Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probe criminalişti

Poliţia are amprentele şi ADN-ul asasinilor de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Autorii dublului asasinat de la Siret şi-au lăsat amprentele la locul faptei, ne-au mărturisit, ieri, surse judiciare,  precizându-ne că, anchetatorii acestui caz au şi ADN-ul criminalilor, după mai multe probe recoltate de criminalişti poliţiei din apartamentul familiei Hriţcu.

Practic, sunt probe incontestabile împotriva indivizilor care le-au împuşcat în cap pe Carmen Hriţcu (39 de ani) şi pe fiica acesteia, Raluca (6 ani), însă lucrurile nu sunt nici pe departe rezolvate.

Deşi probele adunate de anchetatori reprezintă un pas foarte important în elucidarea cazului, amprentele şi ADN-ul nu îi ajută cu nimic pe oamenii legii dacă nu dau de „proprietarii” acestora.

În cazul în care indivizii cu pricina nu figurează în baza de date a Poliţiei, fie ea din România sau Ucraina, astfel încât oamenii legii să poată face comparaţie între probele găsite de ei în apartamentul familiei Hriţcu şi datele din evidenţele persoanelor cu cazier, atunci şansele sunt foarte mici.

Faptul că asasinii nu şi-au luat măsuri să nu lase urme dovedeşte fie că aceştia erau nişte amatori, nişte „flămânzi” –după cum îi descria Vasile Hriţcu, fie că nu s-au sinchisit să facă acest lucru, întrucât erau convinşi că fug şi nu au cum să fie prinşi.

 

80.000 de euro, un laptop şi un calculator, luate în urma unor percheziţii la cumnatul lui Vasile Hriţcu

În urmă cu două zile, anchetatorii au făcut percheziţii la două apartamente din municipiul Suceava şi o casă în Siret, toate trei aparţinând unui cumnat de-al lui Vasile Hriţcu, Vasile Huzdup. Acesta din urmă ar fi implicat în contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina şi alte activităţi ilicite, iar anchetatorii au vrut să verifice dacă există o legătură între afacerile cumnatului lui Hriţcu şi dublul asasinat.

La finalul percheziţiilor, oamenii legii au ridicat aproximativ 80.000 de euro, bani pe care Vasile Huzdup susţine că-i avea din vânzarea unor terenuri. 

Anchetatorii au luat cu ei, din locuinţele lui Huzdup, şi un calculator şi un laptop, sperând să găsească noi elemente care să ducă la elucidarea acestui caz fără precedent în România. 

Până în prezent, varianta unei răzbunări ca urmare a unor neînţelegeri apărute de la afacerile cu ţigări cu timbru ucrainean se conturează a fi mobilul crimei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia are amprentele şi ADN-ul asasinilor de la Siret.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 31 voturi
Poliţia are amprentele şi ADN-ul asasinilor de la Siret4.0531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei