Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La audieri

Grefiera de la Parchet acuzată de acte de corupţie a stat pentru prima oară faţă în faţa cu anchetatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angelica Mariana Bulughiană, grefiera-dactilograf de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei acuzată că ar fi măsluit acte din dosare penale, pentru a-i proteja pe anumiţi indivizi cercetaţi de procurori, a stat, ieri, pentru prima dată faţă-n faţă cu magistraţii care au pus-o sub învinuire.

Bulughiană (43 de ani) a venit, ieri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, la audieri, după ce, în ultima lună, a fost internată la un spital din Cluj.

Grefiera s-a prelevat de dreptul de a nu da declaraţii şi nu a poposit prea mult la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Anchetatorii nu vor încă să dea detalii despre acest caz, însă, din informaţiile noastre, nu este exclus ca cercetările să fie declinate la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, existând indicii că în spatele acţiunilor grefierei se află chiar unul dintre procurorii cu care lucra, situaţii în care competenţa nu mai aparţine Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Angelica Mariana Bulughiană, care lucrează la Parchetul Vatra Dornei de mai bine de 10 ani, s-a internat în spital încă din data de 30 aprilie a.c..

Coincidenţă sau nu, femeia s-a învoit de la serviciu şi s-a dus la spital exact cu câteva ore înainte ca procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava să vină în control la Parchetul de la Vatra Dornei.

Controlul nu era unul de rutină, ci viza exact lipsa mai multor dosare din interiorul instituţiei şi suspiciunile de corupţie asupra grefierei Bulughiană.

Când procurorul general Mandici a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, grefiera nu mai era. Se învoise.

Ulterior, s-a aflat că Angelica Mariana Bulughiană s-a internat la spitalul din Vatra Dornei, iar pe 3 mai s-a externat, spunând că merge să se interneze la o clinică din Cluj.

S-a întors zilele trecute la Vatra Dornei, iar ieri a răspuns citaţiei de a se prezenta la audieri.

 

Teancuri de dosare penale, în casa grefierei

La începutul lunii trecute, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Suceava, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au făcut o percheziţie la casa grefierei Bulughiană,  împotriva căreia s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În urma percheziţiei, din locuinţa grefierei au fost ridicate mai multe înscrisuri şi dosare penale, care, teoretic, nu ar fi avut cum să fie scoase din clădirea Parchetului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grefiera de la Parchet acuzată de acte de corupţie a stat pentru prima oară faţă în faţa cu anchetatorii.
 Vizualizări articol: 1911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Grefiera de la Parchet acuzată de acte de corupţie a stat pentru prima oară faţă în faţa cu anchetatorii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei