Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Haos rutier

Trafic de coşmar pe Calea Unirii, după blocarea unui sens de circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Traficul rutier pe principala arteră de circulaţie a Sucevei a fost dat peste cap, de ieri dimineaţă, de “hărnicia bruscă” a celor de la firma TMUCB, care au blocat jumătate din Calea Unirii, pentru a realiza subtraversarea unei conducte magistrale de apă potabilă, dar fără a anunţa din timp că vor să înceapă lucrările.

După aproape două luni şi jumătate în care nu au mai lucrat pe străzile Sucevei, în ciuda întârzierilor foarte mari pe care le au la realizarea proiectului ISPA, cei de la TMUCB Bucureşti, care anunţaseră municipalitatea suceveană că vor veni la lucru de la 1 martie, s-au apucat să traverseze principala arteră rutieră a Sucevei cu un şanţ adânc de aproape trei metri.

Drept urmare, mii de maşini au fost ieri blocate în trafic, pe sensul de urcare de la Burdujeni spre Centru, pentru că nimeni nu ştia de începerea lucrărilor ISPA în acea zonă, pentru a încerca să găsească o rută alternativă.

La primele ore ale dimineţii, strada Calea Unirii a fost închisă întâi pe o bandă de circulaţie, apoi pe întreg sensul de urcare spre Centru, tot traficul rutier fiind dirijat pe cele două benzi rămase libere.

În aceste condiţii, autoturismele aflate ieri în trafic au fost nevoite să circule bară la bară pe o distanţă de câţiva kilometri, de la pasajul CFR din Burdujeni şi până aproape de Colegiul Tehnic „Petru Muşat” (fostul Grup Şcolar Nr. 2).

Coşmarul şoferilor şi călătorilor care au de circulat zilnic pe Calea Unirii, cu autoturismele personale sau cu mijloacele de transport în comun, e abia la început, pentru că lucrările începute ieri vor dura minim două săptămâni şi vor afecta ambele sensuri de circulaţie.

Astfel, după ce echipele TMUCB vor finaliza de montat conducta pe tronsonul săpat ieri şi vor astupa cu pământ, nisip şi balast şanţul creat, vor continua lucrarea pe cealaltă parte de drum, adică pe sensul de coborâre spre Burdujeni, unde săpăturile vor afecta o porţiune mult mai mare de stradă, conducta urmând să fie montată oblic cu axul drumului.

Tocmai de aceea, viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc a cerut celor de la TMUCB să nu înceapă acum să lucreze şi al doilea tronson, dacă nu au de gând să lucreze şi în cursul zilei de sâmbătă, pentru ca măcar la finele săptămânii circulaţia rutieră să nu fie afectată pe ambele sensuri de circulaţie.

 

Autoritatea primăriei, călcată în picioare de firmele care lucrează pe ISPA

Vestea că pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, care leagă cartierul Burdujeni de restul cartierelor, circulaţia rutieră este blocată pe jumătate de stradă, a fost primită cu surprindere de conducerea Primăriei Suceava, care habar nu avea de acest lucru.

“Ştiam că cei de la TMUCB vor veni la lucru abia de luni, de pe 1 martie. Aşa am fost informaţi de conducerea companiei. Nici gând de începerea lucrărilor astăzi”, a recunoscut viceprimarul Viorel Seredenciuc, supărat că nu a fost informat din timp de începerea lucrărilor.

“Este una dintre cele mai circulate artere din Suceava, ar fi trebuit să anunţe intenţia de a lucra aici cel puţin cu două zile înainte, să avem timp să informăm şi populaţia. Nu e strada lor, nici a noastră, e a oamenilor care circulă zilnic pe ea şi care au dreptul să ştie când circulaţia e blocată, chiar şi parţial”, a spus Seredenciuc, care a mustrat reprezentanţii firmei TMUCB pentru modul în care au înţeles ei că se pot apuca de spart străzile oricând vor ei.

Acesta a verificat autorizaţiile pe care TMUCB le are pentru executarea lucrărilor, fiind vorba de avize obţinute de la primărie tocmai în luna iunie 2008, în vreme ce de la Poliţia Rutieră Suceava, avizele au fost eliberate pe 19 februarie 2010.

Seredenciuc şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de realizarea traversării străzii Calea Unirii într-o perioadă în care nu poate fi turnat asfalt după finalizarea lucrării, şoferii urmând să circule peste şanţurile astupate cu balast, dar, pe de altă parte, s-a arătat mulţumit de faptul că TMUCB s-a apucat în sfârşit de treabă, mai ales că toate lucrările lor sunt cu mult întârziate faţă de programul stabilit iniţial pe proiectul ISPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic de coşmar pe Calea Unirii, după blocarea unui sens de circulaţie.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Trafic de coşmar pe Calea Unirii, după blocarea unui sens de circulaţie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(25 feb 2010, 14:53:56
sa mor daca'i �nteleg...deci primaria habar n'avea ca se lucreaza ? adicalea nu se preocupa ei TOCMAI DE ASTA,SA SE LUCREZE ? ...fantastic oras,edil cu soferii lui cu tot
2.   Hahahahahahahahahaha trimis de
(25 feb 2010, 15:46:04
Sa mor de ras, nu alta! Astia ori sunt batuti in cap, ori fac pe prostii cu noi! Deci daca eu adun vreo 5 baieti si ma apuc maine sa sap o groapa in miezul targului, n-o sa vina nimeni sa ma intrebe de sanatate. Bine de stiut!
3.   Caragiale trimis de
(25 feb 2010, 21:13:15
Marele Caragiale ar fi avut subiecte pt. momente & schite sau piese de teatru... daca ar fi trait acum in SV.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei