Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 mai 2010 - Anul XV, nr. 123 (4414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Din 2011

Taxiurile din Suceava vor fi în întregime de culoare galbenă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O serie de noi reguli impuse taximetriştilor au provocat scandal în şedinţa Consiliu Local Suceava de ieri, părerile pro şi contra fiind spuse pe un ton ridicat şi uneori chiar cu acuzaţii şi aluzii înţepătoare.

Una dintre deciziile luate ieri, printr-un proiect iniţiat de viceprimarul Lucian Harşovschi, impune ca maşinile de taxi care se autorizează începând cu data de 1 ianuarie 2011 să fie galbene în totalitate. De asemeni, termenul limită până la care toate autoturismele taxi trebuie să adopte această culoare, după care să poată fi mai uşor recunoscute în trafic, este 1 ianuarie 2013.

Iniţiativa nu a fost deloc bine primită de reprezentanţii taximetriştilor, prezenţi în sală, care au spus că aceasta e doar un moft personal al viceprimarului, deşi există prevederi legale care reglementează acest lucru, iar impunerea unui termen limită pentru adoptarea culorii galbene a fost decisă şi în alte localităţi din ţară, precum Baia Mare.

Consilierul local Virginel Iordache a fost cel care a luat partea taximetriştilor şi a venit cu un amendament prin care se renunţa la termenul limită până la care toate taxiurile trebuie să devină galbene.

“Această decizie îi obligă pe taximetrişti la cheltuieli suplimentare deloc neglijabile, într-o perioadă nefastă, în care veniturile lor au scăzut considerabil.

Culoarea maşinii de taxi nu e importantă, ci modul în care îşi fac datoria”, a spus Iordache, al cărui amendament a picat.

 

Amenzi pentru staţionarea în alte părţi decât staţiile de taxi

O altă nouă reglementare impusă de Consiliul Local interzice taximetriştilor să mai staţioneze, în scopul îmbarcării clienţilor, în afara locurilor de aşteptare special amenajate, cu excepţia situaţiilor în care taxiul a preluat deja o comandă prin dispecerat. Mai exact, noua decizie îi afectează pe cei care şi-au făcut un obicei din a “pescui” clienţii din anumite zone, precum baruri, restaurante, cluburi sau alte locaţii, respectivele comenzi fiind de multe ori onorate fără a mai fi înregistrate la dispecerate sau chiar fără a mai fi înregistrate pe aparatul de taxat.

Deşi Virginel Iordache a protestat vehement şi contra acestei decizii, motivând că asta înseamnă o piaţă concurenţială, iar primăria nu le poate impune de unde să îşi ia clienţii taximetriştii, viceprimarul Viorel Seredenciuc, care a condus şedinţa de Consiliu Local, i-a dat un exemplu prin care taxiurile care şi-au făcut un obicei din a aştepta să le pice clienţi la ieşirea dintr-un restaurant de pe strada Universităţii au distrus spaţiile verzi, parcând mereu acolo.

Şi în acest caz, amendamentul propus de Iordache, de a se renunţa la acest articol, care prevede şi amenzi de la 100 la 500 de lei pentru cei care nu îl respectă, nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi acceptat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxiurile din Suceava vor fi în întregime de culoare galbenă.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Taxiurile din Suceava vor fi în întregime de culoare galbenă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotarare de consiliu sau de rahan!? trimis de
(28 mai 2010, 13:20:17
Dar o hotarare de consiliu in care sa ordone sa avem strazi pe care sa circulam,nu ar putea da cumva?Pentru pagubele suportate de acesti taximetristi datorita craterelor din strazi nu ar trebui sa dea vreun ordin service-urilor sa le repare pe cheltuiala primariei toate distrugerile provocate masinilor datorita incompetentei celor care sunt responsabili cu reteaua stradala?Nu am auzit niciodata pe vreunul sa iasa pe sticla si sa-si ceara iertare pentru dezastrul la care ne-au supus de ani de zile incoace.
2.   RE:Gheorghe trimis de
(28 mai 2010, 15:42:33
Chiar crezi k le pasa?!
3.   Yellow cab my ass! trimis de
(28 mai 2010, 16:48:31
Niste cretini! De ambele parti! In primul rand, sa faca strazi si statii de taximetre civilizare si dupa aia sa dea legi referitoare la culoarea masinilor, care pe mine unul nu ma intereseaza catusi de putin! Pe de alta parte, sa mai duca si ei masinile alea pe la service si sa nu le mai tuneze gen kitch-urile de la Sorynel Taxi! In paranteza, anul trecut, prin toamna, cand am luat ultima data taxiul ca sa nu intarzii, am intarziat pt. ca masinii i-a sarit o roata desprinzandu-se din pivot! Asadar, felicitari pentru inteleapta decizie de a vopsi harburile galbene!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei