Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 apr 2010 - Anul XV, nr. 95 (4386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La 21 de ani

A pus benzină şi a dat foc propriei case, pentru a se răzbuna pe tatăl său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a făcut un gest cu totul şi cu totul inexplicabil, incendiind casa în care locuia împreună cu tatăl său vitreg. Un act pe care familia nu-l înţelege, deşi nimeni nu neagă că acesta avea o relaţie rece cu tatăl, tocmai din cauza teribilismului său. Alcoolul pare să fi fost cel care a declanşat toată nebunia din mintea tânărului, care a plecat din discoteca în care petrecea hotărât să dea foc la casa.

 

Nenorocirea s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în oraşul Liteni. Ştefan Timiş, tânărul de 21 de ani, plecase de acasă în seara de sâmbătă, ducându-se la discoteca din localitate. Aici a petrecut ore în şir, consumând alcool împreună cu mai mulţi prieteni.

Din cercetările efectuate de poliţie rezultă că de la un moment a început să tot repete că se duce să-şi dea foc la casă, pentru ca tatăl său să nu mai aibă parte de ea, iar la un moment dat a plecat din local.

 

A acţionat premeditat, pregătind incendierea

Martorii au povestit că s-a dus la o staţie PECO din localitate, de unde a cumpărat benzină, umplându-şi două recipiente pe care şi le-a pregătit dinainte.  A pătruns în imobilul în care locuieşte, şi-a luat hainele şi le-a scos în drum, după care a împrăştiat benzina şi a dat foc, declanşând un incendiu de proporţii. Alertaţi de izbucnirea focului chiar de către cel care l-a provocat, pompierii de la Detaşamentul Suceava al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ajutaţi de pompierii voluntari din Liteni, au intervenit la faţa locului cu trei autospeciale, însă din casă nu au mai rămas decât pereţii, care, îmbibaţi de apă, stau şi ei să cadă.

 

Mult alcool şi teribilism

Toate bunurile din casă au ars, deoarece focul a izbucnit din interior, fiind imposibil ca să se mai poată interveni în vreun fel. Pagubele sunt de circa 60.000 de lei, pompierii având meritul că au reuşit să salveze locuinţa învecinată, aparţinând bunicii incendiatorului.

Martorii ne-au povestit că la un moment dat, realizând ce a făcut, tânărul ar fi vrut să se arunce în flăcări, însă a fost oprit de câţiva dintre prietenii de la discotecă, ajunşi şi ei la faţa locului.

El a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat cu halenă alcoolică. A fost transferat apoi la „Psihiatrie”, urmând a fi expertizat pentru a se vedea dacă are discernământ. Totuşi, medicii nu au date ca acesta să fi avut în trecut probleme psihice, cel mai probabil el acţionând în acest fel pe fondul unor neînţelegeri cu tatăl şi al consumului excesiv de băuturi alcoolice.

 

A bătut în geamul bunicii şi a anunţat-o că a dat foc la casă

Ieri, la locuinţa incendiată am găsit-o pe Eleonora Ţurcanu, mama proprietarului casei, Vasile Ţurcanu, şi bunica lui Ştefan Timiş. Ea ne-a povestit că băiatul provine dintr-o relaţie anterioară a femeii cu care este căsătorit acum fiul ei,  mulţi ani toţi trei trăind în casa transformată acum în scrum. De câteva luni, ne-a mai povestit bătrâna, femeia şi-a părăsit bărbatul, plecând la Maramureş. Fiul ei a rămas însă la Liteni, cu tatăl vitreg.

„Sâmbătă seară tatăl era plecat la stână, el era singur acasă. Nu ştiu unde s-a dus dar m-am trezit că îmi bate în geam şi îmi strigă că a dat foc la casă. Nu s-a mai putut face nimic, focul a urcat peste acoperiş, era prăpăd”, ne-a spus printre lacrimi Eleonora Ţurcanu, povestind cum băiatul a fost şi cel care a sunat poliţia şi a anunţat ce a făcut.   

Femeia ne-a spus că în ultima vreme băiatul era foarte obraznic şi ajunsese chiar să-i ceară tatălui său să părăsească locuinţa, astfel că certurile dintre ei erau frecvente.  

„Acum nu ştim ce o să fie, tatăl său e nebun de durere, să nu-l omoare când îl prinde”, ne-a spus femeia, îngrozită de un sfârşit şi mai tragic al poveştii. Ea speră ca fiul ei să fie ajutat de primăria din localitate, pentru a ridica o nouă casă, locuinţa fiind imposibil de refăcut din resturile rămase.

Pagubele sunt foarte mari deoarece casa, cu trei camere, fusese recent renovată, iar în interior se aflau numeroase bunuri electrocasnice.   

 

 

Un alt incendiu pus intenţionat, la Frumosu 

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 5.00, un alt incendiu pus intenţionat s-a produs la gospodăria lui Vasile Ş., din comuna Frumosu. Focul, plecat de la şura din gospodărie, a fost stins de pompieri înainte de a ajunge şi la casă, pagubele fiind de 10.000 de lei.

În acest caz a fost sesizată poliţia, pentru a fi descoperit făptaşul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A pus benzină şi a dat foc propriei case, pentru a se răzbuna pe tatăl său.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
A pus benzină şi a dat foc propriei case, pentru a se răzbuna pe tatăl său2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei