Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dar muzical

Spectacol dedicat femeii, pe ritmuri de vals, tangou, operetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spectacolul „Femeia, eternul miracol”, care a avut loc duminică seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, a fost un plăcut dar muzical – coregrafic dedicat sucevencelor. Câteva sute de femei, doamne şi domnişoare, însoţite de domni, au aplaudat evoluţia dansatorilor, dar şi a interpreţilor care au oferit mărţişoare muzicale.

În deschiderea spectacolului, corpul de balet al Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava a încântat privirea spectatorilor cu un vals. Dansatorii au fost acompaniaţi, pe tot parcursul spectacolului, de orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, condusă de Viorel Leancă. Coregrafia spectacolului a fost asigurată de Mariana Cazacu şi George Palaniuc, coordonator artistic Sorin Filip. „Valsul” a fost urmat de un duet de acordeoane, Igor Corjan şi Adrian Decebal Chitic, solişti ai ansamblului sucevean, care au interpretat piesele „Zborul cărăbuşului” şi „Horă de concert”, şi de o interpretare deosebită la nai „Busuiocul”, realizată de solistul Constantin Pascal.

 

Operetă

Un moment cu totul special a fost apariţia pe scenă a Hernei Săndulean, maestru de studii muzicale la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, distribuită, cu ani în urmă, în rolul „Dochiţei” din Opereta „Crai Nou”, care a interpretat cunoscuta

operetă „Tangolita”. Aplauzele nu au contenit, motiv pentru care solista ar putea să apară mai des în spectacole, pentru că Suceava are public şi pentru acest gen muzical.

Deşi trompeta este, de cele mai multe ori, asociată cu muzica populară, solistul instrumentist Ionuţ Ţanţa a interpretat „Carnaval veneţian” şi „Hora stacato”, într-un mod cu totul special, apreciat şi de public.

 

„Trurli, dragă”

Solista Elena Simionesei Chitic a interpretat câteva piese foarte cunoscute şi dragi cunoscătorilor, „At last”, dar şi „Trurli, dragă”, pe versurile lui Vasile Vasilache, muzica George Grigoriu.

Actriţa Mirela Boureanu, prezentatoarea spectacolului, alături de Sorin Filip, şeful Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţie a Centrului Cultural Bucovina, le-a povestit sucevenilor că „Trurli a existat în realitate. S-a numit Elisabeta Funtek, iar cei care o cunoşteau foarte bine o alintau Fruli. Ea s-a născut la Reşiţa, într-o familie de şvabi, a lucrat ca guvernantă la mai multe familii din protipendada Bucureştilor şi a fost şi guvernanta familiei Grigoriu, dădăcindu-i pe celebrii fraţi George, Angel şi Cezar, care au format, prin anii 1950 – 1960 celebrul „Trio Grigoriu”. Prin anii 1930, Vasile Vasilache s-a îndrăgostit de Fruli, i-a dedicat versuri dar, din cine ştie ce motiv numai de ei ştiut, i-a schimbat numele din Fruli în Trurli. Mai târziu, George Grigoriu a aflat povestea, apoi versurile şi, când frumoasa nemţoiacă era deja în pragul vârstei a treia, a compus melodia care, ajunsă şlagăr, a fascinat mii şi mii de îndrăgostiţi”.

 

Mărţişoare muzicale

Prim violonist în orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, Adrian Semeniuc, a interpretat piesele „Fascinaţie” şi „My fair Lady”. Instrumentistul provine dintr-o familie de muzicieni, originară din Calafindeşti. Tatăl său, Arcadie, a fost bariton şi a cântat până la vârsta de 80 de ani, iar soţia sa, Silvia Semeniuc, este o cunoscută solistă de muzică populară şi realizatoare de emisiuni TV.

„Mărţişoare” muzicale au fost oferite doamnelor şi de Cristi Munteanu, care a interpretat, în aplauzele publicului, piesele „Monalisa” şi „Astăzi e ziua ta”. Şi pentru că au considerat că nu este suficient să-i acompanieze pe invitaţi, ci pot să ofere şi singuri un dar muzical doamnelor, cu prilejul zilei de 8 Martie, orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, sub bagheta dirijorului Viorel Leancă, a interpretat „Sophisticated lady” şi „Take the A train”. Din spectacol nu au lipsit tangoul, interpretat de corpul de balet al ansamblului sucevean, dar nici dansul modern, interpretat de o trupă ieşeană, „Quasar Dance”, coregrafia Alexandru Ignat.

 

Edith Piaf, Elvis Presley, Dan Spătaru

În cea de-a doua parte a spectacolului, Mirela Boureanu – Vaida, actriţă a Teatrului „Constantin Tănase” Bucureşti, născută în Iaşi, a interpretat mai multe piese muzicale, printre care şi câteva cântece care-i aparţin cântăreţei franceze Edith Piaf. Ea l-a prezentat şi pe invitatul special al serii, cântăreţul Aurelian Temişan, care, după ce a explicat publicului că este foarte obosit, după drumul Craiova – Suceava, că drumurile sunt pline de gropi, a cântat live piese din repertoriul regretaţilor Elvis Presley şi Dan Spătaru.

Temişan a fost mulţumit de sonorizarea spectacolului, spunând că „ar fi bine să fie şi în Sud tot aşa”.

Înainte de spectacolul de la Suceava, tot duminică, Aurelian Temişan, Mirela Boureanu şi Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” s-au aflat la Rădăuţi, pentru a oferi un dar muzical doamnelor din localitate. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina – secţia Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol dedicat femeii, pe ritmuri de vals, tangou, operetă.
 Vizualizări articol: 1880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
Spectacol dedicat femeii, pe ritmuri de vals, tangou, operetă3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei