Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 apr 2010 - Anul XV, nr. 99 (4390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătoare

Solemnitate şi momente emoţionante, la Ziua Veteranilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ziua de ieri a fost una de sărbătoare pentru veteranii de război din Suceava, cei care mai sunt în viaţă aducându-le un omagiu camarazilor căzuţi pe front ori dispăruţi între timp şi participând la un moment festiv, în cadrul căruia preşedintele lor a vorbit despre problemele cu care se confruntă.

Totul s-a întâmplat cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război din România, cu această ocazie fiind aniversaţi şi cei 20 de ani recent împliniţi de la înfiinţarea filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Ieri dimineaţă, la 9.00, în Parcul central, la Monumentul eroilor s-a desfăşurat o slujbă de pomenire în cinstea eroilor căzuţi la datorie, veterani de război, oficialităţi locale şi reprezentanţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor depunând coroane de flori şi jerbe întru pomenirea veşnică a acestora.

A urmat şedinţa festivă a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Suceava, desfăşurată în sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ.

În prezenţa primarului Sucevei, Ion Lungu, a subprefectului Ionuţ Creţuleac, a directorului Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul şi a lui Vasile Ilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, însă din păcate cu o asistenţă mai slabă ca în alţi ani din partea veteranilor, preşedintele asociaţiei, generalul de brigadă Badea Crăciun, a ţinut un discurs emoţionant.  

 

„Timpul lucrează implacabil în defavoarea noastră”

„Timpul, stimate doamne şi domni, lucrează implacabil în defavoarea noastră. Aproape că nu există săptămână de la Dumnezeu care să nu ne cheme la ceruri bătrâni veterani, invalizi şi văduve de veterani. Numărul nostru se împuţinează dramatic de la an la an. Nu peste mulţi ani, segmentul nostru va deveni o amintire”, a spus generalul, cerându-le celor aflaţi acum în fruntea instituţiilor să se aplece mai mult asupra problemelor veteranilor de război, care, deşi primesc unele drepturi, sunt văduviţi de altele, cum ar fi scutirea de impozitul pe case şi terenuri.

Momentele de aducere aminte din perioada războiului au stârnit imediat nostalgii veteranilor din sală, unii nereuşind să-şi stăpânească lacrimile. Un moment emoţionant a fost şi cel în care directoarea Casei de Pensii Suceava a luat cuvântul, oprindu-se în mai multe rânduri, copleşită de emoţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solemnitate şi momente emoţionante, la Ziua Veteranilor.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Solemnitate şi momente emoţionante, la Ziua Veteranilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei