Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Ursaciuc: Pârtia de schi înseamnă renaşterea turismului în Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că deschiderea pârtiei de schi construită în zona Ariniş printr-un proiect european reprezintă renaşterea turismului în Gura Humorului.
Ursaciuc a anunţat că pârtia va fi inaugurată în data de 5 februarie a.c., iar în următoarele cinci săptămâni, în fiecare weekend vor fi organizate mai multe evenimente, de la concerte de muzică populară şi rock, până la concursuri sportive. La inaugurare este aşteptat să participe ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Ursaciuc a precizat că la inaugurare a fost invitat şi preşedintele României, Traian Băsescu.
El a arătat că pârtia de schi din Gura Humorului are un grad de dificultate mediu-dificil, însă pe aceasta pot schia atât începătorii, cât şi avansaţii.
„Pârtia a fost proiectată cu un grad de dificultate mediu. La omologare s-a constatat că este o pârtie medie-dificilă. Pe 30% din lungimea acesteia există catalogarea drept dificilă, motiv pentru care este considerată pârtie neagră. Este foarte adevărat că trebuie să ştii să schiezi bine, însă pentru cei care vor să înveţe să schieze există această posibilitate în partea superioară. Mai mult, urmează să amenajăm o zonă în care să se poată învăţa tehnica schiatului. Dar toţi cei care ştiu să schieze sunt încântaţi doar de ultima parte a traseului. Pentru că din ceea ce ni s-a spus este o pârtie spectaculoasă, care oferă posibilitatea atât începătorilor, cât şi profesioniştilor să nu se plictisească”, a spus Ursaciuc.
El a adăugat că pârtia a fost construită prin proiectul POPAS, finanţat din fonduri europene, prin programul PHARE 2005 – 2007. Proiectul, în valoare de 11 milioane de euro, prevede reabilitarea infrastructurii turistice din zona Ariniş din Gura Humorului.
După inaugurarea pârtiei, Ursaciuc a spus că este posibil ca în luna martie să fie recepţionate şi lucrările din parcul Ariniş, unde se construiesc trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi una în aer liber, un bazin de înot pentru copii, precum şi un punct de informare turistică.

 

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri

Primarul din Gura Humorului a mai explicat că pârtia are o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri, şi dispune de cinci tunuri de zăpadă şi de o maşină de bătut zăpada. Capacitatea de primire optimă este de 873 de schiori/zi, iar cea maximă de 1.019 de schiori/zi. Pista dispune şi de instalaţie de nocturnă, cu 80 de stâlpi de iluminat, precum şi de un echipament telescaun pe o lungime de 1.349 de metri, cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane/oră. Marius Ursaciuc a mai explicat că în cursul anului viitor, în partea superioară a pârtiei, va fi montată şi o instalaţie de teleschi. El a spus că a fost finalizat deja proiectul pentru o a doua pârtie de schi, care ar urma să fie deservită de acelaşi telescaun, iar în viitorul apropiat se va amenaja şi o pârtie de sanie.
În ceea ce priveşte programul de funcţionare, pârtia va fi deschisă de marţi până joi între orele 11:00 şi 17:00, vineri de la 11:00 la 19:00, iar sâmbătă şi duminică de la 9:00 la 20:00. Pârtia va fi închisă în zilele de luni, pentru revizie.
O urcare şi o coborâre sau o singură urcare costă 15 lei în weekend şi 10 lei în timpul săptămânii. O variantă mai avantajoasă pentru schiori este achiziţionarea cartelelor reîncărcabile, de 12 puncte la suma de 50 de lei, 18 puncte – 65 de lei, 30 de puncte – 100 de lei, 60 de puncte – 180 de lei, 90 de puncte – 240 de lei, 120 de puncte – 264 de lei şi 300 de puncte – 600 de lei. În situaţia în care se folosesc cartelele reîncărcabile, o urcare costă două puncte în timpul săptămânii şi trei puncte în weekend.
„Nu mă gândesc că exploatarea directă trebuie să ne aducă bani. Dacă o să reuşim, prin exploatarea directă, să facem promovare fără să cheltuim alţi bani, va fi perfect. Însăşi existenţa acestei investiţii înseamnă un câştig foarte mare pentru toată lumea. Şi vreau să mai spun că odată cu inaugurarea acestei pârtii, Gura Humorului începe, şi cu siguranţă va deveni vacanţa perfectă a oricărui om, indiferent unde locuieşte. Şi nu în ultimul rând, eu personal consider că inaugurarea pârtiei este împlinirea unei nebunii în care noi, un grup de oameni, am crezut”, a mai spus Ursaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursaciuc: Pârtia de schi înseamnă renaşterea turismului în Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 13628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 12 voturi
Ursaciuc: Pârtia de schi înseamnă renaşterea turismului în Gura Humorului4.5512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O data felicitari... trimis de
(30 ian 2010, 11:49:35
....pt. aceasta realizare cu o mica rugaminte si anume: suna prea complicat si nu numai ci mai ales f. scump 15 lei urcarea ,deci daca urc de10 ori .....Nu ar fi mai bine sa faceti cum e in vest cartela pt. 1/zi 2 samd pina la abonament pe an?Ar profita ambele parti si toata lumea ar fi multumita inclusiv investitorii.
2.   Complicat trimis de
(30 ian 2010, 18:09:52
Fiind inaugurarea e si normal ca si preturile sa fie pe masura. Oricum ideea cu cartelele re�ncarcabile mi se pare o idee buna, care va atrage pasionatii sporturilor de iarna. De-abia astept sa merg.
3.   Fonduri politice trimis de
(30 ian 2010, 18:54:19
Este un lucru minunat ce se face pentru dezvoltarea turismului in zona Bucovinei, dar sa nu uitam ca Bucovina nu inseamna numai Gura Humorului ,turism inseamna si Vatra Dornei, Campulung, orase pe care cei doi de la judet Marza si Flutur au reusit sa le distruga si au bagat banii in cica orasul din inima Bucovinei. Sa va fie rusine domnule de la judet, dumneavoastra ati fost votat si de persoane din alte localitati nu numai de humorenii dumitale.

Referitor la domnul Ursaciuc, daca ar fi fost vorba numai de munca lui nu invita tot PDL/ul la inaugurare. Inseamna ca marea contributie pentru realizarea partiei a fost a domnului Flutur si a colegilor sai de partid.

In concluzie ce localitati au persoane suspuse au fonduri sa prospere iar care nu se distrug.

4.   Nedumerire trimis de
(31 ian 2010, 13:48:39
de 20 de ani in cimpulung nu s-a facut nnimic,dar de distrus s-a distrus.
5.   Cimpulung trimis de
(31 ian 2010, 17:04:55
In V. Dornei tot s-a mai miscat cite ceva, dar in Cimpulung este groaznic ce urit e ...catastrofa...nu am fost de citiva ani buni pe acolo, dar cind am revenit, in toamna lui 2009, impresia a fost de jale....drumurile pline de gropi, murdarie, s.a.m.d. Cred ca depinde mult si de omul care este la carma orasului, nu neaparat de cei de la judet, alegeti un om vrednic , care sa stie ce vrea, care sa stie sa se gospodareasca, si popor!...implicati-va mai mult.
6.   Sa traiti bine.... trimis de
( 1 feb 2010, 00:58:18
uite asa se va distra si bietul om flamand ce a spart magazine pt mancare.....

calatorul clandestin...reprofilat...

cei care ingheata de frig in case...s.a.m.d.(95%din populatia judetului[tarii]nu vor pune piciorul pe mandra partie....aducatoare de venituri}

toate prin grija si ocrotirea C.J.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei