Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2010 - Anul XV, nr. 41 (4332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezvăluiri şocante

UPDATE - 13:40! Două gloanţe pentru mamă, unul pentru fiică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Amănunte şocante au fost dezvăluite, ieri, reporterilor Monitorului de Suceava în cazul dublului asasinat de miercuri după-amiază de la Siret, atunci când o femeie în vârstă de 39 de ani, Carmen Hriţcu, şi fiica sa, Raluca Hriţcu, de numai 6 ani, au fost executate în stil mafiot, fiind împuşcate în cap de persoane rămase încă neidentificate.

Femeia, al cărei cadavru a fost găsit în holul apartamentului în care locuia, lângă un aspirator, a fost împuşcată de două ori în cap, ambele plăgi fiind în partea dreaptă a craniului, una în ceafă, cealaltă în tâmplă.

Din câte se pare, în momentul în care le-a deschis uşa asasinilor, Carmen Hriţcu făcea curat în apartament, iar criminalii au dat drumul la aspirator pentru a acoperi zgomotele împuşcăturilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de unul dintre poliţiştii care au ajuns primii la faţa locului, femeia a fost lovită înainte de a fi executată, având ochiul stâng vânăt.

Trupul neînsufleţit al Ralucăi, fetiţa de şase ani, zăcea în sufragerie, încăpere în care a fost găsită şi o pernă prin care, de la numai câţiva centimetri de cap, a fost tras glonţul care i-a pătruns direct în tâmplă.
Micuţa, povestesc rudele, se uita în acele momente cumplite la desene animate, televizorul fiind găsit deschis pe un program pentru copii.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că, în urma necropsiei ce a avut loc, ieri, la morga din Rădăuţi, au fost recuperate şi gloanţele cu care au fost ucise Carmen Hriţcu şi fiica acesteia.

Interesant este că, potrivit aceloraşi surse, gloanţele aveau forma unor mici bile metalice, cel mai probabil de plumb, în această situaţie asasinii folosind fie o armă de tir, fie una artizanală, improvizată.

 

Poliţia: „Se pare că a fost sustrasă o sumă de bani din locuinţă”

Varianta unui posibil jaf a fost confirmată, aseară, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru.

„Se pare că a fost sustrasă o sumă de bani din locuinţă, dar nu cunoaştem cuantumul acesteia, întrucât cercetarea la faţa locului nu a fost finalizată. Având în vedere complexitatea cauzei este prematur să ne pronunţăm asupra unei persoane suspecte”, a declarat Panţiru, precizând că nu a fost exclusă nici varianta unei reglări de conturi.

Potrivit zvonurilor care circulă prin Siret, din apartamentul lui Vasile Hriţcu, cunoscut valutist, au fost furaţi în jur de 20.000 de euro. Un alt zvon creşte suma la 20.000 de euro şi un miliard de lei vechi.

În Siret, dublul asasinat din familia Hriţcu e subiectul nr. 1, existând fel de fel de variante, însă nici una confirmată până în prezent de poliţie.

Se vorbeşte despre faptul că, pe lângă afacerile cu schimbul de valută la negru, Vasile Hriţcu era implicat şi în fenomenul contrabandei cu ţigări aduse din Ucraina, iar de aici i s-ar fi tras toată această nenorocire, plătind astfel datorii faţă de mafioţi ucraineni. Nici această variantă nu a fost confirmată de poliţie. Ba mai mult, poliţiştii din Siret spun că nu aveau cunoştinţă ca bărbatul să fi fost implicat în astfel de activităţi ilicite.

Orăşelul situat la aproximativ 3-4 kilometri de graniţa cu Ucraina a devenit o adevărată fortăreaţă, zeci de poliţişti, judiciarişti din cadrul formaţiunilor de Investigaţii Criminale scotocind localitatea dintr-un capăt în altul, în căutarea martorilor sau a oricăror indicii care să-i ducă pe urmele asasinilor.

 

L-au păzit ca să nu se sinucidă

Vasile Hriţcu şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în sediul poliţiei Siret, la aproximativ 50 de metri de apartamentul în care fiica şi soţia sa zăceau fără suflare.

Ieri dimineaţă, poliţiştii au reluat cercetările la faţa locului, între timp ajungând la Siret şi specialiştii criminalişti de la Bucureşti.

În jurul orei 10:30, cele două trupuri neînsufleţite au fost scoase şi duse cu o maşină a unei firme de pompe funebre la morga spitalului din Rădăuţi, acolo unde a avut loc şi necropsia.

Din apartamentul nr. 6 al blocului de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B, din Siret, au fost ridicate mai multe bunuri, fiind prelevate probe ADN, amprente, urme, pentru a fi analizate în laboratoarele poliţiei criminalistice de la Suceava şi Bucureşti.

Deşi, spre după-amiază, oamenii legii au scos benzile care interziceau accesul în zona blocului cu pricina, în interiorul imobilului puteau intra doar locatarii, o echipă de poliţişti rămânând peste noapte în scara blocului, cercetarea la faţa locului urmând a fi reluată şi în această dimineaţă.

Vasile Hriţcu a ieşit din sediul poliţiei abia aseară, după mai bine de 24 de ore petrecute acolo.

Surse din rândul anchetatorilor au mărturisit că audierile au durat doar câteva ore, însă oamenii legii au preferat să-l mai ţină sub supraveghere pe valutistul aflat în stare de şoc, pentru a preveni eventualele căderi psihice ale acestuia.

„Era distrus. Plângea mult. Nu puteam să-l lăsăm să plece în halul în care era. Putea să se sinucidă sau să recurgă la un alt gest extrem”, ne-a mărturisit, aseară, unul dintre anchetatori.

Varianta jafului a fost vehiculată şi de Vasile Hriţcu, care le-a declarat anchetatorilor că ţinea sume mari de bani la domiciliu şi că, din câte şi-a dat seama, din casă îi lipsesc bani.

 

„Au venit nişte ucraineni să cumpere euro. Cât e cursul?”

În timpul audierilor, ne-au mărturisit surse judiciare, Vasile Hriţcu a declarat că, înainte cu câteva ore de a-şi găsi jumătate din familie executată în stil mafiot, a fost sunat de soţie pe telefonul mobil.

„Au venit nişte ucraineni să cumpere euro. Cât e cursul?”, l-ar fi întrebat Carmen Hriţcu la telefon.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a trimis, ieri, un comunicat de presă şi, în câteva rânduri, a descris cam ce a văzut Vasile Hriţcu în momentul în care a ajuns în apartamentul în care locuia, miercuri, în jurul orei 16.30

„La faţa locului s-a constatat că uşa de la intrarea în apartament este întredeschisă, iar locuinţa răvăşită. Pe holul interior a fost găsit corpul numitei Hriţcu Carmen Camelia, care prezenta în regiunea capului o plagă prin împuşcare, lângă cadavru fiind identificat un tub de cartuş gol, iar corpul numitei Hriţcu Raluca Narcisa a fost găsit în sufragerie, prezentând în zona tâmplei o plagă prin împuşcare”, explică purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Luminiţa Leonte.

Mai multe persoane, care îi ştiau pe soţii Hriţcu, ne-au mărturisit că Vasile Hriţcu îşi făcea veacul în zona pieţei din Siret şi că de multe ori îşi trimitea clienţii care vroiau să cumpere sau să schimbe valută la apartamentul de pe Laţcu Vodă, tranzacţiile fiind făcute chiar de către soţia sa, Carmen, care era casnică.

 

„A făcut tratament să aibă fetiţa... S-a bucurat tare mult când a venit pe lume”

Trupurile neînsufleţite ale Ralucăi şi Carmen Hriţcu au fost aduse, aseară, în satul Bălineşti, comuna Grămeşti, localitatea natală a soţilor Hriţcu.

Zeci de săteni s-au adunat în faţa porţii părinţilor lui Carmen Hriţcu, iar în curtea casei rudele îndoliate priveau în întunericul şi ceaţa de afară, spre farurile maşinilor care treceau prin zonă.

În momentul în care maşina în care se aflau sicriele celor două a intrat pe poarta larg deschisă, urlete de durere au sfâşiat liniştea lăsată peste sat.

„Unde-ai fost tu, Doamne, ce-ai păzit?!”, îşi striga durerea una dintre rude.

În curtea casei a apărut imediat şi Vasile Hriţcu şi fiul acestuia, Cristi (14 ani), împreună cu care a fost la Suceava, la un consult medical, în ziua în care asasinii cu sânge rece le luau viaţa celor mai dragi fiinţe din viaţa lor.

Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, duminică, iar cele două victime, mamă şi fiică, îşi vor dormi somnul de veci în cimitirul din sat, la câteva zeci de metri de casa părinţilor şi a bunicilor.

„E jale mare în sat. Ea (n.r. - Carmen) şi-a dorit foarte mult fetiţa. A făcut tratament să aibă fetiţa, la Târgu Mureş. S-a bucurat tare mult când a venit pe lume. Erau oameni deosebiţi. Au ajutat multă lume nevoiaşă”, plângea una dintre femeile din sat.

 

Mărturia valutistului Vasile Hriţcu

 

La două zile după ce şi-a găsit soţia şi fiica de 6 ani împuşcate în cap în apartamentul din Siret, valutistul Vasile Adrian Hriţcu a acceptat să vorbească cu jurnaliştii despre cel mai crunt episod din viaţa sa. Bărbatul a negat că ar fi fost implicat în traficul cu ţigări şi spune că singura variantă a dublului asasinat în care au căzut victime Carmen Hriţcu şi micuţa Raluca Hriţcu este jaful. Vasile Hriţcu a confirmat ceea ce „Monitorul de Suceava” a scris în numărul de astăzi, şi anume că a vorbit cu soţia sa înainte de execuţia în stil mafiot, iar aceasta i-a relatat că în casă sunt doi cetăţeni ucraineni care doresc să schimbe valută. Bărbatul a mai precizat că poliţiştii i-au spus că au deja doi suspecţi şi i-au mărturisit că aceştia vor fi prinşi în scurt timp. Potrivit lui Vasile Hriţcu, suma pe care agresorii au furat-o se ridică la 12.000-13.000 de euro. În curând vom publica declaraţia completă a lui Vasile Hriţcu şi fotografii de astăzi de la Siret.

Știrea a fost actualizată la ora 13:40.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE - 13:40! Două gloanţe pentru mamă, unul pentru fiică.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
UPDATE - 13:40! Două gloanţe pentru mamă, unul pentru fiică4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere de rau trimis de
(19 feb 2010, 10:08:32
ne pare foarte rau ce sa intimplat,dar in viata asta tre sa te intinzi cit tie plapuma,astfel risti sati pierzi ce tie mai drag pe lume,nu tre sa faci magarii.Greselile le platim pe lumea asta...
2.   Constatare trimis de
(19 feb 2010, 11:44:37
Da si cel mai nasol e ca daca sunt ucraineni o sa fie foarte greu sa dea de urma lor...acestia cel mai sigur au parasit deja romania...nasol condoleante familiei
3.   Totul se platese trimis de
(19 feb 2010, 12:47:03
Vor avea pe constiinta ca au omorat niste persoane nevinovate un ingeras de fetita odata si odata ii vor prinde pacat ca sa stricat o familie ....
3.1  RE: Totul se platese trimis de
(19 feb 2010, 13:09:19
Dupa felul in care au fost ucise (chiar, multumim Monitorul pentru detalii! - si da, sunt ironic - ), chiar crezi ca asasinii le vor avea pe constiinta? Ti se pare ca, dupa modul in care au actionat, ar fi la prima lor crima?

Suma despre care se vehiculeaza in oras ca ar fi disparut mi se pare mica pentru a justifica crima. Daca sotul era intr-adevar implicat in traficul de tigari plus schimb valutar, inseamna ca muta banii astia in 2-3 zile. Alta o fi cauza...
3.2  RE: Totul se platese trimis de
(19 feb 2010, 18:39:06
Dragule,..in ziua de azi te omoara si pentru mult mai putin, parerea mea e ca a mirosit a bani, si cum in Siret toata lumea se cunoaste cu toata lumea, lipseau 2 dementi sa-si duca planul la capat.
4.   Condoleante! trimis de
(19 feb 2010, 17:17:19
Or ce omor produce durere nu numai celor apropiati dar si celor care afla despre aceste fapte. Se stie ca din cauza banilor se produc cele mai multe omoruri. Este o zicala care spune ca paza buna trece primejdia rea, insa din ce am citit nu prea a fost aplicata in cazul de fata . Nu vreau sa adaug inca o durere familiei insa aceasta este realitatea . Au fost cazuri de omor pentru bani peste tot in lume insa cel mai dureros este ca de multe ori cad victime fiinte nevinovate asa cum s-a intamplat in cazul de fata. Cu durere in suflet sunt aproape de cei idoliati .
5.   TRASPORT trimis de
(19 feb 2010, 22:03:07
RUSULE NU AI POSIBILITATEA DE AI INTREBA PE ACEI MILITENI FARA RESPECT
DACA ALA E UN MOD DE A TRASPORTA UN DECEDUT ?
SA TARAI UN CADAVRU E DE NEIMAGINAT CAND NU ESTI IN RAZBOI SI MAI ERAU SI ALTII CARE PUTEAU SA AJUTE PE TOLOCARII AIA... RUSINE
6.   INTREBARE trimis de
(19 feb 2010, 22:56:06
A vwerificat Politia in Vama Siret toate intrarile si iesirile auto si persoane in intervalul LUNI-JOI ? Daca criminalii sint ucraineni numai asa pot fi identificati.
7.   Sicilia trimis de
(20 feb 2010, 09:11:57
Pentru o clipa mintea m-a dus la filmele care le vedeam in copilarie cu mafia!
Sicilia am ajuns cumva?
Condoleante! Mi-e fica sa nu ajunga si cazul asta la neidentificate~!
Oricum, fotografia in care este tarait corpul nu este si cea mai placuta.
Poate ar trebui sa aiba si politia de la Siret o masina speciala pt astfel de cazuri! Ca oras de granita sa ne asteptam la mai multe din pacate!
8.   ... trimis de
(20 feb 2010, 09:19:12
In toate filmele cu mafioti pe care le-am vazut, exista o regula: nicodata nu asasinau copii. La fel si cu asasinii profesionisti: evitau sa ucida copii.
Ceva aici nu se leaga.
Stau si ma intreb... daca asasinul era o persoana apropiata familiei, cineva cunoscut de catre fetita... probabil ca nu a vrut sa lase martori.
Sper sa-l prinda.
9.   Tolocarii trimis de
(21 feb 2010, 11:42:40
ma intreb,asta era singurul cu bani din siret????
nu mai usor talhareau o casa de schimb sau un peco sau un magazin???
poate chiar nu ma pricep,dar aici sa platit o polita....
iar despre,asa cum a spus cineva,tolocarii astia sau medicina legala nu aveau o targa????D-zeu sa le ierte,au platit nevinovate si sunt tarate mai rau ca animalele....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei