Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iun 2010 - Anul XV, nr. 139 (4430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cu hăţurile-n mână

Cărau migranţi, cu căruţa, din Ucraina în România, peste fâşia verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cinci indivizi din oraşul Vicovu de Sus şi-au petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce în cursul zilei de ieri au fost reţinuţi de structurile de combatere a crimei organizate sub acuzaţia că fac parte dintr-o reţea de migranţi şi contrabandă cu ţigări.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, în spatele gratiilor au ajuns  Ioan M. (37 de ani), Vasile V. (26 de ani), Constantin S. (29 de ani), Elisaveta M. (50 de ani) şi Constantin P. (30 de ani).

Cei cinci au fost puşi sub învinuire pentru faptul că, susţin anchetatorii, împreună cu cetăţeni ucraineni, au pus bazele unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, în special cetăţeni moldoveni, pe relaţia Ucraina-România-Italia.

Liderii grupării, explică ofiţerii BCCO Suceava, erau cetăţenii ucraineni, care racolau migranţii şi îi aduceau până în apropierea frontierei cu România.

De aici, erau preluaţi de membrii suceveni ai grupării, care-i introduceau fraudulos în ţară, cu ajutorul unei căruţe, şi se ocupau cu cazarea lor.

Pe imaginile puse la dispoziţie de BCCO Suceava, imagini ce pot fi urmărite pe www.monitorulsv.ro, apare la un moment dat căruţa în care se aflau mai mulţi migranţi care, cu puţin timp înainte, intraseră fraudulos în ţară, peste fâşia verde.

 

Din căruţă, în maşini cu locaşuri speciale de ascundere a migranţilor

Transportul spre Ungaria şi, ulterior, Italia era asigurat de alţi membri ai grupării, de regulă cetăţeni ucraineni.

 „Specificul grupului infracţional rezultă din faptul că fiecare segment al procesului infracţional era coordonat de către membrii ucraineni ai acestuia. Membrii români ai grupării asigurau trecerea ilegală a migranţilor din Ucraina în România, prin zona judeţului Suceava, preluarea, îndrumarea, cazarea, călăuzirea şi transportul acestora către punctul de întâlnire din judeţul Suceava, însă nu intrau în contact cu cetăţenii români sau ucraineni care preluau migranţii şi-i călăuzeau/transportau pe teritoriul României, pentru a nu fi identificaţi şi traşi la răspundere penală”, se arată în comunicatul BCCO Suceava.

Anchetatorii explică că moldovenii preluaţi din judeţul Suceava sau de pe traseu de către transportatorii ucraineni călătoreau cu mijloace auto înmatriculate în Ucraina, destinate transportului de persoane, având amenajate locaşuri speciale de ascundere a migranţilor, pentru a trece ilegal din România în Ungaria.
Pe parcursul cercetărilor, care au demarat în februarie 2010, au fost depistaţi la frontiera de Vest a României opt migranţi, cetăţeni moldoveni, în timp ce încercau să treacă graniţa fraudulos.

 

Propuneri de arestare preventivă pe numele celor cinci suspecţi

La sfârşitul lunii martie a.c., văzând că traficul cu migranţi nu e atât de profitabil şi sigur pe cum credeau, membrii grupării s-au apucat de contrabandă cu ţigarete cu timbru ucrainean.

Ucrainenii treceau baxurile de ţigări din Ucraina în România, peste fâşia verde, în locuri dinainte stabilite, de unde erau preluate,  cărate şi depozitate şi de către membrii români ai grupării, fiind vorba de cei cinci indivizi din Vicovu de Sus.

„Pe parcursul cercetărilor au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 21.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană”, adaugă anchetatorii.

În dosar, se precizează în comunicatul BCCO Suceava, s-a dispus începerea urmării penale faţă de un număr de opt suspecţi, din care trei cetăţeni ucraineni, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

 Ieri dimineaţă, ofiţerii BCCO, împreună cu trupe de intervenţie ale poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei de frontieră, au descins la domiciliile suspecţilor din Vicovu de Sus, pe care i-au adus în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, care au decis reţinerea celor cinci, urmând a-i prezenta instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărau migranţi, cu căruţa, din Ucraina în România, peste fâşia verde.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 9 voturi
Cărau migranţi, cu căruţa, din Ucraina în România, peste fâşia verde4.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei