Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 20 – 26 mai

Joi, 20 mai

Cultură, Creativitate şi Carte

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” a lansat o nouă campanie de promovare a culturii şi de combatere a crizei, deoarece “criza de consum nu afectează cultura. Cultura nu se consumă, ci se gustă”.

Sucevenii sunt invitaţi să “guste cultură la bibliotecă”. Potrivit scriitoarei Angela Furtună, această campanie se bazează pe cei trei C: Cultură, Creativitate şi Carte. Aşadar, toţi cei care vor să fie mai puternici în faţa crizei sunt aşteptaţi la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” pentru a se „înarma” cu cultură.

 

„Copii războiului – Afganistan

Duminică este ultima zi în care puteţi vedea expoziţia foto „Copiii războiului – Afganistan”, la Iulius Mall, semnată de jurnalistul Florin Ghioca. Preţul fotografiilor, imprimate pe pânză şi în formate medii sau mari, oscilează între 200 şi 400 lei. „Cu aceşti bani putem hrăni o familie afgană timp de o lună”, a mai spus Florin Ghioca.

Tot până duminică, 23 mai, rămân expuse şi picturile artistei Doina Vianora Catargiu, aduse în Iulius Mall cu sprijinul Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, Cenaclului de Artă Plastică „Dimitrie Loghin” Suceava şi Asociaţiei Culturale Româno-Franceze „Nova Bucovina”.

 

Expoziţie de pictură, la Vatra Dornei

În Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei se deschide, la ora 16:00, expoziţia de pictură a artistului plastic David Croitor, vernisaj în cadrul căruia vor fi lansate, în prezenţa autorilor, volumele „Mărturii din Infern”, de Radu Bercea, şi „Efigii în filigran”, de Tiberiu Cosovan.

David Croitor, un poet al culorii, expune un număr de 25 de lucrări în ulei, peisaje urbane din Vatra Dornei şi Balcic, precum şi câteva tablouri cu flori.

Cele două volume, care sunt editate sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina (prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava) vor fi prezentate de scriitorul Ion Drăguşanul şi graficianul Mihai Pânzaru PIM.

 

Seară bucovineană

Începând cu ora 22:30, Restaurant Padrino Suceava te invită la o seară bucovineană cu formaţia Cetina (Suceava).

 

Bucovina Off-Road Challenge

În perioada 20-23 mai, la Gura Humorului va avea loc a IV-a ediţie Bucovina Off-Road Challenge (BORC). Ediţia din acest an va deschide sezonul Campionatului Naţional de Off-Road şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. În cele trei probe ale competiţiei, standard, open şi extrem vor fi prezente un număr de aproximativ 75 de maşini, concursul desfăşurându-se individual, un echipaj(o maşină) fiind format doar din pilot şi copilot. Traseele vor avea aproximativ 50 de kilometri pentru fiecare clasă şi vor cuprinde probe speciale, în locaţii unde va avea acces şi publicul spectator.

 

Concert simfonic

Începând cu ora 18:30, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava te invită la un nou concert simfonic alături de Filarmonica de Stat Botoşani.

 

ASUS Student Party

Începând cu ora 22:00, Club Babylon Suceava te invită la ASUS Student Party.

 

Expoziţie de tapiserie, pictură şi grafică „Lucia Puşcaşu şi ucenicii”

În perioada 10 – 30 mai, City Gallery găzduieşte expoziţia de tapiserie, pictură şi grafică a Luciei Puşcaşu şi a ucenicilor săi.

Lucia Puşcaşu s-a născut la Botoşani şi este absolventă a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” Bucureşti. A avut numeroase expoziţii personale şi colective, atât în ţară precum şi în afara acesteia.

În prezent, este preşedinta Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti, filiala Suceava, şi profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

 

 

Vineri, 21 mai

Concert la Muzeul de Istorie Suceava

La ora 17:00, la Muzeul de Istorie Suceava va avea loc un concert susţinut de Ansamblul cameral Remember Enescu, în cadrul serilor muzicale muzeale.

Ansamblul este format din Cristina Radu - soprana, Corina Raducanu - pian, Eugen Dumitrescu - pian.

După un turneu prin ţară, cei trei artişti se vor opri şi la Suceava pentru a readuce în memoria iubitorilor de muzică clasică, unele din cele mai cunoscute lucrări semnate de George Enescu şi contemporanii săi. Intrarea este liberă.

 

Concert cu Alex, la Galleria

Începând cu ora 20:00, Galleria Suceava te invită la un concert cu Alex VELEA.

 

House Parade

Începând cu ora 22:00, Club Babylon Suceava te invită la House Parade.

 

Târg şi forum economic

La ora 9:30, la City Gallery, deschiderea Târgului şi Forumul Economic “Lemnul - un produs pentru dezvoltarea durabilă a Bucovinei”, unde se vor dezbate mai multe teme.

Programul forumului va fi 9:30 – 15:00.

 

Festivalul Judeţean de Modă pentru Copii şi Tineret, ediţia I

Shopping City Suceava şi Societatea Cultural Artistică „Arlechin” Botoşani, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Organizatorilor de Evenimente România şi Agenţia Kasta Morely Kids România, organizează, începând cu ora 18:00, prima ediţie a Festivalului de Modă pentru Copii şi Tineret „Mini Miss – Mister Top Model’s Suceava 2010”.

Festivalul se adresează copiilor preşcolari, elevilor şi tinerilor artişti, de la grădiniţele şi şcolile din judeţul Suceava.

Programul festivalului cuprinde: preselecţii - vineri, 21 mai şi 28 mai, începând cu ora 18:00, la City Gallery, concursul ce se va desfăşura sub forma unor spectacole de modă, muzică şi coregrafie în data de 31 mai, iar pe 1 iunie va avea loc Gala laureaţilor, în aceeaşi locaţie, Shopping City Suceava.

 

Faza zonală a festivalului-concurs de interpretare artistică

Festivalul „Voinicelul” va avea loc în Iulius Mall. Începând cu ora 9:30, se vor desfăşura 112 reprezentaţii individuale sau în grupuri de copii. 600 de copii vor evolua pe o scenă impresionantă ca mărime, amplasată în food court-ul Almondo, iar juriul va fi alcătuit din specialişti ai fiecărui gen abordat: dans, recitări, tradiţii şi obiceiuri, interpretare vocală şi instrumentală. „Voinicelul” se află la cea de-a VIII-a ediţie şi este organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava în parteneriat cu Iulius Mall. Pe 28 mai a fost programată etapa judeţeană, iar pe 18 iunie cea naţională. Festivalul-concurs urmăreşte descoperirea copiilor cu potenţial artistic, orientarea acestora pe filiera vocaţională, valorificarea obiceiurilor, tradiţiilor şi creaţiilor artistice adecvate vârstei, precum şi revigorarea activităţilor artistice în învăţământul preşcolar.

 

Şampanie pentru Constantin şi Elena

Clienţii care îşi aniversează ziua numelui sunt aşteptaţi la Centrul Info pentru un dar din suflet. De Sfinţii Constantin şi Elena, Iulius Mall Suceava le oferă şampanie pentru a sărbători alături de cei dragi.

 

 

Sâmbătă, 22 mai

„Orăşelul Leneş”, la Iulius Mall

Celebrele personaje ale filmului animat “Orăşelul Leneş”, Sportacus şi Ştefania, vor fi sâmbătă şi duminică la KidsLand, în Iulius Mall Suceava, unde îi vor încânta pe copii cu spectacole live interactive, prin care îi vor învăţa să aleagă un mod sănătos de viaţă şi să facă sport pentru o dezvoltare armonioasă.

Prezenţa lor se datorează unui turneu naţional, iniţiat de Gazeta Sporturilor, care a debutat la Iulius Mall Timişoara, a continuat la Iulius Mall Iaşi şi Cluj, cel de-al patrulea popas fiind în Nordul ţării, la Suceava.

Spectacolele live interactive dedicate celor mici, la care intrarea este gratuită, vor avea loc sâmbătă, 22 mai, şi duminică, 23 mai, de la ora 12:00, la KidsLand, situat la parterul centrului comercial Iulius Mall Suceava, copiii fiind aşteptaţi cu multe cadouri, jocuri şi surprize.

 

Târgul de Obiecte Handmade

Sâmbătă şi duminică, la Iulius Mall, artizanii se întâlnesc din nou cu pasionaţii genului din Bucovina. Podoabe, genţi, accesorii şi chiar obiecte mici de decor, unicate, sunt meşterite exclusiv de mână, din materiale ecologice sau cu consum redus de energie. Piese de rezistenţă la Târgul de Obiecte Handmade au devenit cerceii, inelele, broşele, diademele şi colierele croşetate din bumbac colorat sau cele din împletituri de cânepă, căutate fiind şi cele realizate din lemn, cupru sau materiale reciclabile: ghinde, fistic, alune de pământ, conuri de brad etc.

 

„Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

Librăria Cărtureşti găzduieşte micii şi talentaţii povestitori în fiecare sâmbătă. De la ora 17:00, adulţii sunt poftiţi să servească un meniu complet de copilărie savuroasă. Dacă „Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Unde fugim de-acasă...5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei