Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Întâlnire oficială

Boc şi Udrea vor fi prezenţi la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus care va avea loc la Suceava în data de 29 mai a.c. se va desfăşura în prezenţa premierului României, Emil Boc, şi a ministrului Dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în cadrul acestei şedinţe judeţul Suceava ar urma să preia preşedinţia Euroregiunii Prutul de Sus, deţinută în prezent de regiunea Cernăuţi, din Ucraina.

„De asemenea, avem promisiunea colegilor din Ucraina că vor face tot ce pot ca la această întâlnire, din partea lor, să fie o reprezentare la acelaşi nivel, sau măcar la nivel de vicepremier. Interesul pentru perioada următoare este major, pentru că avem programe europene, motiv pentru care facem ca la această întâlnire să participe şi membri ai Comisiei de dezvoltare regională din Comisia Europeană de la Bruxelles”, a spus Flutur.

El a adăugat că în urma discuţiilor cu noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Mihail Papiev, s-a stabilit ca a doua şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi Consiliului Regional din Cernăuţi să aibă loc în această vară la Suceava. Gheorghe Flutur a spus că până la această şedinţă, urmează să propună consilierilor judeţeni suceveni să voteze pentru continuarea parteneriatului pe care judeţul Suceava îl are încheiat cu regiunea Cernăuţi.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că împreună cu Mihail Papiev s-au stabilit două domenii principale de colaborare, în vederea promovării unor proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene. Flutur a făcut referire la regularizarea râurilor Suceava, Siret şi Prut, precum şi la proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere care face legătura între Suceava şi Ucraina.

„Ne interesează proiecte integrate pentru regularizarea celor trei râuri, care să vizeze şi stabilirea unor zone de inundare dirijată sau măsuri pentru prevenirea poluării. De asemenea, interesul nostru major este să realizăm legătura oraşelor Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc cu punctul de trecere al frontierei din Izvoarele Sucevei”, a spus preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur vrea ca sediul Convenţiei Munţilor Carpaţi să fie la Suceava şi Cernăuţi

Gheorghe Flutur a mai declarat că un alt aspect discutat cu Mihail Papiev a fost legat de Convenţia Munţilor Carpaţi. Flutur a arătat că în momentul de faţă această Convenţie are sediul la Viena, în Austria.

„Vom cere ca sediul acestei Convenţii să fie la Cernăuţi şi Suceava, pentru că munţii Carpaţi sunt pe teritoriul României şi Ucrainei. În acelaşi timp, vrem să organizăm o Conferinţă a Munţilor Carpaţi în care să discutăm câteva probleme legate de munte. Şi aici avem şi un program forestier, programe sociale de populare a zonei de munte şi măsuri de prevenire a depopulării şi de promovare a tradiţiilor din munţii Carpaţi. De asemenea, am convenit împreună cu autorităţile din Cernăuţi să organizăm şi o sărbătoare a munţilor Carpaţi, la graniţa dintre România şi Ucraina”, a precizat şeful administraţiei judeţene. Nu în ultimul rând, Flutur a spus că împreună cu autorităţile din Cernăuţi s-a stabilit organizarea unui forum al oamenilor de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi Udrea vor fi prezenţi la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Boc şi Udrea vor fi prezenţi la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus de la Suceava4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei