Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2010 - Anul XV, nr. 54 (4345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Terifiant

Patru tineri morţi, striviţi de un copac după un teribil accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru tineri, rude între ei, au murit după un teribil accident rutier, cel mai grav înregistrat de la începutul lui 2010 în judeţ. Se aflau într-un autoturism Audi, iar şoferul a condus cu inconştienţă. Un copac de la marginea drumului a însemnat sfârşitul pentru patru dintre cei cinci ocupanţi ai maşinii, strigătele disperate ale victimelor mai auzindu-se doar câteva zeci de secunde de la impactul nimicitor.

 

Cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, toţi cu domiciliul în satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii, s-au pornit, ieri după-amiază, spre oraşul Gura Humorului.

În autoturismul Audi A4, recent cumpărat, condus de Ciprian Ilisei, în vârstă de 28 de ani, s-au mai urcat Adi Ilisei, văr cu şoferul, Ionuţ Ailenei şi Miluţ Ailenei, şi ei veri, rude cu primii, şi Andrei Buta, de 30 de ani, consătean cu cei patru.

Afară ningea abundent, iar DN 2E, unul din cele mai periculoase drumuri din judeţ, deoarece are multe secţiuni în aliniament şi se circulă cu viteză, era deja acoperit cu un strat de zăpadă.

 

Clipele dinaintea accidentului, povestite de un martor

Din păcate, şoferul a ignorat total acest aspect, ultimele secunde dinainte de accident, povestite chiar de un martor, spunând totul despre cât de inconştient a putut fi conducătorul auto.

„Mă deplasam în coloană, şi la circa 700-800 de metri de locul accidentului am observat în oglinda retrovizoare cum vine o maşină, mergând ba în stânga, ba în dreapta. M-am retras cât am putut spre dreapta, dar am fost atins în aripă, în spate, de maşina Audi. Şoferul a mers mai departe, a trecut şi de maşinile din faţă, vreo trei. Când am trecut prin direcţia copacului, i-am văzut acolo”, a descris clipele dinaintea accidentului Dumitru Ciobotariu, din Rădăuţi, şoferul care a fost printre primii martori de la faţa locului.

El este de părere că şoferul a rulat sute de metri fără a fi stăpân pe direcţia de mers, iar urmele de la faţa locului, analizate de poliţie, confirmă această variantă. Poliţiştii de la circulaţie spun că autoturismul a derapat şi a mers de-a latul drumului cel puţin 50 de metri. A pus la pământ un indicator electric şi apoi, cu partea lateral-dreaptă, s-a izbit violent de un copac, forţa impactului încolăcind practic maşina în jurul acestuia.   

Apelul la 112 care a anunţat accidentul a fost înregistrat la 16.01.

„Eu aveam cam 70 de kilometri la oră, ei aveau cel puţin dublu”, a mai mărturisit rădăuţeanul, urmele de frânare şi forţa impactului demonstrând clar că şoferul circula cu viteză excesivă. 

 

Au mai dat semne de viaţă după accident

La faţa locului, scenele văzute de martori au fost cumplite.

„Şoferul mai dădea semne de viaţă, în spate, unul, la fel, pe partea cealaltă un băiat striga <Scoateţi-mă>, însă nu aveam ce face, maşina era în jurul copacului, un ghem de fiare”, a mărturisit Dumitru Ciobotariu, care a adăugat însă că, în foarte scurt timp, nu s-au mai auzit nici un fel de strigăte de ajutor.

Echipa de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, trimisă la faţa locului cu un echipaj de „Descarcerare”, nu a mai putut face nimic pentru patru dintre ocupanţi, care erau deja decedaţi.

Singurul supravieţuitor este Andrei Buta, cel mai vârstnic dintre pasageri, care se afla pe bancheta din spate, aseară anchetatorii neputând stabili cu certitudine dacă victima care a supravieţuit stătea pe partea lateral-dreapta sau în mijloc. 

 

Depăşirea sinucigaşă

Pentru poliţişti, cauza accidentului este cât se poate de clară. Viteză excesivă, neadaptată la condiţiile de mers, coroborată cu depăşirea periculoasă, a unei coloane de maşini.

„Depăşire periculoasă şi pe un carosabil uscat, adevărată sinucidere pe aşa o vreme”, mărturisea unul dintre poliţiştii de la faţa locului.

Apoi, la inconştienţa şoferului s-a adăugat şi ghinionul, copacul în care s-a lovit maşina venind după o porţiune mare de drum unde era câmp liber. Dacă ar fi ieşit în decor mai repede şi nu ar fi lovit copacul, şansele lor de supravieţuire ar fi fost mult mai mari.

Singurul pasager scos viu din maşină a fost urcat într-o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava, după o primă evaluare a medicilor acesta având leziuni grave, probabil cel puţin două fracturi, însă se spera că va supravieţui.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru tineri morţi, striviţi de un copac după un teribil accident.
 Vizualizări articol: 1815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 22 voturi
Patru tineri morţi, striviţi de un copac după un teribil accident4.2522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un produs tembel trimis de
( 6 mar 2010, 11:15:17
-acest idiot de sofer nu merita nici un fel de compasiune, din contra doar ura si indignare. un pericol pe sosea mai putin. daca intra animalul in alta masina care circula regulamentar cate victime ar fi fost? cati dobitoci ca acest inconstient circula pe sosele? sunt produsul scolilor private de soferi si consecintele legilor din ROMANIA. Inca odata, cat mai multi derbedei spre cimitir, ca acolo e locul lor nu pe sosea. doamne fereste de oameni nevinovati care au nesansa de a intalni semenea animale. nici o paguba pentru societate. LA CAT MAI MULTI! Castiga si preotul un ban si mai putine pericole in societate.
1.1  RE: Un produs tembel trimis de
( 6 mar 2010, 11:39:53
Subscriu lui Putin.......cati dobitoci ca acest sofer vor invata sa conduca corect, sau sa stapaneasca bolidul cumparat de tasu" la majorat, sau cate vieti vor mai ingropa astfel de imbecili?
2.   Acest accident ... trimis de
( 6 mar 2010, 11:36:18
Acest tragic accident auto ar trebui sa fie invatatura de minte pentru soferii vitezomani. In special pentru cei care circula cu viteza pe carosabil umed sau acoperit cu gheata etc.
3.   Un apropiat trimis de
( 6 mar 2010, 11:57:42
dumnezeu sai ierte miau fost prieteni buni o adevarata tragedie in aceste familii
aveti date eronate andrei buta cel care o supravetuit avea 21 ani nu 30
3.1  RE: Un apropiat trimis de
( 7 mar 2010, 13:18:47
gramatica nu ti-a prea fost prietena...
4.   Luati aminte, dobitocilor! trimis de
( 6 mar 2010, 14:26:13
Dobitocii astia care au gitu' gros fac chestii din astea.... mai sunt si aia cu palarie , dar parca sunt mai blinzi!
Dar si tirul a fost depasit? Observ tirul in poza!.... Daca da, ianseamna ca din cauza tirului au murit saracii!!!!
5.   Dumnezeu sa=i ierte! trimis de
( 6 mar 2010, 14:56:57
Condoleante familie! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace! Ajungem iar la vechea problema a vitezomanilor si a celor care nu respecta reguli elementare de circulatie ,si acum va intreb nu erau bune radarele alea fixe, nu o sa fie bune radarele astea care sun anuntate cu atat tam-tam ,nu ar fi bune mai multe controale ale autoritatilor(Politie,ARR,RAR, ??? Sigur o sa se gaseasca uni nemultumiti mereu insa cand se intampla asemenea tragedii putini realizeaza importanta acestor aspecte!
6.   Sadic trimis de
( 6 mar 2010, 18:10:14
M-a terifiat articolul! Nu mi-as fi dorit sa fiu martor acolo. Trist ca inca se mai intampla astfel de cazuri in care sunt implicati tineri cu adrenalina in sange. N-am cuvinte! Dumnezeu sa ii odihneasca in pace! Condoleante familiilor indurerate!
7.   Produs tembel trimis de
( 6 mar 2010, 18:53:29
D-zeu sa-i ierte si condoleante familiilor indurerate!
iar celor ca putin ,care latra ca sunt produsi ai scolilor de amatori.....
poate e si el un produs profesionist.....la canalul Dunarea-Marea Neagra...
ca,deh...acolo erau fruntasii scolilor profesionale[cei mai buni ]
nu zic vina avea si soferul pt neadaptare la conditiile de trafic,dar intrebarea e
CAND VOM AVEA SOSELELE CURATATE??
CAND SE VOR TAIA ACESTI COPACI CE UCID??
ca banii nostri se cheltuie si ajung in buzunarele unor profesionisti.....si uite ce se intampla.
8.   Bai frate ... trimis de
( 6 mar 2010, 19:03:25
un asa nebun te face sa nu mai mergi decat cu trenul. pana la urma is bune gropile din asfalt , ca mai calmeaza turbatii; desi eu injur primaria..:DD
9.   Dumnezeu sa-i odihneasca in pace trimis de
( 6 mar 2010, 19:31:26
sincere condoleante familiilor indurerate dupa tragicul accident rutier.
soferilor care sumteti experti.........
nu mai judecati copiii care s-au dus.
dati, daca sunteti in stare, sfaturi pentru tineri din experienta voastra /daca o aveti/ daca nu mai bine va rugati pentru sufletele celor care s-au stins si nu va credeti asii volanului.
Daca aveati bani, fiti siguri ca le cumparati copiilor vostri masina pe care o doreau. Hai sa nu ne mai doara capul de ograda celui de langa noi si sa fim realisti.
Puteau sa ruleze si cu o DACIA cu 140 km/h si nu mai aveati de comentat la adresa parintilor.............. Sa va fie rusine pentru comentarii.
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE
10.   Rahan si putin trimis de
( 6 mar 2010, 19:49:03
RAHAN & PUTIN

SUNTETI NISTE RETARDATI. INVATATI SA CONDUCETI IN 2010
11.   Infiorator! trimis de
( 6 mar 2010, 20:45:25
Acest accident este si o consecinta a usurintei cu care se obtin permisele auto, vinovati facandu-se atat medicii ce semneaza, doar, fisa medicala, cat si politia rutiera. Sunt multe cazuri, aproape peste tot in judet, de conducatori auto care nu au nici minimum de cunostinte, nici responsabilitatea, necesare obtinerii permisului de conducere si, totusi, sunt prezenti pe sosele la volanul masinii lor!!! Daca in loc de copac era un turism care circula regulamentar?
12.   Putin...esti prea dur cu ei..!!! trimis de
( 7 mar 2010, 00:18:03
a facut o geseala imensa care la costat viata ba chiar mai mult a curmat si altele...de ce sa nu fim sinceri..cu totii facem greseli,si totusi sa acordam putin respect familiei indoliate..mai idioti sunt cei care omoara si scapa cu basmaua curata (fiind beti la volan) daca am fi mai civilizati in trafic poate lucrurile ar sta alt fel....in momentu cand te urci la volan gandestete ca in primul rand esti responsabil de viata altui semen,PUTIN nu vreau sa ma cert cu tine dar....te manifestezi ca in padure..tu esti unul dintre cei care sparge claxonul in spate la semafor inainte de a se face verde,.....CU TOTII GRESIM,EI AU FOST PREA GHINIONISTI ...DUMNEZEU SA II IERTE SI SA LE ODIHNEASCA SUFLETELE...CONDOLEANTE FAMILIILOR...mai devreme sa u mai tarziu cu totii ajungem ACOLO
12.1  RE: Putin...esti prea dur cu ei..!!! trimis de
( 7 mar 2010, 10:52:42
Unde?
13.   MOARTEA II CHEAMA, saracutii nesimtiti! trimis de
( 7 mar 2010, 01:27:20

Fara suparare, asta inseamana agresivitate si m�rlanie in condusul unui bolid...
dobitocii needucati, obraznicii, care se considera puternicii soselelor fac mereu accidentele!... Parca ar fi pe soselele lor personale! Astia sfirsesc prin a muri ca lighioile si prin inconstienta lor, omoara pe altii nevinovati.
Daca mergi mai incet si incerci sa respecti cit de cit viteza legala, se aseaza la curul tau si incep frecusul, ( ca sa te dai deoparte). Ca sa te depaseasca, incep cu flesuri, claxoane, etc... Si daca totusi nu cedezi, pentru ca vrei sa pastrezi distanta legala fata de cel din fata, prin momentul potrivit si intra in acest spatiu. Asta a ajuns sa fie o regula pe drumurile publice.
MOARTEA II CHEAMA!. Asa se moare ca prostul si altii sufera!!
14.   Ptr panarama trimis de
( 7 mar 2010, 02:08:59
nu vreau sa fiu cinic, dumnezeu sa-i odihneasca, dar trebuie sa stii si tu ca nu copacii omoara oameni, pentru ca inca n-am auzit de copaci care sa sara in fata masinilor. in schimb am auzit de multi oameni prosti care nici macar nu stiu la ce sunt bune pedalele care sar cu masinile in fata copacilor. sau care cred ca e bine sa mergi cu 70-80 km/h prin zapada si ninsoare pentru ca s-au uitat de prea multe ori la tokio drift. boilor! ati trait atata timp in saracie si incultura incat va traiti vietile dupa ureche si reperele voastre in viata sunt fie vazute pe youtube sau cantate de florin salam. sa va fie tarana usoara!
15.   Condoleante familiei. trimis de
( 7 mar 2010, 11:09:03
Faptul ca soferul e vinovat nu e discutabil. Totusi familiile lor sunt indurerate si merita compasiunea noastra. Problema este intradevar faptul ca multi soferi au masini puternice si sunt obsnuiti sa apese pedala mai mult decat e necesar. Distanta Cornu Lunci -Gura Humorului nu este destul de mare ca sa justifice graba soferului.
16.   Oare o sa se sesizeze cineva??? trimis de
( 7 mar 2010, 12:18:23
Sunt curios,daca dupa aceasta tragedie,o sa se sesizez cineva care sa faca ceea ce trebuie de facut in aceasta privinta... cateva radare pe acea portiune de drum,in viitor,cred ca n-ar strica.Restul nu e decat polemica... Si o sa se mai intample,insa pe alt drum din judet.
17.   COMPASIUNE?! trimis de
( 7 mar 2010, 21:02:13
Nu am nici un strop de compasiune pentru acest sofer si nici pentru ceilalti asemeni lui care se cred gozavi in trafic...Astia ca el sa ajunga sa arda in iad iar pentru celelalte victime pot sa spun doar atat "Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei care au murit si care vor mai muri"...Sinceri sa fim, nu o sa se termine aici sirul tragediilor de acest gen...Mai sunt multi ca el care pot lua oricand dupa ei si viata altora...
18.   ... trimis de
( 8 mar 2010, 01:09:16
Din ceea ce am inteles masina avea peste 120/h iar pe drum era zapada. Garantat soferul a dat dovada de o inconstienta crasa, pentru care a platit. Problema e ca nu a platit singur. Ce putem face ? Poate un film facut de politie cu cateva poze "tari" care sa fie prezentat prin scoli (inainte de '89 se prezentau filme "de groaza" prin licee la instructajele de NTSM).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei