suceava ar trebui sa invete sa conduca si o mare parte sa se duca sa isi dea totusi examenele ca sa poata dobandi permisul de conducere. Abia apoi vino sa spui de cei care au permise "de Pitesti" (macar astia aici au permise, nu circula ca milogii la ceas de noapte si cu frica de politie).
6.1  RE: Pt. Rahan (com. nr. 2) trimis de
(26 iun 2010, 22:42:54
"dobitoci cu carnet de Pitesti" a se intelege permise luate pe blat, cascaval, branza, miei etc.
7.   Comparatie trimis de
(27 iun 2010, 00:24:09
In Chicago, IL am fost oprit de politie pentru ca am trecut cu masina pe culoarea rosie a semaforului. M-am scuzat si am recunoscut ca am incalcat legea, si am cautat circumstante atenuante (era ora 4 dimineata - trafic 0 in zona). Mi-a spus ca data viitoare sa fiu mai atent, pentru ca el a vazut accidente de masina chiar si la 4 dim. ... si m-a lasat sa plec, fara sa-mi dea nici macar o avertizare. Dar asta nu inseamna ca aici nu se aplica legea. Chiar din contra, daca faceam chestia asa la 4 dupa-masa aveam probleme mari. Ei, in acest fel m-a facut sa casc ochii mai bine, chiar si cand nu e trafic, pentru ca data viitoare s-ar putea sa am mai putin noroc.
8.   Aiurea trimis de
(27 iun 2010, 03:13:48
...chiar nu ati inteles ca au nevoie de bani la bugetul statului si acesta este motivul cu norma de cel putin 5 amenzi pe zi?
9.   Amenzi trimis de
(28 iun 2010, 09:06:44
Amenzi si mai mari numai asa va veti disciplina!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei