Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2010 - Anul XV, nr. 43 (4334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultimul drum

Fetiţa împuşcată în cap, îngropată împreună cu jucăriile ei preferate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Carmen şi Raluca Hriţcu, mama şi fetiţa împuşcate în cap, miercurea trecută, de persoane rămase neidentificate încă, au fost conduse, ieri, pe ultimul drum, la înmormântare participând peste 1000 de persoane.

În marea de oameni prezentă la funeraliile de ieri s-au numărat şi câţiva poliţişti sub acoperire, care au supravegheat şi filmat înmormântarea şi mai ales pe cei prezenţi, nefiind exclus ca printre aceştia să fie şi criminalii care le-au executat pe cele două în stil mafiot.

Caseta cu imagini a fost dusă imediat la Suceava şi analizată de anchetatorii care au verificat dacă vreunul dintre suspecţii lor a făcut parte din cortegiul funerar.

 

„Lăsaţi-ne să ne îngropăm morţii”

Încă din jurul prânzului, zona casei socrilor lui Vasile Hriţcu, din satul Bălineşti, acolo unde au fost depuse, încă de joi seară, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale soţiei şi fetiţei acestuia, a fost împânzită de oameni şi maşini.

Vasile Hriţcu era împietrit de durere. Ieşea din când în când din casă şi privea spre mulţimea de afară. „Săracu’ – arăta spre el o bătrână – nici nu mai are lacrimi să plângă”.

Zeci de coroane cu flori, de la rude, prieteni, cunoscuţi, apropiaţi, vecini, au fost aduse în cele trei zile de priveghi.

Mai toată suflarea satului Bălineşti era prezentă, ieri, la înmormântare, dar au venit şi oameni din satele vecine şi chiar din alte localităţi.

Mulţi dintre cei prezenţi nu i-au cunoscut niciodată pe soţii Hriţcu sau pe părinţii acestora, dar au ţinut să vină la înmormântare, fie din curiozitate, fie mişcaţi de drama prin care a fost nevoită să treacă această familie.

În jurul orei 13:00, când au început funeraliile, în curte erau câteva sute de oameni, iar în afara ei, pe lângă garduri, cocoţaţi pe gard, în copaci, alte câteva sute.

În momentul în care sicriele au fost scoase din casă, oamenii au început să se împingă, încercând să ajungă cât mai în faţă.

Pe fondul muzicii de jale cântată de fanfară, unii plângeau, iar alţii se îngrămădeau şi îşi dădeau coate, încercând să se apropie cât mai mult de sicrie să facă o fotografie cu telefonul mobil.

Îmbulzeala a continuat şi în momentul în care sicriele au fost luate din curtea casei şi urcate în maşina cu care urmau să fie duse la biserică şi mai apoi la cimitir.

„Daţi-vă, vă rog, la o parte. Mai încolo... Lăsaţi-ne să ne îngropăm morţii”, a răbufnit la un moment dat unul dintre membrii familiei Hriţcu.

 

„Uită-te la ea, e ca un îngeraş care doarme”

În sicriul Ralucăi Hriţcu, fetiţa de numai şase ani, au fost puse, la căpătâiul acesteia, jucăriile ei preferate. Un căţeluş şi un ursuleţ de pluş şi o păpuşă.

La picioarele micuţei, îmbrăcată în mireasă, era ghiozdănelul cu care mergea la grădiniţă.

„Uită-te la ea, e ca un îngeraş care doarme”, îi spunea o femeie nepoatei sale de o vârstă apropiată cu a Ralucăi.

Bunicii Rălucăi sunt sfâşiaţi de durere şi au feţele pline de lacrimi. Fata şi nepoţica lor pleacă, mult prea devreme, înaintea lor, la cele veşnice.

„Atât de mult s-a chinuit să aibă fetiţa asta. A făcut tratament pe la Târgu Mureş şi când a venit pe lume a fost aşa o mare bucurie... şi uite ce s-a întâmplat”, abia mai vorbeşte de la atâta plâns o altă rudă.

Educatoarea Ralucăi reuşeşte cu greu să-şi facă loc prin mulţime, atunci când îi este strigat numele pentru a veni să primească pomana. Miercuri, cu câteva ore înaintea comiterii terifiantei crime, a văzut-o pe Raluca. Venise la dansuri, împreună cu mama ei. Era pentru ultima oară când le vedea în viaţă.

Cristi, fratele mai mare al Ralucăi, îşi mângâie sora pe faţa. Va creşte şi va rămâne cu amintirea chipului surorii mai mici, doar din fotografii.

Colegii lui Cristi de la şcoală au ţinut să fie prezenţi şi, împreună cu antrenorul lor, au adus o coroană de flori şi au participat la funeralii.

Rudele îndoliate au împărţit sute de pomeni, iar apropiaţii au primit ghivece cu flori, să-şi amintească mereu de cele două suflete al căror destin a fost frânt mult prea devreme.

 

A leşinat în cimitir

Cortegiul funerar se îndreaptă către Biserica „Sf. Nicolae” din Bălineşti, monument istoric de pe vremea lui Ştefan cel Mare, situată la aproximativ 50 de metri de casa socrilor lui Vasile Hriţcu.

Frigul şi vântul puternic de afară au trimis la casele lor jumătate dintre oamenii prezenţi la început la înmormântare.

La difuzoarele instalaţiei de sonorizare a bisericii se aude predica preotului. Le spune oamenilor să nu facă scenarii privind motivele care au dus la această tragedie, să nu îşi mai dea cu presupusul, să nu bârfească. „Dacă aveţi ceva de spus, dacă ştiţi ceva, mergeţi la poliţie. Restul e bârfă, e păcat...”, predică preotul.

Afară, însă, în curtea bisericii, subiectul continuă. „Dacă o să-i descopere, să-i dea pe mâna lumii, pe mâna noastră, să fie jupuiţi şi tăiaţi în două”, e de părere o localnică.

„Eu nu l-am văzut pe el (n.r. - pe Vasile Hriţcu) niciodată într-o cârciumă. Nu bea, nu fumează. A muncit vreo cinci-şase ani în Israel şi, întors acasă, s-a apucat să facă una alta. N-am auzit pe nimeni să-l vorbească de rău”, explică un alt sătean.

Şuieratul vântului e acoperit de sunetul îndelung al clopotelor. Pe un drum ce duce în câmp, acoperit cu zăpadă şi noroi, înaintăm spre cimitir. Cam un kilometru.

Oamenii se grăbesc să ajungă cât mai repede la groapă şi încearcă să-şi ocupe un loc cât mai în faţă.

Sicriele celor două sunt aduse aproape de groapă, iar preoţii încep ultimele ritualuri ale slujbei de înmormântare.

Se aud doar vocile preoţilor şi strigătele de jale ale familiei care îşi ia adio de la Raluca şi Carmen, înainte de a fi înghiţite de pământ.

Rudele întârzie momentul acoperirii sicrielor cu capace.

Bunica Ralucăi, mama lui Carmen Hriţcu, cade din picioare, însă este prinsă la timp de cineva din familie. Bătrâna a leşinat şi, după câteva secunde, după ce este udată cu apă pe faţă, îşi revine.

Groparii coboară sicriele în groapă, iar oamenii încep să se îndrepte uşor-uşor spre casele lor.     

 

Imaginile camerelor de luat vederi din zona Siret, analizate de poliţie

Anchetatorii analizează în aceste zile imaginile camerelor de luat vederi din zona Siret, sperând că vor găsi pe zecile de casete înregistrate în ziua crimei, miercuri, 17 februarie a.c., figurile suspecţilor descrişi de martori.

Aşa cum vă informam şi în ediţiile trecute, oamenii legii au întocmit mai multe portrete robot ale unor suspecţi, după semnalmentele oferite de martori şi urmează să le compare cu fotografiile din cercul de suspecţi făcut deja de anchetatori.

 

„Ucigaşii sunt ucraineni şi sunt încă în România”

O rudă apropiată soţilor Hriţcu ne-a confirmat, ieri, că suspecţii principali în cazul dublului asasinat de la Siret sunt doi ucraineni şi că aceştia nu ar fi părăsit România.

„I-au spus lui Vasile (n.r. - Hriţcu) că asasinii au intrat din Ucraina în România, în ziua crimei, dar nu s-au mai întors în ţara lor. Se pare că îs încă aici”, ne-a mărturisit ruda respectivă.

Coincidenţă sau nu, întreg judeţul, în special zona Siret, a fost împânzit de filtre de poliţie, care opreau mai toate maşinile suspecte din trafic.

   

Nu cred în varianta jafului

Vasile Hriţcu a susţinut într-o declaraţie, dată la sfârşitul săptămânii trecute, că din casă îi lipsesc 13.000 de euro şi că el e ferm convins că mobilul crimei a fost jaful, explicând că nu are datorii la cămătari, că nu este implicat în afaceri cu ţigări de contrabandă sau alte afaceri ilicite, de pe urma cărora cineva să-i vrea răul şi să se răzbune pe el în asemenea hal.

De cealaltă parte, însă, deşi nu exclud varianta jafului, anchetatorilor le e greu să creadă, ne-au mărturisit surse din rândul acestora, că pentru 13.000 de euro, cineva ar fi putut să dea dovadă de atâta cruzime şi să le împuşte în cap, ziua în amiaza mare, pe Carmen Hriţcu şi pe fiica acesteia.

Miercuri, în jurul orei 16:30, cele două au fost găsite fără suflare în apartamentul lor de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B, din Siret, macabra descoperire fiind făcută chiar de către Vasile Hriţcu şi fiul acestuia, Cristi, care se întorseseră de la Suceava, de la un consult medical.

Anchetatorii verifică acum fiecare ipoteză şi audiază zeci de oameni care au intrat într-un fel sau altul în contact cu Vasile Hriţcu, pentru a stabili cu exactitate care a fost mobilul teribilei crime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa împuşcată în cap, îngropată împreună cu jucăriile ei preferate.
 Vizualizări articol: 40436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 24 voturi
Fetiţa împuşcată în cap, îngropată împreună cu jucăriile ei preferate4.4524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bah trimis de
(22 feb 2010, 11:02:47
Odihneasca-se in pace!
Monitorule ... la un asemenea eveniment tu, monitorule, faci galerie foto cu inmormantarea? Da-o-ncolo de treaba. Foarte urat
1.1  RE: Bah trimis de
(22 feb 2010, 12:18:51
m-am uitat si eu in galeria foto si nu vad care e problema, nu dau fotografii macabre, cu detalii cu sicriele, cum au dat altii. Nu vad care e problema animalx, z, y...
1.2  RE: Bah trimis de
(22 feb 2010, 12:35:22
e vorba de psihic, de ceea ce te astepti de la un ziar.
e o galerie foto de la inmormantare
1.3  RE: Bah trimis de
(22 feb 2010, 21:57:18
Este un material despre o inmormantare, vroiai sa vezi poze de la o nunta? Mie mi se pare in regula, atata timp cat nu sunt prezentate imagini cu victimele de aproape.
2.   Dumnezeu sa le odihneasca... trimis de
(22 feb 2010, 12:12:17
Cu lacrimi in ochi abia pot sa ma exprim...foarte dureros...de neinchipuit ce greu iti este sa pierzi pe cineva drag...pacat ca tot timpul platesc persoane nevinovate...Sa dea Dumnezeu ca acei infractori sa fie prinsi!Condoleante...
3.   =)) trimis de
(22 feb 2010, 19:41:56
Domnilor "jurnalisti" ... lasati familia asta in pace odata! Ii terorizati de o saptamana, iar pe noi ne terorizati cu acelasi subiect. Mai bine insistati mai mult cu articolele legate de dezastrul situatiei strazilor din Suceava. Si cu alte chestii de interes public. Cu treburile de la Siret - ne-am lamurit, gata!
4.   Ma leshi? trimis de
(22 feb 2010, 20:37:53
eu sunt interesat de subiect... si alti aproape 25.ooo de citori (dupa accesari). Nu ai decat sa nu accesezi articolele pe aceasta tema. Apropo, e un material si despre gropi.
5.   :) trimis de
(22 feb 2010, 21:17:01
exact rambos ... bine spuslaughing)
6.   Dumnezeu sa le ierte trimis de
(22 feb 2010, 23:42:57
Nu-i da Doamne omului cat poate duce.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei