Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2010 - Anul XV, nr. 128 (4419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Primăria Suceava pune la bătaie aproape şase milioane de euro pentru pavele şi asfaltări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Contractele Primăriei Suceava pentru reparaţii străzi şi trotuare expiră în câteva zile, ceea ce a făcut ca administraţia locală să înceapă procedurile pentru o nouă licitaţie prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Legislaţia actuală referitoare la achiziţiile publice permite încheierea contractelor pentru numai un an, fără a se mai putea prelungi cu până la 50 la sută din perioadă.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că în data de 9 iunie expiră contractul pentru reparaţii la trotuare, iar în data de 16 iunie contractul la reparaţii străzi. Pentru anul viitor, valoarea contractelor scoase deja la licitaţie pe SEAP este de aproape şase milioane de euro, adică 4,76 milioane de euro la reparaţii străzi şi peste un milion de euro la pavarea trotuarelor. La ambele sume se adaugă şi TVA.

„Ambele contracte au valabilitate un an, din iunie anul acesta până în iunie anul viitor. La contractul pentru reparaţii străzi valoarea este de 200 de miliarde de lei vechi plus TVA, la reparaţii trotuare cu pavele, de 43 de miliarde de lei plus TVA. Sperăm ca spre sfârşitul anului, în măsura în care se termină lucrările pe ISPA şi alte lucrări, precum cele de iluminat, care sunt în derulare, să putem trece la asfaltarea şi reabilitarea străzilor unde au fost făcute intervenţii”, a declarat Lungu.

 

Străzile săpate vor fi refăcute cu covor asfaltic

Primarul a arătat că, în zonele unde au fost făcute intervenţii, chiar dacă se asfaltează, „strada nu mai este niciodată cum trebuie”, astfel încât trebuie asfaltată în întregime.  Acest program a început deja, pe strada 22 Decembrie, unde au fost finalizate lucrările ISPA, se lucrează la covorul asfaltic şi pe măsură ce conductele de apă şi canalizare vor fi instalate se va trece la reabilitarea străzilor.

Întrebat dacă nu aşteaptă modificarea legislaţiei achiziţiilor publice pentru cele două contracte, în sensul majorării valorii de la care este obligatorie licitaţia, Lungu a răspuns că „licitaţia este sfântă, ca să nu fie nici un fel de discuţie, plus că riscăm să rămânem fără asfaltator după 16 iunie şi trebuie să ne mişcăm repede”.

Rezultatul licitaţiilor va fi cunoscut la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie. Mai menţionăm că Primăria Suceava are datorii la actualul titular al contractului de asfaltări, SCCF Iaşi, circa 31 de miliarde de lei vechi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava pune la bătaie aproape şase milioane de euro pentru pavele şi asfaltări.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primăria Suceava pune la bătaie aproape şase milioane de euro pentru pavele şi asfaltări1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EMOTII trimis de
( 3 iun 2010, 11:07:01
VAI DNU PRIMAR, AM SA AM NISTE EMOTII PINA IN IULIE...OARE CINE VA CISTIGA CONTRACTUL PENTRU PAVAREA TROTUARELOR????? DACA NU CISTIGA SYMMETRICA?? IESIM SA NE TAIEM VENELE....HAHAHA SPER CA ATI AVUT GRIJA CUM ATI FACUT CAIETUL DE SARCINI, DA?
2.   Iar pavele si pavelute ? trimis de
( 3 iun 2010, 12:22:34


sa faca ce-o vrea , da' numa' sa nu mai apara in ziare.
3.   Tot vrajeala trimis de
( 3 iun 2010, 17:27:42
don primar va lua procent indiferent cine va castiga licitatia!nu stiu daca ptr pavele o sa ia fratesu symmetrica ca auzisi acu vreo sapt ca avea grave prbl de sanatate!macar de s-ar respecta retetarul aasfaltului si calitatea lucrarilor daca tot iau o gramada de bani!asa ca don primar iar mai faceti un banut luna urmatoare -mai bagati ceva banuti in cafeneaua fiului!!! la mai mult cascaval in buzunare don primar si acolitilor d-voastra!
4.   Program de asfaltare 22 dec trimis de
( 3 iun 2010, 18:13:25
Doamne,Doamne,oare cum rabda hartia toate minciunile debitate de acest ins?Ca sa faci o strada da capo al fine ar fi trebuit decopertata complet,refacut stratul de balastare,nivelat,apoi sa toarne cate straturi sunt necesare pana la stratul de uzura!Crede cineva din Suceava ca s-a facut sau se face asa ceva?Toarna baietii dupa ce au ras in drteptul gaurilor cele mai mari si apoi da-i cu bitum.Pe str Mitropoliei e cel mai concludent:s-a turnat bitum peste pamant direct in unele cazuri,peste randuri de pavele in alte cazuri,peste sfaramaturi de beton de pe langa canale!Cred ca daca ar fi fost pusi sa repare strada copilasii de la Prichindelul sau Micul Print,cu siguranta ar fi aratat mai bine.Ca durata de trai la reparatiile de pe Mitropoliei acord cel mult o luna,dincolo pe 22 Dec,primavara urmatoare!Cine ofera mai mult?!
5.   Lucrari in derulare pe iluminat? trimis de
( 3 iun 2010, 18:26:28
Omul asta chiar isi bate joc total de noi!Chiar sa nu stie oare cate cartiere zac in bezna in fiecare noapte?Sa faca o plimbarica in Touareg(incognito),nu o sa stie nimeni,decat cei care citesc nr de inmatriculare,si sa vada care cartier are refacut iluminatul??Obcini?:sa intrebe haitele de sterilizati ai lui dom viceprezident Harsovschi,daca a fost noapte fara sa pice iluminatul pe Dornelor sau Statiunii macar,nu mai zic pe Magurii,acolo ai nevoie de un pitbull pt a traversa in siguranta domeniul.Cuza voda 2 toata saptamana trecuta nu a avut lumina,asa o fi dom vice?Asa zisul bd G Enescu mai functioneaza cate un bec ici si colo taman pt a lasa intr-o penumbra placuta gropile nenorocite de pe miristea aia(in fata la fostul Samsung a aparut ditamai gropanul,dar nu trece pe acolo nici un prezidentiabil cu masina proprie)Deci,unde s-au refacut retelele de iluminare,probabil in perioada iluminismului precoce la Prelipca!Have a good life,ba ha ha ha
6.   Uraaaaa vin asfaltarile ! trimis de
( 3 iun 2010, 22:12:27
S-a terminat cu gropile,vin asfaltarile electorale si odata cu ele si banii ptr campania electorala !Pavelele "Simetric(e)a si asfaltarile FlorConstr....,"milioane puse la bataie" nenica de un ordonator de credite "economist" de meserie.Imediat dupa "castigarea" asazisei licitatii,"castigatorul ei adauga pana la 50% din valoarea lucrarii,ca deh legislatia "permite".Pe parcursul lucrarilor au aparut "neprevazutele" bata-le vina,de la intrarea in 'comuna" pana la iesirea spre Botosani s-au descoperit la decopertare:"diamante,petrol,g dacice,oale si ulcele', etc.Lucrarea costa cu pana la 50% mai mult.Ce sa-i faci,asta este!Lungu a raspuns [fragment de fraza]: "trebuie sa ne miscam repede",bla,bla,bla.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei