Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ipocrizie

Protectoarea maidanezilor din Suceava vânează cerbi şi lupi în pădurile Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vânătoarea a apărut din necesitatea omului de a se hrăni şi a se apăra. Mai târziu, săracii au practicat-o în continuare pentru hrană, iar nobilii de plăcere. Astăzi, este o îndeletnicire îndrăgită de unii, blamată de cei care nu înţeleg scopul uciderii unui animal decât dacă nu ai ce mânca sau dacă te atacă, dar pe cei mai mulţi îi lasă indiferenţi. Indiferent din ce categorie ar face parte, însă, oricine s-ar întreba cum îţi poţi afirma zgomotos dragostea faţă de animale şi protesta vehement împotriva eutanasiei câinilor vagabonzi, când împuşti un cerb sau un lup fără să clipeşti?

În această situaţie se află una dintre cele mai cunoscute apărătoare a drepturilor câinilor comunitari din Suceava, nemţoaica Christine Schulz, care i-a convins pe foarte mulţi suceveni că vine atât de des pe meleagurile noastre de dragul maidanezilor de pe străzi şi din adăpostul din Lunca Sucevei.

De fapt, Christine Schulz a descoperit România la vânătoare. În urmă cu 12-15 ani, venea aici să vâneze urşi, împreună cu soţul ei. După moartea acestuia, a continuat să vină singură. Permisul de vânătoare i-a fost eliberat în Germania.

Cel care o însoţeşte la partidele de vânătoare este responsabilul de vânătoare de la Direcţia Silvică Suceava, Gheorghe Botoşan. El ne-a spus că femeia vine să vâneze de trei-patru ori pe an, toamna la cerb şi iarna la lup. Vânează cu o armă cu lunetă, Bock bicsă ( cu două ţevi suprapuse, una pentru alice şi una pentru glonţ) de calibrul 16, de fabricaţie germană. Este o armă uşoară cu care nu poţi vâna la distanţă, trebuie să te apropii de animal, pentru că nu are precizie decât la maximum 250 de metri.

„Vânează la noi de vreo 15 ani. Prima dată a fost cu soţul ei, el a vânat urs la Falcău. Soţul ei avea o carabină cu cinci focuri, mai grea şi mai pretenţioasă. Ea are o armă cu două ţevi, mai uşoară, care merge bine la cerb şi la lup. Apoi el a murit, dar ea a venit în continuare, singură. Niciodată cu însoţitori sau colegi. Este un ţintaş bun, trage bine şi e disciplinată. Vânează cu plăcere”, ne-a spus responsabilul de vânătoare.

 

Un vânător trebuie să probeze că are minimum 1.500 de euro ca să fie acceptat la vânătoare de cerb

În urmă cu doi ani, potrivit lui Gheorghe Botoşan, Christine Sclulz a împuşcat un cerb.

„Nu-i lacomă, trage când îi vine bine, dacă cerbul este în picioare, să-i vadă gâtul şi pieptul. La lup nu cred că a apucat să tragă, era prea întuneric. Un spaniol vine de cinci ani la noi la vânătoare şi abia anul ăsta a împuşcat lup”, a povestit Gheorghe Botoşan despre ultima vânătoare. În urmă cu doi ani, Christine Schulz a reuşit, însă, să împuşte un cerb.

Militanta împotriva eutanasiei la câinii vagabonzi preferă Ocoalele Silvice Falcău şi Brodina pentru împuşcat cerb şi Bazinul Dornelor, pe raza Ocoalelor Silvice Vatra Dornei şi Broşteni, pentru lup.

Pentru un cerb ucis, vânătorul trebuie să plătească, pe lângă taxa de organizare a vânătorii, de 20 de euro pe zi, sume cuprinse între 1.500-2.000 de euro, dacă trofeul de cerb are şapte-opt kg şi 3.000 de euro dacă are zece kg. În cazul trofeelor de cerb de peste zece kg, mai rare, sumele care se achită obligatoriu pot să ajungă până la 10.000 de euro. La lup, sumele sunt mai mici, de 400-500 de euro, în funcţie de mărimea blănii. Înainte de partida de vânătoare, vânătorul trebuie să probeze că dispune de aceşti bani.

 

Schulz este singura femeie cu permis de vânătoare care a vânat la Suceava

Sezonul de vânătoare la cerb este 15 august-31 decembrie, dar cea mai bună perioadă este 20-30 septembrie, în timpul împerecherii.

„De asta este grea vânătoarea la cerb, perioada de vânat optimă este scurtă, la boncănitul cerbilor. Durează doar câteva zile, iar vânătorul o zi vrea să vadă vânatul, a doua zi caută să împuşte... nu-i uşor, mai ales la noi, unde e sălbăticie. Dacă nu auzi boncănitul, unde cauţi cerbul?”, întreabă retoric Gheorghe Botoşan.

La lup, lucrurile merg mai simplu. Perioada în care este liber la împuşcat este de la 1 noiembrie până la 31 martie, iar metoda cea mai folosită este pânda vânatului lângă cadavrul unui animal ucis de el. Când lupul vine noaptea din nou să mănânce, vânătorul îl ia în cătare şi trage.

Mai există şi metoda vânatului lupului „la goană”, dar este mai pretenţioasă şi mai puţin folosită. Christine Schulz preferă, potrivit lui Gheorghe Botoşan, pânda lângă cadavrul animalului ucis de lup pentru hrană.

Responsabilul cu vânătoarea de la Direcţia Silvică aşteaptă venirea toamnei pentru a o conduce din nou prin codrii Bucovinei pe singura femeie cu permis de vânătoare pe care a cunoscut-o.

Căutată telefonic în ultimele trei zile, Christine Schulz nu a putut fi contactată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protectoarea maidanezilor din Suceava vânează cerbi şi lupi în pădurile Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 20 voturi
Protectoarea maidanezilor din Suceava vânează cerbi şi lupi în pădurile Bucovinei4.0520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cel mai tare articol de anul asta trimis de
(19 iun 2010, 11:50:38
Va felicit pentru demascarea profitorilor si ipocritilor care se ocupa de protectia animalelor! Ei de fapt profita la maxim de o lege stramba care interzice eutanasierea cainilor vagabonzi in Romania. Au gasit o nisa cu resurse si trag de ea cu disperare. Sunt curios unde activeaza madama? La ProAnima?
1.1  RE: Cel mai tare articol de anul asta trimis de
(19 iun 2010, 12:43:35
Ai dreptate. Asa este. Marea protectoare a cainilor. Vaneaza cerbi si protejeaza caini. Asta e pentru bani. Hotie pe fata.Cata nesimtire are madama.
2.   SUGESTIE trimis de
(19 iun 2010, 20:15:03
INVESTIGATIA AR TREBUI SA CONTINUE CU INFORMATII LEGATE DE SUMELE CARE SE SCOT DIN BUGETUL LOCAL ,ADICA DIN BANII NOSTRI,AI CONTRIBUABILILOR ,PENTRU ACESTE ANIMALE CARE ,INAFARA FAPTULUI CA FAC MEREU VICTIME IN RANDUL LOCUITORILOR ,NU AU NICI UN ROST.AR TREBUI SA O INTREBATI PE MADAMA ASTA DACA GERMANIA ISI PERMITE ASA O RISIPA DIN BANI PUBLICI?CEI CARE ,CHIAR DORESC SA PROTEJEZE ACESTE ANIMALE ,SA LE INTRETINA DIN BANI PROPRII SI NU DIN BANII ALTORA!
3.   Mare branza de articol trimis de
(19 iun 2010, 20:19:21
Mare branza de dezvaluire... de parca nu mai exista vanatori care isi iubesc cainii... ba chiar vaneaza impreuna cu ei...
Si care e faza cu hotia? Ti-a luat tie bani din buzunar femeia asta ca sa-si plateasca ziua de vanatoare sau hrana cainilor de care are grija? Habar n-aveti despre ce resurse si bani e vorba, dar trebuie sa va dati atotstiutori cand comentati ca sa se minuneze lumea ce destepti sunteti.
3.1  RE: Mare branza de articol trimis de
(20 iun 2010, 19:31:05
Mai ipocrito nu este vorba de "Ti-a luat tie bani din buzunar " ci de faptul ca protejeaza cainii vagabonzi care o musca pe mata sau pe tine si ridica o gramada de bani prin ONG-uri, ei nepasandu-i de animale in general. Oricum esti o tufa , apropo vezi ca ti-a inceput serialul pe AcasaTV
4.   Sa aparam necuvantatoarele trimis de
(19 iun 2010, 20:20:14
cu dedicatie celor 2 comentatori: se pare ca sunteti departe de intelesul cuvantului civilizatie ( care inseamna si protectie pentru tot ce a lasat Dumnezeu pe acest pamant) si va doare ca exista o lege care interzice eutanasierea cainilor vagabonzi si ca pe lumea acesta mai sunt oameni care au suflet si apara bietele animale. In ceea ce priveste vanatoarea ar fi bine ca sa fie interzisa dar ce ne facem cu politicienii romani si altii ca ei care vaneaza nu numai animale ci si oameni ( pe acestia din urma, cei drept, cu alte arme) ????
4.1  RE: Sa aparam necuvantatoarele trimis de
(19 iun 2010, 23:18:04
Eu cred ca tu esti foarte departe de civilizatie. Am vizitat/trait majoritatea tarilor civilizate din Europa si am trait un pic si in Seatle/SUA. Nicaieri nu am vazut protectie fata de caini vagabonzi. Pe logica ta de clasa a patra a fi civilizat inseamna ca trebuie sa traiesti si sa protejezi tot ce a dat Dumnezeu adica tantari, sobolani, molii, lacuste, caini vagabonzi, muste. Din contra eu cred ca a trai civilizat inseamna sa indepartezi toate aceste vietati din mediul urban domnule!
4.2  RE: Sa aparam necuvantatoarele trimis de
(20 iun 2010, 00:08:57
bravo H2SO4...se vede ca ai vazut ceva lume si ai trait unde ai trai...ai perfecta dreptate in tot ce spui
5.   O NESPALATA!!!! trimis de
(19 iun 2010, 21:28:23
Intrebati pe cei care lucreaza la Automitric ce miros are doamna asta....Sta cu pisicile si cainii in casa si in masina ei si miroase dupa ea mai rau ca de la 10 WC-uri murdare.Poate este exprimarea cam dura dar asta e realitatea ....din pacate.Asa un exemplar vine din germania si ne da lectii noua....E certata cu apa ,sau poate face alergie...
5.1  RE: O NESPALATA!!!! trimis de
(20 iun 2010, 13:34:36
ia tu un caine in brate si apoi vezi cum mirosi, spalatule si pudibondule si civilizatule! si da, ai nevoie de multe lectii de civilizatie ca sa ajungi si tolerant si sa vezi dincolo de sclipiciurile cu care te-a educat Lungu atatia ani in satucul asta.
6.   Paradox trimis de
(19 iun 2010, 22:36:17
Citind comentariile, vad ca exista persoane care considera absolut normala aceasta atitudine.
Atunci sa inteleg ca unele animale sunt mai egale in drepturi decat celalalte animale? Sau, mai bine zis, cand cineva se considera o persoana care iubeste animalele, se refera doar la caini si pisici, ca si cand, celelalte animale ... ar fi de fapt cu totul altceva?
Nu ma deranjeaza ipocrizia acestei persoane, pana la urma m-am obisnuit cu cei care vorbesc una dar fac cu totul altceva; ma deranjeaza, in schimb, pupincurismul dus la extrem al unor alte persoane care, probabil din dorinta de a iesi in evidenta in fata "sefei", sunt in stare sa sustina orice tembelisme doar doar "se va uita".
Dar poate cerbul, lupul, ursul si ce-o mai trai prin padurea romaneasca, nu este asa de ... animal precum maidanezul de cartier si pisica de scara.
7.   ANORMAL trimis de
(20 iun 2010, 03:52:18
In romania exista OAMENI VAGABONTI si CAINI COMUNITARI, (cei care nu inteleg la ce ma refer sa ia un dex in mana sa il rasfoiasca) lucru anormal pt o societate civilizata si normala
8.   IPOCRITI trimis de
(20 iun 2010, 03:59:21
In general peste tot in tarile civilizate, orice caine vagabont sau care a fost confiscat din diferite motive sunt tratati, CIP-ati si oferiti spre adoptie intre 10 si 30 de zile maxim, depinzand de la o tara la alta, in cazul in care un catel nu este adoptat in perioada aceassta este considerat neatractiv pt iubitori de animale si este eutanasiat, acest lucru intmplandu-se chiar si in GERMANIA de unde provine aceasta doamna
9.   Pro nespalare trimis de
(20 iun 2010, 08:50:12
da asa este , si pe linga ea mai sunt si alte doamne nespalate ! acestea sunt si militante psd ! pro-tectie as crede ca au nevoie pensionarii nu ciinii ! cit despre cerbi ce sa mai spun cred ca sunt mai rai decit ciinii de moment ce sunt impuscati ! RUSINE .
10.   Hahahaha! trimis de
(20 iun 2010, 12:45:09
da un articol despre cam cati banuti cheltuie cu adapostul lui Lungu "ipocrita asta" de nemtoaica si pana la ce ora sta in adapostul ala in care primaria nu vrea sa construiasca o cusca sau un tarc pt caini nu ati fi interesata sa scrieti? ca despre imaginare epidemii de jogodie si fioroase vanatori dupa cerbi (acum doi ani hahahaha!) vad ca sunteti in stare sa scrieti. iar cand spui cat costa o vanatoare de cerb si apoi zici ca "i-a convins pe unii ca vine in Romania de dragul maidanezilor" e clar spre ce faci trimitere: nemtoaiaca a venit in Romania ca sa impuste cu sange rece animale salbatice ca la noi e ieftin pt ea, si in rest, spala banii dati de municipalitate sa aibe grija de caini. va reamintesc, doamna Humoreanu si altor cititori nu tocmai informati, ca nu exista nici un fel de sponsorizare din banul public catre activitatile Cristinei.
11.   Continuare la hahaha! trimis de
(20 iun 2010, 13:19:13
doamana Humoreanu, cum de nu ati fost niciodata interesata sa scrieti despre cum pretinsa asta de iubitoare de caini sponsorizeaza toate campaniile de sterilizare pt maidanezi si toate targurile de adoptii organizate de Proanima, cum ea asigura mancarea si tratamentele pt cainii bolnavi din adapost, cum din banii ei sunt in adapostul ala tarcuri,custi,castroane,galeti medicamente si alte lucruri necesare, cum la ea aplezeaza toata lumea cand sunt maidanezi accidentati, bolnavi, abandonati ?!! telefonul Cristinei suna toata ziua in continuu, toata lumea are ceva sa-i ceara sau sa o intrebe. credeti ca degeaba?credeti ca un om care se preface de ani de zile ca ajuta animalele ar mai fi atat de solicitat cum e ea? multora nu ne place ca ea a vanat in Romania, si este un lucru greu de inteles. insa de aici pana la a o face ipocrita pentru ca lupta impotriva omorarii in masa a maidanezilor, e drum lung.
11.1  RE: Continuare la hahaha! trimis de
(20 iun 2010, 20:52:30
Probabil o suna sa-i ceara sfaturi despre vanatoare..
12.   Pe dos trimis de
(20 iun 2010, 16:39:31
Eu iubesc cerbii, lupii si alte animale salbatice, si mi se pare foarte normal ca cineva (primaria, directia silvica etc.) sa-mi creeze conditii sa impusc cainii maidanezi!
@ ALINA_G Am 2 caini, o pisica si nu miroase in urma mea. Si un iubitor de animale nu asteapta cu rabdare sa-i vina animalul (sanatos, neagresiv si cu acelasi drept la viata ca si maidanezii aparati) sa-l ocheasca in cap, gat, piept, cu scopul clar de a-l ucide. Pana si aia care au otravit cainii, au pus otrava si au plecat, nu s-au uitat in ochii lor pana cand au murit. Asa ca lasati gargara. Daca maidanezii au drept la viata, cine e d-na care poate decide ca cerbul si lupul trebuie sa moara? Da, din punctul meu de vedere e o IPOCRITA.
13.   Mai bine trimis de
(20 iun 2010, 18:28:32
Iubitorii animalelor sa-si ia jigodiile in casa,NU trebuie tolerata convietuirea acestora in spatiul public!In afara de purici si alte neajunsuri cum ar fi violenta si tulburarea linistii publice,imprastierea gunoaielor in jurul buncarelor,excrementele acestora sunt impanzite peste tot.Asta-i Romania,gunoaie,jeg si caini vagabonzi.In alta ordine de idei,ALINA_G ar trebui eutanasiata,la fel ca si ceilalti iubitori ai animalelor care vor sa-si creasca jigodiile in spatiul public!
14.   Mai lasa-ti vrajeala trimis de
(20 iun 2010, 20:03:51
Doamna respectiva , vezi culmea o doare in suflet de Romania, de midanezii din Romania si nu ia ramas nimic altceva de facut.De unde are ea bani pt tratamentul acestor cainii ?????
Cred ca munceste la Patron si din salariul ei isi rupe de la gura ca sa cumpere de mancare , medicamente si tratamente pt acesti caini.Va spun EU tot din banul Romanilor, un batran are asigurata norma de hrana intr-un spital de 10 lei /zi , iar un caine maidanez 45 lei /zi.Prioritate cine o are de fapt............cainii maidanezi sau pensionarii astia care au cladit tara asta cu industria si agricultura pe care au avut-o in anii 90 ????? Femeia asta se prevaleaza de o lege de care mai profita si maulti alti senatori si debutati din Romania.AICI E LOC DE CHELTUIALA LA BANUL PUBLIC.TRAGEM CAT SE POATE DE BANUL CONTRIBUABILULUI.PT IUBITORII DE ANIMALE EU PERSONAL LE DAU VOIE SA LE IA ACSA SA LE INGRIJEASCA SI SA-I HRANEASCA.NU PE BANUL MEU CARE IL DAU LA PRIMARIE SAU LA STAT.MAI BINE IL DAU LA MEDICI.
14.1  RE: Mai lasa-ti vrajeala trimis de
(21 iun 2010, 09:35:19
De toate chestiile astea pe care le reprosati voi aici cine se face vinovat.....nemtoaica sau statul???ati fost vreodata de curiozitate la adapostul de caini???Va asigur eu ca pentru toti banii din lume nu ati vrea sa stati nici macar o ora acolo si ce face ea e de apreciat, nu de condamnat cum o faceti voi!!!vorbiti de cainii aia ca si cum nu ar avea dreptul la viata.sa va vad eu pe voi cum o sa mai traiti cand o sa va ia statul de la gura si ultima bucatica de paine!!aia pe care o sa o scoateti inghetata dintr-un congelator pentru care nu o sa mai aveti bani sa platiti curentul. o sa ajungem cu totii mai rau ca niste caini pentru ca de ei are grija cineva, insa de noi nu are nimeni grija....
14.2  RE: Mai lasa-ti vrajeala trimis de
(21 iun 2010, 17:06:16
"Mai lasa-ti"?laughing))) auch...
15.   Catia nazista trimis de
(21 iun 2010, 11:06:37
aceasta pocitanie ar fi trebuit sa fie data la cini sa o manince.ca nui buna de nimic.are inima dar de cine.dar bani ce nu fac in rom.lingai de p...a sunt in stare sa o vinda si pe masa pentru bani .rusinos dar asta e realitatia in rom.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei