Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu stângu-n dreptul

Serpentinele, închise circulaţiei cel puţin încă o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Nervii sucevenilor care au de înfruntat zilnic blocajele de trafic din municipiul Suceava, în principal din cauza străzilor afectate de lucrările ISPA, vor fi puşi la încercare cel puţin încă o lună de zile, timp în care Serpentinele, ruta alternativă de circulaţie pentru Calea Unirii, vor rămâne închise, deşi lucrările iniţiale au fost finalizate.

Situaţia, tipic românească, ar părea hilară, dacă nu ar fi vorba de închiderea unei rute de circulaţie foarte importantă, care prelua o bună parte din traficul rutier dinspre Iţcani şi Burdujeni.

Mai exact, lucrările ISPA, pentru care Serpentinele sunt închise de peste o lună, au fost finalizate, dar tocmai când ar fi trebuit să fie refăcute străzile şi apoi redate circulaţiei, reprezentanţii ACET şi-au dat seama că în proiectul iniţial nu erau prevăzute guri de scurgere pentru apele pluviale, deşi ar fi fost necesare.

Drept urmare, proiectantului lucrărilor i s-a cerut să facă un proiect şi pentru acest sistem de colectare a apelor pluviale, timp în care Serpentinele au rămas închise circulaţiei, pentru că, în aşteptarea începerii noilor săpături, nu au mai fost făcute şi lucrările de refacere a carosabilului.

 

Lucrări necesare, prevăzute cu întârziere

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat extrem de nemulţumit de cele petrecute, cu atât mai mult cu cât intenţiona ca de săptămâna viitoare să redeschidă circulaţia pe jumătate din strada Cernăuţi, refăcută de firma SC CF Iaşi Grup Colas, astfel încât cei care veneau din Iţcani să urce direct pe Serpentine, fără a mai fi nevoiţi să intre pe strada Traian Vuia şi apoi pe Calea Unirii.

“O armată de oameni lucrează la acest proiect ISPA şi nu au putut să prevadă că mai e nevoie şi de scurgeri pentru apa pluvială? În loc să fie redate circulaţiei Serpentinele, stăm blocaţi pe străzi pentru că nu avem avizul proiectantului. De ce nu au sesizat la timp acest lucru şi de ce nu s-au ocupat de realizarea proiectului în paralel cu efectuarea celorlalte lucrări?  Degeaba ne-am grăbit noi cu strada Cernăuţi, care va fi finalizată pe jumătate până la sfârşitul acestei săptămâni, în ideea de a face o variantă de circulaţie între Iţcani şi centrul Sucevei, dacă Serpentinele rămân închise încă o lună”, a spus Lungu, indignat de lipsa de operativitate a celor care se ocupă de programul ISPA şi care face ca oraşul să fie în continuare paralizat la orele de vârf.

O situaţie asemănătoare a apărut şi în Burdujeni Sat, unde lucrările de asfaltare a străzii 22 Decembrie s-au blocat, după ce responsabilii ISPA şi-au adus aminte că mai au de montat o conductă de apă potabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serpentinele, închise circulaţiei cel puţin încă o lună.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Serpentinele, închise circulaţiei cel puţin încă o lună5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE trimis de
( 2 iun 2010, 12:10:09
CEVA NOU?
2.   Super trimis de
( 2 iun 2010, 12:51:21
eu propun sa puneti pavele pe toate serpentinele oate v-o satura Al de Sus de bani
3.   Fereasca-l pe Dumnezeu ce delasatori sunt! trimis de
( 2 iun 2010, 13:28:44
Ii ceeeeeva!.....
4.   !!! trimis de
( 3 iun 2010, 09:54:00
Am spus-o si o mai spun unde a-ti gasit firma asta de dobitoace ispa, niste nimicuri!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei