Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 feb 2010 - Anul XV, nr. 36 (4327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

După doi ani,

Clarinetistul Horia Dumitrache, din nou pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clarinetistul sucevean Horia Dumitrache, membru al Paul Klee Ensemble Bern şi Laboratorium din Elveţia, dar şi al ansamblului UMZE din Budapesta, a susţinut, joi seară, la sala Dom Polski Suceava, împreună cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Botoşani, dirijor Mihail Secikin, un concert simfonic extraordinar.
Artistul sucevean a urmat cursurile Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, studiind clarinetul cu profesorul Doru Albu. În perioada 1991-1995, Horia Dumitrache a studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Valeriu Bărbuceanu. Între anii 2001-2004, Horia Dumitrache s-a specializat în Elveţia, la Hochschule der Kunste Bern, la clasa profesorului Ernesto Molinari, obţinând diploma de solist pentru clarinet şi clarinet bas.

 

Emoţii mari, acasă

Activitatea artistului însumează atât recitaluri cu formaţii camerale din Elveţia şi Ungaria, cât şi concerte solistice cu orchestre româneşti şi elveţiene. Din programul spectacolului de joi seară au făcut parte compoziţiile „Dans macabru, op. 40”, de C. Saint-Saens, “Concertul pentru clarinet şi orchestră în La major, KV 622”, al lui W.A. Mozart şi “Simfonia a IV-a în Do minor, Tragica”, a lui Fr. Schubert.
Horia Dumitrache şi-a exprimat bucuria de a reveni pe scena suceveană, după o pauză de mai bine de doi ani, mai ales că în public s-au aflat foşti colegi de liceu, foşti profesori, prieteni. Publicul a fost generos şi a aplaudat evoluţia clarinetistului sucevean, alături de Filarmonica din Botoşani.

 

Concerte în Spania şi workshop la Budapesta

Când susţine un concert „acasă”, la Suceava, a spus artistul, are o responsabilitate aparte. „Sunt emoţii mari. Aici sunt acasă, publicul este mai apropiat, mai cald. Îmi face bine să cânt aici”, este de părere Horia Dumitrache. Artistul îşi doreşte să pregătească un concert special, pe care să-l susţină la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, acolo unde a studiat şi a descoperit tainele muzicii. În lunile următoare, artistul sucevean va susţine mai multe concerte, împreună cu ansamblul Laboratorium din Elveţia, în Spania.
El intenţionează să iniţieze un workshop la Budapesta, unde să fie reuniţi tineri compozitori maghiari. Muzicianul a explicat că în cadrul workshop-ului va susţine un concert cu un repertoriu ales de el, care să cuprindă atât lucrări muzicale moderne, contemporane, cât şi lucrări ale tinerilor compozitori.
În prezent, Horia Dumitrescu predă şi cursuri de clarinet la o şcoală de muzică din capitala Ungariei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clarinetistul Horia Dumitrache, din nou pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Clarinetistul Horia Dumitrache, din nou pe scena suceveană5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari, Horia trimis de
(14 feb 2010, 02:09:03
Din toata inima te felicit , Horia, pentru ca ai perseverat, ai muncit si ti-ai realizat visesle. Cu mare bucurie am citit articolul si mi s-au umplut ochii de lacrimi de bucurie si de mandrie ca am fost colegi si am avut prvilegiul sa te cunosc. Iti urez mult succes in tot ceea ce-ti propui pentru viitor.
Ana Poroch (Ungureanu)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei