Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident

Sute de călători blocaţi în trenuri, după ce un şofer a distrus un stâlp CFR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un şofer care a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit într-un stâlp electric al CFR a dat peste cap traficul feroviar timp de mai bine de două ore.  Sute de călători din trenurile care trebuiau să treacă prin Vama au rămas blocaţi, cei mai ghinionişti fiind nevoiţi să aştepte mai bine de două ore până ce s-au pus din nou în mişcare.  

 

Accidentul care a paralizat traficul feroviar spre Ardeal s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00. Un tânăr în vârstă de 23 de ani din Frasin, George R., aflat la volanul unui autoturism Audi A4, plecase de acasă spre Câmpulung Moldovenesc. Din ancheta oamenilor legii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava rezultă că pe raza satului Molid, comuna Vama, la aproximativ 500 de metri de podul peste râul Moldova, pe fondul vitezei, şoferul a scăpat volanul de sub control, ieşind în afara drumului pe sensul său de mers şi izbindu-se violent de un stâlp electric CFR, de lângă calea ferată.

Impactul a fost foarte puternic, stâlpul din beton fiind rupt şi rămânând suspendat, atârnat de firele de tensiune, în timp ce maşina a suferit avarii serioase în partea din faţă.  

 

Un tren s-a oprit la 400 de metri de locul accidentului

Chiar în acele momente, trenul accelerat 1833 Iaşi – Timişoara se afla în zonă, din fericire mecanicul observând la timp stâlpul suspendat şi oprind garnitura cu aproximativ 400 de metri înainte de locul accidentului. 

Imediat, la faţa locului au ajuns poliţişti, un echipaj de la Garda de Intervenţie Gura Humorului şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi personal CFR specializat, pentru a remedia defecţiunea.

Şoferul maşinii Audi A4 a ieşit pe propriile picioare din autoturism, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

 

Trei trenuri, cu întârzieri foarte nari

Cea mai mare problemă însă a fost că reţeaua electrică CFR a fost afectată, iar traficul feroviar a fost blocat. Sute de călători aflaţi în patru garnituri CFR s-au trezit ţinuţi pe loc, în cazul a trei trenuri întârzierile fiind foarte mari.

Acceleratul Iaşi - Timişoara, cel aflat în zona accidentului, s-a întors din drum în Gara Frasin, unde a rămas până la remedierea defecţiunii, având întârzierea cea mai mare, 135 de minute. Blocate în Gara din Vama au rămas şi trenurile personale 5704 Ilva Mică – Suceava şi 5721 Suceava  - Câmpulung Moldovenesc, care au înregistrat întârzieri de câte 110 minute. De asemenea, săgeata albastră 1859 Iaşi  - Vatra Dornei a avut o întârziere de zece minute.

 

Curbă periculoasă şi linie ferată lângă drum

Călătorii care nu mai aveau foarte mult până la destinaţie au coborât din trenuri şi au apelat la mijloace alternative de transport, însă cei care mergeau spre Ardeal sau alte destinaţii îndepărtate au trebuit să rămână în trenuri şi să aştepte remedierea defecţiunii.

Traficul feroviar a fost reluat la 11.10, cu restricţii de viteză de 20 de kilometri la oră, în zona accidentului.  

Până ieri după-amiază compania CFR nu calculase încă un prejudiciu creat de acest accident.  

Nicolai Baltag, primarul comunei Vama, ne-a declarat că zona în care s-a produs accidentul este una foarte periculoasă, la ieşirea dintr-o curbă, iar linia ferată este foarte aproape de şosea, condiţii în care în zonă s-ar impune amenajarea  unui parapet de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de călători blocaţi în trenuri, după ce un şofer a distrus un stâlp CFR.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sute de călători blocaţi în trenuri, după ce un şofer a distrus un stâlp CFR3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gresit trimis de
( 9 iun 2010, 17:31:44
Bineinteles calea ferata e de vina!Nu cretinul care a decolat cu masina de pe drum!Aia-i curba periculoasa?Pai atunci serpentinele ce sunt?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei