Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Informare

Afişaj la mănăstiri şi biserici cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a montat în curtea mai multor mănăstiri şi biserici din judeţ panouri prin care informează credincioşii cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti.

În materialul afişat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, sub titlul „Tergiversarea şi refuzarea retrocedării pădurilor Fondului Bisericesc – proprietate a Bisericii Ortodoxe Române din Bucovina” se arată că „tergiversarea retrocedării proprietăţii se datorează în cea mai mare parte şi unor oameni din clasa politică de astăzi care fac afirmaţii publice fără acoperirea adevărului faptelor”.

În acest sens, textul prezintă şi câteva exemple, instituţii şi oameni politici, care, în opinia Arhiepiscopiei, se fac vinovaţi pentru tergiversarea retrocedării pădurilor bisericeşti din Bucovina.

„Am dat în vileag aceste informaţii, neconforme cu realitatea, ale unor persoane şi instituţii cu răspunderi în viaţa ţării şi a poporului, cu nădejdea corectării lor şi, o dată cu aceasta, a recunoaşterii adevărului în cauză”, se mai poate citi pe panoul respectiv.

Pot fi văzute astfel de panouri la mănăstirile Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Dragomirna, Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Bogdana, Humor, Voroneţ şi Sihăstria Putnei, dar şi la bisericile Sf. Dumitru din Suceava, Adormirea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc şi Sf. Treime din Vatra Dornei.

Preotul George Fediuc, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ne-a spus că s-a luat această decizie „pentru o corectă informare cu privire la retrocedarea pădurilor Fondului Bisericesc. Credincioşii mai pot obţine informaţii în acest sens din publicaţiile tipărite de Arhiepiscopie, care se află la fiecare mănăstire şi parohie din judeţ, dar şi pe site-ul www.arhiepiscopiasucevei.ro”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afişaj la mănăstiri şi biserici cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Afişaj la mănăstiri şi biserici cu privire la retrocedarea pădurilor bisericeşti3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati omis a redacta cita hirtie igienica ... trimis de
(11 iun 2010, 11:29:16
...au folosit fetele bisericesti aceasta luna ,de cite ori au avut scaun sa zicem pe saptamina sau cum vreti nu de alta da sa fim la punct cu stirile din sfera bisericilor,asta daca tot fiind vorba ca scrieti aceste "importante stiri" si din ce paduri se foloseste lemnul din care provine respectiva hirtie.Va rog sa nu intrebati pe vecini (cum am vz in art.de la vascauti) ci direct de la sursa.Astept (mai bine zis nu astept) un art. detaliat in aceasta directie.
2.   Astea-s fetile Bisericesti... trimis de
(11 iun 2010, 11:32:54
Unde-i aia cu intoarce obrazu?

Dupa ce ca se bucura de lege speciala si incaseaza o groaza de bani cu manastirile si nu platesc nimik la stat... nu le mai ajunge (fac ca naiba daca refuzi sa platesti taxa de intrare, ca doar platesc ca sa ma rog!).

Hai sa va spun ce au uitat sa adauge pe acele tabele.
Flutur e mana-n mana cu ei! Au facut ei o fundatie care a preluat numele fundatiei originare care avea dreptul de intretinere a acestor paduri nu erau in proprietatea acelora si acum vor sa fie ale lor in proprietate si culmea ca nici a bisericii mai mult pe persoane fizice... si padurile care le doresc pentru Biserica doar nu au fost in proprietatea lor tot asa in exploatare. Cum de altfel sunt si manastirile...
3.   Retrocedare???? trimis de
(11 iun 2010, 12:40:13
A se citi " ArhiHotia Sucevei"....astia stiu sa ia cu zce maini si de la mort, si de la viu si de la stat....ce dau ei inapoi? ce fac ei pt oameni? la ce bun atata popime si biserici, atata timp cat ne ducem la vale intr-o criza morala profunda? la ce ajuta atatea ore de religie si icoane in scoli, atata timp cat infractionalitatea creste alarmant in societate, inclusiv in scoli, iar puscariile sunt pline? unde e moralitatea si crestinismul propavaduit in fata atator "credinciosi" naivi???? etc etc
4.   Numai preocupari lumesti? trimis de
(11 iun 2010, 19:56:24
Sunt crestin ortodox, dar nu pot sa nu constat preocuparea Inaltelor fete bisericesti mai mult spre cele pamantesti, spre cele lumesti - cum ar fi lupta incrancenata pentru tot ce inseamna avere materiala a lor si a BOR - decat spre cele sfinte. N-ar fi cazul ca sfintii parinti sa se-ndrepte cu toata osardia spre a alina suferintele oamenilor, sa fie mereu in mijlocul lor si cu sufletul, nu sa se istoveasca luptand pentru imbogatirea proprie? Sigur ca aici o contributie importanta are si clasa politica, dar in sens invers celui exprimat de Inalt Preasfintitul Pimen, in sensul ca le-a creat toate conditiile sa se imbogateasca mult prea mult peste conditia lor de pastori ai turmei. Sa ma ierte Dumnezeu, dar nu pot sa n-o spun: nu numai la sate, ci si in orase sunt acum mai multi preoti decat medici. Si sfintiile lor sunt platiti tot de la bugetul public, la ei nu se poate legifera o norma la numar de credinciosi?
5.   Intrebare trimis de
(12 iun 2010, 09:39:46
Pe cand o greva a preotilor? Nu cumva ei sunt cei care traiesc cel mai bine in romania?
Sunt salariati, iau si de pe vii si de pe morti sume impresionante si la fiecare predica ne invata sa fim darnici (Cu ei?) Sfitii Parinti au trait in lisuri si rugaciune, nu in mercedesuri si lux. Au o dorinta de imbogatire extraordinara, fara limite in frunte cu Prea Inaltul Piemen. Apropo interesati-va si vedeti cat costa obtinerea unei parohi sau chiar a unui post de preot intr-o biserica si cat de bine va fi primit de preotul existent.Nu mai au nici omenie nici rusine, aproape ca te face sa te indepartezi de biserica.
6.   Dobitocilor trimis de
(12 iun 2010, 10:58:35
daca voua nu v ar fi inapoiat ceva un lucru cat de mic ,a ti fi in stare sa l omorati si pe fratele vostru .dupa cum se stie padurile au fost din strabuni ai BISERICI ,pt ce sa nu fie retrocedate .sa fie lasate in patrimoniul statului ca sa le poata jefui hotul de austriac .cch de la suceava nu a fost bun pt prelucrarea lemnului din padurile bucovinene , a trebuit sa vina un hot din afara care impreuna cu distinsii nostri oameni din administratie sa fure padurile.cat despre autovehicolul IPS PIMEN stati linistiti ca e din donatie,asa ca taca va fleoanca SPURCATILOR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei