Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 apr 2010 - Anul XV, nr. 80 (4371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dezvoltare urbană

Investiţii de 22 de milioane de euro ar putea fi demarate în Suceava din vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Luna aceasta expiră termenul până la care trebuie să fie realizate proiectele tehnice componente ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – un program în valoare de 22 de milioane de euro, prin care se doreşte schimbarea la faţă a Sucevei.

Din cele cinci proiecte din componenţa PIDU, două au fost deja depuse la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, unul având ca scop modernizarea principalelor artere de circulaţie a Sucevei, inclusiv a podurilor şi pasajelor de pe Calea Unirii, iar celălalt fiind axat pe creşterea siguranţei cetăţeanului şi reducerea criminalităţii, prin montarea de camere video în aproape 100 de zone.

Unul dintre cele mai importante proiecte care trebuie să fie predate municipalităţii sucevene până la 30 aprilie este cel de modernizare a zonei centrale, atât prin crearea de parcări subterane, cât şi prin modificări arhitecturale. Un alt proiect se referă la modernizarea iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie din Suceava, în vreme ce ultimul va asigura finanţarea necesară pentru construirea unui centru de susţinere a tradiţiilor bucovinene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că va insista ca cele trei proiecte care nu sunt încă gata să fie finalizate la termen, dacă nu chiar mai devreme, pentru că doar aşa sunt şanse ca acestea să fie puse în practică de anul acesta.

“Sperăm ca proiectele să ne fie predate la timp, astfel încât în luna mai să putem încheia acordurile de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, ceea ce ne-ar da posibilitatea să demarăm lucrările în acest an.

În măsura în care se respectă această foaie de parcurs şi vom depune proiectele până la sfârşitul lunii, iar contractele de finanţare vor fi semnate în luna mai, sperăm ca în luna iulie ori cel târziu august să putem începe aceste proiecte importante pentru municipiul Suceava”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Intenţiile conducerii Primăriei Suceava sunt ca anul acesta accentul să se pună pe reabilitarea zonei centrale a Sucevei şi pe modernizarea principalei artere de circulaţie a municipiului, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea dinspre Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 22 de milioane de euro ar putea fi demarate în Suceava din vară.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Investiţii de 22 de milioane de euro ar putea fi demarate în Suceava din vară4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei