Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În situaţie de risc

Bătuţi, daţi afară din casă şi trimişi la cerşit de propriul tată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi frăţiori, în vârstă de 8 ani, respectiv 10 ani, au ajuns luni seară în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava, aduşi de poliţia comunitară. Copiii au domiciliul în Botoşani, iar unul dintre ei a mai fost internat o dată la centrul de urgenţă Suceava.

Ei le-au povestit poliţiştilor că nu este prima dată când sunt daţi afară din casă de propriul tată, care, după ce consumă băuturi alcoolice, îi loveşte şi, uneori, când rămâne fără ţigări şi alcool, îi trimite la cerşit.

 

Banii trimişi de mamă nu ajung la copii

Cei doi frăţiori, o fetiţă în clasa a III-a şi un băiat în clasa a V-a, au povestit că mama lor este plecată la muncă în Italia, de cinci ani, şi rareori a mai venit în ţară să-i vadă, pentru a nu-şi pierde serviciul. Cu toate acestea, femeia îi trimite lunar bani soţului ei, pentru ca acesta să aibă cu ce să-şi întreţină familia, cei cinci copii, cu vârste între opt şi 18 ani. Copiii au mai spus că tatăl lor cheltuieşte cei mai mulţi bani pe băutură şi ţigări şi mai puţin pe cele necesare copiilor. Singurele bucurii pe care le au copiii este atunci când mama lor le trimite pachete cu haine, jucării şi dulciuri.

 

Scandaluri, sub ochii copiilor

Copiii locuiesc, împreună cu tatăl lor, într-o singură cameră dintr-o casă în care stau mai multe familii. În acea cameră dorm, se spală, mănâncă şi învaţă toţi copiii. Pentru că în casa în care îşi trăiesc copilăria aceşti minori locuiesc şi mai multe familii de romi, de multe ori între tatăl copiilor şi romi s-au iscat scandaluri care au degenerat în bătăi. Cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Exemplul părinţilor este definitoriu pentru unii dintre ei. Poate din această cauză, cel mai mare dintre fraţi, în vârstă de 18 ani, a abandonat şcoala, după opt clase, şi s-a aciuat cu mai mulţi tineri care au încălcat legea.

 

Sesizare către autorităţile din Botoşani

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava ne-a spus că în cazul celor doi minori, care nu au domiciliu în judeţul Suceava, „nu putem noi să instrumentăm cazul, să luăm o măsură de protecţie. Noi doar sesizăm instituţia de asistenţă socială din Botoşani, care va prelua cazul şi va lua o decizie cu privire la situaţia celor doi fraţi”. Situaţia celor doi minori este una tipică în ultimii ani: mama plecată la muncă în străinătate, copiii lăsaţi în grija unui tată alcoolic, care face orice pentru a procura bani de băutură. Singurii care suferă sunt copiii, care pot rămâne cu traume pe viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătuţi, daţi afară din casă şi trimişi la cerşit de propriul tată.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bătuţi, daţi afară din casă şi trimişi la cerşit de propriul tată3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei