Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La minus 22 de grade

Sute de oameni au cântat şi au dansat Hora Unirii, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La minus 22 de grade Celsius, sucevenii au cântat şi au dansat aseară Hora Unirii, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Printre oamenii care şi-au dat mâna pentru a încinge hora mare s-a aflat şi primarul Sucevei, Ion Lungu, dar şi zeci de artişti din toată Moldova, care tocmai ieşiseră din sala mare a Casei de Cultură, unde participaseră la Festivalul Naţional Multicultural „De dragoste, de neam, de ţară”. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, oferit de Primăria municipiului Suceava.
Impresionaţi de feeria creată pe cer, într-o seară specială de 24 ianuarie, artiştii veniţi din diferite oraşe ale Moldovei au strigat în cor „Suceava!”, „Suceava!”, semn că nu îşi doreau să se termine prea repede acel moment.

 

Hora bucuriei

Versurile melodiei patriotice Hora Unirii, „Hai să dăm mână cu mână./ Cei cu inima română,/ Să-nvârtim hora frăţiei./ Pe pământul României!”, au răsunat şi în sala mare a Casei de Cultură, în aplauzele spectatorilor, care s-au ridicat în picioare, în respect pentru artişti, pentru Ziua Unirii. Vedetele spectacolului „De dragoste, de neam, de ţară”, interpretele de muzică populară Margareta Clipa, Vasilica Tătaru - Năstase şi Laura Haidău au urcat pe scenă şi au cântat, acompaniate de Orchestra de muzică populară „Plaiurile Bistriţei”, condusă de Cristian Năstase, Hora Unirii. Întregul spectacol, care a durat mai bine de patru ore, a cuprins două părţi: muzică uşoară şi dans modern, urmată de muzică şi dansuri populare.

 

O singură inimă

Spectacolul a fost prezentat de Laura Haidău şi Nicu Pîrvu.
Pe scenă au urcat grupuri artistice „Steluţele Moldovei” – Piatra Neamţ, Formaţia vocal instrumentală „4 zile” – Focşani, solişti de muzică uşoară de la casele de cultură ale sindicatelor din Botoşani, Galaţi, Oneşti, Suceava, Bârlad, Formaţia vocală „Armonia” din Roman, Trupa de dans modern „Dolls” - Galaţi, Trupa de dans modern GCMC – Oneşti, Grupul etno „Tim – Tim” din Iaşi. Atât interpreţii de muzică uşoară, cât şi dansatorii au cules multe aplauze şi aprecieri din partea publicului sucevean, care a umplut sala de spectacol. Circa 800 de suceveni au vibrat, împreună cu artiştii din cele 13 case de cultură ale sindicatelor din Moldova şi judeţul Tulcea.

 

Folclor

Folclorul a fost foarte bine reprezentat de ansamblurile şi soliştii care au păşit pe scena suceveană. După ce au urmărit un film de scurt metraj – „Până la noi... şi de la noi mai departe”, realizat de Vladimir Lucavetchi şi Eugen Grigore - Bacău, publicul a urmărit evoluţiile Ansamblului folcloric „Plăieşii Ceahlăului” – Piatra Neamţ, ale soliştilor vocali de muzică populară din Bacău, Suceava, Vaslui, Iaşi, Bârlad, Tulcea, Grupul vocal „Răzeşii” Suceava, ale Ansamblului folcloric „Rarăul” – Câmpulung Moldovenesc, ale Ansamblului folcloric „Mărgineanca” şi ale Orchestrei „Mugurelul” Botoşani, ale Ansamblului folcloric „Ca la noi” şi ale Orchestrei „Plaiurile Bistriţei”, precum şi ale Formaţiei de dansuri populare „Hora” Suceava.

 

Cei mai buni

Artiştii au impresionat prin costumele populare autentice pe care le-au purtat cu cinste, prin atitudine, profesionalism, prin coregrafie deosebită, diferită de la o zonă folclorică la alta, prin seriozitatea cu care au tratat acest Festival Naţional Multicultural „De dragoste, de neam, de ţară” – faza zonală, organizat de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, Prefectura Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni au cântat şi au dansat Hora Unirii, în centrul Sucevei .
 Vizualizări articol: 1870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Sute de oameni au cântat şi au dansat Hora Unirii, în centrul Sucevei4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei