Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest

Flutur a donat Muzeului Bucovinei o bucată de sârmă ghimpată din gardul dintre România şi Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O bucată din gardul de sârmă ghimpată din gardul de la frontiera dintre România şi Republica Moldova va ajunge la Complexul Muzeal Bucovina. Aceasta va fi trimisă la muzeu de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat la începutul acestei săptămâni la inaugurarea punctului de trecere a frontieră şi a podului dintre Rădăuţi Prut şi localitatea Lipcani din Republica Moldova, eveniment la care au fost prezenţi şi ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, precum şi primul ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat. Flutur a precizat că după inaugurarea noului pod de peste Prut, fiecare participant a luat câte o bucată din gardul de sârmă ghimpată care se afla la graniţa dintre cele două ţări. „Voi dona o mostră din panglica inaugurală tăiată ieri, precum şi o bucată din gardul de sârmă ghimpată, care ne aduce aminte de Cortina de Fier. Şi cum alţii ţin bucăţele din zidul Berlinului, şi această bucată de gard ghimpat are o semnificaţie apăsătoare. Cred că poate fi o piesă de muzeu, care să arate urmaşilor noştri ce nu au de făcut în perioada următoare”, a declarat Flutur.
Pe de altă parte, el a adăugat că instituţia pe care o conduce intenţionează să modernizeze cinci puncte de trecere a frontierei între România şi Ucraina care se află pe teritoriul judeţului Suceava. De asemenea, Flutur a mai spus că CJ Suceava intenţionează să promoveze mai multe proiecte prin Programul Transfrontalier România – Ucraina, în vederea modernizării drumurilor care fac legătura cu respectivele punte de frontieră. „În zona Climăuţi am modernizat deja drumul iar la Izvoarele Sucevei drumul judeţean modernizat este destul de aproape de această localitate. Interesul nostru este să avem cât mai multe puncte de frontieră, mai ales pentru a încuraja traficul persoanelor, la 50 de kilometri de o parte şi de alta a frontierei”, a mai precizat şeful administraţiei judeţene.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a donat Muzeului Bucovinei o bucată de sârmă ghimpată din gardul dintre România şi Moldova.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Flutur a donat Muzeului Bucovinei o bucată de sârmă ghimpată din gardul dintre România şi Moldova3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) trimis de
(17 feb 2010, 19:24:18
Ce pacat ca a ajuns la muzeu sarma ghimpata...Putea sa-si faca un colier frumos pe care sa-l poarte mandru prin Consiliu sau... O COROANA DIN SARMA GHIMPATA si apoi sa-l slavim cu totii pe Marele ****l
2.   ... trimis de
(17 feb 2010, 22:01:11
Am scris F U T U L mai sus
2.1  RE: ... trimis de
(18 feb 2010, 09:39:49
Nu ai gresit cu nimic.
Vin si eu cu o propunere de ce nu si-a bagat sarma ghimpata in dos ? Era mai bine!
:)
3.   ? trimis de
(18 feb 2010, 11:01:02
Si ma rog, cum suna actul de donatie?
"Eu, Flutur Gheorghe, in deplinatatea facultatilor mintale si in cunostinta de insemnatatea prezentului act, posesor al unui metru liniar de sarma ghimpata, identificata prin doua sarme longitudinale si zece tepi, provenita de la frontiera romano-moldoveana, prin vointa mea donez jumatate de metru din acest bun, Complexul Muzeal Bucovina, fara drept de instrainare."
Haideti, domnule Flutur, puteati spune ca ati daruit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei