Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Hârburi cu girofar

Pompierii ajung cu întârziere la incendii, din cauza maşinilor vechi din dotare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pompierii ajung de multe ori cu întârziere la incendiile înregistrate pe raza judeţului, din cauza maşinilor vechi pe care le au în dotare.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Ion Burlui, a recunoscut, ieri, că cea mai mare problemă cu care se confruntă instituţia pe care o conduce este tocmai vechimea şi uzura parcului auto, în special în privinţa autospecialelor de stingere cu apă şi spumă.

La nivelul ISU Suceava sunt nu mai puţin de 26 de astfel de autospeciale, din care doar două sunt relativ noi şi performante, putând ajunge la o viteză optimă.

Restul maşinilor de pompieri sunt adevărate hârburi, care trebuiau casate şi înlocuite de multă vreme.

„Potrivit datelor statistice din primul trimestru a acestui an, viteza medie de deplasare a autospecialelor de intervenţie a fost de 46 de kilometri la oră. Este o viteză mică, categoric...”, a declarat, ieri, şeful ISU Suceava.

Colonelul Ion Burlui spune că, pe lângă problema stării tehnice a autospecialelor de stingere, pompierii sunt întârziaţi în misiuni şi de indisciplina multor conducători auto.

O altă explicaţie a faptului că echipajele ISU ajung cu întârziere la incendii ar fi aceea a drumurilor proaste şi a distanţei foarte mari dintre locul intervenţiei şi unitatea ori subunitatea de pompieri cea mai apropiată.

De multe ori, din cauza drumurilor inaccesibile autospecialelor ISU Suceava, pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi, pentru a stinge un incendiu.

O altă problemă ar fi aceea a lipsei în mai multe zone ori localităţi de pe raza judeţului a unor reţele ori surse de apă, a hidranţilor stradali, deseori întâmplându-se ca apa din maşinile de pompieri să se termine înainte ca incendiul să fie lichidat.

 

Zece autospeciale noi pentru Suceava?

Şeful ISU Suceava e optimist şi speră ca în următorii doi ani să reînnoiască parcul auto cu aproximativ zece autospeciale noi, obţinute prin fonduri europene.

„O parte dintre acestea ar trebui să ajungă la Suceava peste câteva luni”, e încrezător colonelul Ion Burlui, precizând că, odată înlocuite, autospecialele vechi vor fi date în folosinţă serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de pe raza judeţului.

În primele trei luni ale lui 2010, se arată în statisticile ISU Suceava, s-au înregistrat nu mai puţin de 92 de incendii, cu pagube de peste un milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

Cu siguranţă, cifra pagubelor ar fi fost redusă semnificativ dacă pompierii ar fi avut la dispoziţie autospeciale de intervenţie care să se deplaseze mult mai repede decât cele pe care le deţin în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii ajung cu întârziere la incendii, din cauza maşinilor vechi din dotare.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pompierii ajung cu întârziere la incendii, din cauza maşinilor vechi din dotare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei