Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Proiect

Cetatea de Scaun a Sucevei a primit finanţare pentru a fi reconstruită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat contractul de finanţare a proiectului de reabilitare a Cetăţii de Scaun din Suceava. Udrea a fost prezentă la sfârşitul săptămânii trecute la Suceava, unde a avut o întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale, apreciind numărul mare de proiecte pe care acestea le-au depus atât pentru accesarea de fonduri europene, cât şi fonduri disponibile prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Contractul pentru reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei are o valoare de 52 de milioane de lei (aproximativ 14 milioane de euro) şi ar urma să fie finalizat într-un termen de 60 de luni. Proiectul presupune intervenţii de restaurare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, consolidarea acesteia, refacerea şi amenajarea căilor de acces, lucrări pentru asigurarea iluminatului exterior şi interior, intervenţii pentru amenajarea zonei de protecţie, precum şi reamenajarea şi construcţia utilităţilor anexe.
Trebuie spus că proiectul a fost promovat prin Programul Operaţional Regional de către Consiliul Judeţean în colaborare cu Primăria Suceava, iar 11 milioane de euro din valoarea totală a acestuia reprezintă finanţare nerambursabilă.
În ceea ce-l priveşte pe şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, acesta a precizat că Cetatea de Scaun a Sucevei poate deveni kilometrul zero al turismului din această zonă a ţării. „Asta deoarece este cea mai mare cetate extracarpatică construită de voievozi români, care are o istorie foarte încărcată. Şi cred că acesta este un moment extrem de important, o pagină de istorie”, a spus Flutur.
La rândul său, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a precizat că Cetatea de Scaun a Sucevei va deveni cu siguranţă un punct de atracţie pentru turiştii din întreaga ţară. „Este un proiect extrem de important, legat de dezvoltarea regională prin potenţialul turistic. Cetatea de Scaun are un potenţial extraordinar de atragere a turiştilor şi mă bucur că reuşim să demarăm, prin semnarea acestui contract, lucrările de reabilitare care o vor face un punct de atracţie în plus pentru turismul istoric şi cultural”, a spus Udrea.

 

Judeţul Suceava ar putea să aibă acces mai uşor la fondurile Ministerului Dezvoltării

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Elena Udrea, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, i-a prezentat acesteia toate proiectele promovate atât de Consiliul Judeţean, cât şi de autorităţile locale. Flutur a făcut referire în special la proiectele care pot beneficia de finanţare din bugetul Ministerului Dezvoltării şi Turismului, respectiv cele pentru reabilitarea şi construcţia de drumuri, sisteme de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, săli de sport, baze sportive sau cămine culturale. El a arătat că o parte dintre proiectele depuse de autorităţile locale la Ministerul Dezvoltării se află încă pe „lista de sinteză”, solicitând sprijin ca promovarea acestora în vederea începerii execuţiei să aibă loc cât mai repede.
În ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, aceasta a precizat că noua strategie a ministerului pe care îl conduce prevede folosirea fondurilor disponibile pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare regională în mod special în zonele cu potenţial turistic.
„Încep prin a vă felicita pentru cât de activi sunteţi, fie pentru accesarea fondurilor europene, fie a celor din bugetul ministerului. Mai mult, Regiunea de Nord – Est este prima regiune la depunerea de proiecte pentru fondurile europene, fiind epuizate toate fondurile pe toate axele disponibile prin Programul Operaţional Regional. Din acest motiv este obligatoriu ca ministerul pe care îl conduc să vină cu resurse suplimentare pentru a vă sprijini în implementarea tuturor proiectelor pe care elaboraţi. Nu vă spun să o lăsaţi mai încet, ci vă spun să faceţi mai multe proiecte, pentru că vom găsi finanţare pentru ele”, a spus Udrea.

 

Interes pentru staţiunile din zona de munte a judeţului

Elena Udrea a adăugat că în cursul anului trecut a avut o colaborare foarte bună cu autorităţile judeţului Suceava, prin intermediul proiectului „Paştele în Bucovina”, dar şi prin iniţierea proiectului de promovare a turismului montan, pentru practicarea sporturilor de iarnă. Udrea a arătat că această colaborare va continua şi pe perioada acestui an, cu atât mai mult cu cât, potrivit noii strategii a Ministerului Dezvoltării, judeţul Suceava are şanse să acceseze mai uşor fondurile disponibile.
În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mai adăugat că instituţia pe care o conduce intenţionează să înceapă o ofensivă în ceea ce priveşte promovarea turismului în Bucovina. Flutur a arătat că departamentul de turism al CJ Suceava va avea mai mulţi specialişti în promovarea turismului din judeţ, atât în ţară cât şi în străinătate. El a mai arătat că administraţia judeţeană vrea să popularizeze mai mult turismul în zona de munte a judeţului, în special în zona oraşelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. El a arătat că toate cele trei staţiuni pot fi o atracţie pentru cei care vor să practice sporturile de iarnă, însă în acelaşi timp în Gura Humorului se practică turismul cultural, Câmpulung Moldovenesc poate fi o destinaţie pentru turismul montan, iar Vatra Dornei este cunoscută pentru turismul balnear.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetatea de Scaun a Sucevei a primit finanţare pentru a fi reconstruită.
 Vizualizări articol: 867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Cetatea de Scaun a Sucevei a primit finanţare pentru a fi reconstruită4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 8 feb 2010, 15:46:44
poate si o parcare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei