Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iniţiativă

Două oraşe şi cinci comune invitate să formeze zona metropolitană Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima zonă metropolitană din Nordul Moldovei, având în centru municipiul Suceava, ar putea fi realizată prin colaborarea a două oraşe şi cinci comune.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că nu dă uitării unul dintre programele sale electorale, cel de realizare a unei zone metropolitane, care nu a putut fi realizat anterior din cauza reticenţei conducerii primăriilor din jurul municipiului reşedinţă de jude.

“Voi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru realizarea unei zone metropolitane şi vom adresa o invitaţie scrisă localităţilor limitrofe - Salcea, Moara, Ipoteşti, Şcheia, Mitocu Dragomirnei şi Pătrăuţi, pentru a participa la realizarea proiectului.

Am mai tatonat acest subiect şi reacţiile de atunci au fost negative. Numai că ceea ce se întâmplă în ultimul timp ne pune în faţa faptului împlinit, un exemplu concret fiind magazinul LIDL care se va construi în zona Maraton, ce influenţează atât comuna Şcheia, cât şi municipiul Suceava, pentru că, deşi construcţia se face pe terenul comunei, sistematizările rutiere vor fi făcute pe teritoriul administrat de Primăria Suceava”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Ion Lungu a precizat că, în primul rând, acest proiect se centrează pe asigurarea serviciilor publice, infrastructura de apă şi canalizare, administrarea reţelei de străzi, administrarea transportului public şi turism, putând fi accesate proiecte de care să beneficieze toate localităţile din cadrul zonei metropolitane.

De asemeni, realizarea acestui proiect presupune şi coordonarea strategiei de dezvoltare urbanistică pentru toate localităţile din zona metropolitană.

„Voi demara acest proiect de realizare a zonei metropolitane, voi invita localităţile limitrofe la discuţii preliminare, să obţinem acordul lor scris.

Realizarea acestei zone metropolitane nu va afecta în nici un fel autoritatea locală a primarilor, nici taxele şi impozite percepute populaţiei, dar ne va asigura realizarea unei strategii unitare de dezvoltare.

Este un lucru pe care l-am văzut realizat în ţară – zona metropolitană Braşov, Baia Mare, Oradea şi poate aduce beneficii tuturor localităţilor implicate”, a dat asigurări edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două oraşe şi cinci comune invitate să formeze zona metropolitană Suceava.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 13 voturi
Două oraşe şi cinci comune invitate să formeze zona metropolitană Suceava2.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un NU hotarat! trimis de
(25 feb 2010, 11:28:54
Nu dorim o zona Metropolitina!
O zona metropolitana inseamna mai multe taxe si belirea cetateanului! Avantaje nu exista! Mai intai sa ne demonstreze domnul primar Lungu ca Suceava este o adevarata metro****, cu o infrasctructura bine pusa la punct si mai apoi sa se dea fata mare buna de maritat!
O sa mai treaca multa apa pe Suceava pana atunci!
1.1  RE: Un NU hotarat! trimis de
(25 feb 2010, 11:58:47
Chronoase mama, da zi si de ce esti asa inversunat, ai motive? Ca eu in afara de "un nu hotarat" nu vad nimic altceva.
Primarele zice ca teoretic n-ar trebui sa creasca taxele, nici belirea (...) cetateanului, altceva mai ai?
Eu nu-s nici pro, nici contra, da' poate ai tu argumente sa ma ajuti sa ma hotarasc.
1.2  RE: Un NU hotarat! trimis de
(25 feb 2010, 14:54:30
"Ion Lungu a precizat ca (...) acest proiect se centreaza pe asigurarea serviciilor publice, infrastructura de apa si canalizare, administrarea retelei de strazi, (...) din cadrul zonei metropolitane."
La mine in Moara drumurile sunt mai bune decat in municipiul SV!
Asta-i motivul pentru care nu vreau zona metropolitana, sa nu le strice! Sa ne arate Lungu ca Suceava este net superioara comunei Moara, ca are sosele la standarde europene, canalizare, securitatea cetateanului si apoi mai vedem.
Plus ca de taxe nu a zis nimic, de unde stii tu ca nu vor creste?
Orice comunitate care trece de la sat-comuna la oras plateste alte taxe! De castigat ar avea doar functionarii, consilierii si primarii, astia asa ca tine!
2.   Un NU hotarat! trimis de
(25 feb 2010, 11:30:34
Nu dorim o zona Metropolitina!
O zona metropolitana inseamna mai multe taxe si belirea cetateanului! Avantaje nu exista! Mai intai sa ne demonstreze domnul primar Lungu ca Suceava este o adevarata metro****, cu o infrasctructura bine pusa la punct si mai apoi sa se dea fata mare buna de maritat!
O sa mai treaca multa apa pe Suceava pana atunci!
3.   Fas trimis de
(25 feb 2010, 13:01:01
nu e prima din nordul moldovei! va impaunati ca prostii de pomana!!!!
4.   Vorbe de-ale noastre trimis de
(25 feb 2010, 13:04:43
Prostului ii trebuie tichie de margaritar.
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.
ETC.
5.   Drujba trimis de
(25 feb 2010, 14:08:47
Ma bucur ca aveti oameni destoinici care se ocupa de curatat ceea ce nu convine,stimata redactie.Imi spuneti si mie ce paragraf am incalcat de cenzurati unul dupa altul comentariile?Am senzatia ca erau exact la obiect,ca limbaj 100% nu sunt dintre cei mai agresivi,pot banui de ce nu convin si cui acele comentarii.Justificati unde este vreun neadevar in cele spuse si promit ca nu va mai deranjez.Sunt unul dintre cititorii consecventi ai ziarului dv,se poate vedea asta cu ochoil liber,si ar fi trebuit sa va pese de ce cred cititorii. Faptul ca suntem mintiti cu nerusinare de ani intregi ar trebui sa supere adanc pe toti sucevenii,si prin criticile noastre sa se poata remedia ceva.Asa ar fi intr-un stat care se vrea democratic,dar daca politica ascunsului de gunoi sub pres e mai rentabila,inseamna ca eu nu ma aflu de partea corecta a emisferei.De cate proiecte ati auzit cand treceau vitejii cersetori de voturi?Ce s-a realizat de atunci?Sa stam cu mainile in san si sa ne plangem de mila?
5.1  RE: Drujba trimis de
(25 feb 2010, 14:47:19
Sunteti intr-o grava eroare. Nu v-a fost sters nici un comentariu.
5.2  RE: Drujba trimis de
(25 feb 2010, 15:29:22
Am patit si eu ceva asemanator acum o luna doua. Nu cred ca redactia Monitorul va sterge comentariul. Au un bug la site. Am impresia ca au implementata o detectie automata a mesajelor obscene si in momentul in care softul crede ca ati scris ceva obscen va refuza comentariul. Problema e ca aceasta detectie nu este bine codata. La un moment dat imi refuzau o postare pentru ca scrisesem cuvantul "po-pula-tie" Oricum in ultima perioada nu am mai avut probleme cu postarile.
6.   Tunurile gemene... trimis de
(25 feb 2010, 14:30:58
Am distrus cat am putut.Ori ne extindem,ori ne retragem la Prelipca.Pana nu punem pavele pana la Moara,Scheia,Ipotesti nu ne lasam.Touareg-ul este slab.Trebuie sa luam Hummer.Prostii platesc.
7.   Uaaaaaaauu! trimis de
(25 feb 2010, 15:11:12
Ma simt atat de "cilivizat" cand aud cuvintele "zona metropolitana Suceava". Aproape ca nici nu mai simt gropile, cainii, mizeria, tiganii, manelarii etc... Ma simt ca-n Menhet�n.
7.1  RE: Uaaaaaaauu! trimis de
(25 feb 2010, 23:49:17
SIR...esti demential omule! Imi furi cuvintele!laughing Imi place comentariul tau!big grin Exact in aceeasi maniera vroiam sa ma exprim si eubig grin Nicio sansa cu zona metropolitana domnule Lungu! Pana ce nu repari strazile nu pupi nicio zona metropolitana. Din cate stiu eu...Las Vegas sau Chicago ori New York, cel putin au strazi calumea, n-au tigani si nu se asculta manele la max intr-un BMW adus din afara. Dar sa lasam primarul care inca hiberneaza de la primul mandat citire, sa viseze frumos! Ca ramane doar cu visul, nu si cu realizarea!
8.   La mai mare! trimis de
(25 feb 2010, 15:25:46
Buna asta cu zona metropolitana! Dar care metro****???????? Se pare ca prostanacul de la Prelipca ataca din nou cu proiecte sifonate si cacanarii de prin jurul lui tac mac ca sa nu le salte cineva scaunul de sub cwr. Bine-a zis cine-a zis: Chielului ii trebuie tichie de margaritare!
9.   Metropola trimis de
(25 feb 2010, 15:27:09
Ce dracu cenzurati acuma si cuvantu metro****!? Ia sa vad, de data asta merge?
10.   Super tare! trimis de
(25 feb 2010, 15:28:51
Domnilor, cuvantu metro**** nu este un cuvant obcen! Sau e? O fi... aici la Suceava orice e posibil.
11.   De ce ? trimis de
(25 feb 2010, 17:58:09
Dl.Lungu doreste tare mult acest proiect...multe avantaje i-ar aduce...Politicienii romani se diferentiaza de cei din occident prin faptul ca nu mai au limite...la furat.Legal , binenteles...cu acte.Si Salcea si Scheia i-ar aduce venituri frumusele lui si neamului Lungu...
Domnule Lungu,ridica intai la nivelul orasului(macar) cartierele Burdujeni si Itcani...Ce-ai putea sa faci pentru localitatile limitrofe daca tu nu esti in stare sa faci ceva pentru municipiul existent ? Tu circuli prin oras...??? Sau inaltimea la care esti nu-ti mai permit sa vezi Suceava mandatelor tale ???!!! Ai grija,s-ar putea sa vina pana la urma si un guvern care sa va traga la raspundere...n-ar mai ajunge puscariile la cati v-ati inmultit....Pacat de tara aceasta...Dar si cand ve-ti plati....
12.   :D trimis de
(26 feb 2010, 00:56:14
cand privesc poza de sus , vad un bou ; de parca-r fi profesor din universitate.

13.   Sa traiti bine trimis de
(26 feb 2010, 09:02:55
E buna asta cu zona zoster pentru ultimarul prelipcar portocaliu. Propun extinderea acesteia pe tot cuprinsul judetului Suceava si Botosani. Va aparea o concurenta acerba intre cine sa mai fure banii, al cu sarmaua-n gura sau fluture. Pentru cel mic si care da votu' marea metro**** nu aduce nimic bun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei