Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2010 - Anul XV, nr. 11 (4302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Puşcării pline

73 de tineri din Suceava, arestaţi în străinătate, pentru trafic de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, comisarul şef Andrei Nichitoi, a anunţat, ieri, că nu mai puţin de 73 de tineri din judeţ au fost arestaţi în cursul anului trecut, în străinătate, după ce-au fost prinşi cărând heroină şi cocaină în folosul unor reţele internaţionale de trafic de droguri de mare risc.
Arestările s-au făcut în baza informaţiilor furnizate de ofiţerii BCCO Suceava colegilor lor din structurile antidrog din ţările în care au fost prinşi cărăuşii cu pricina.
Comisarul şef Nichitoi a explicat că ofiţerii din subordinea sa au identificat nu mai puţin de 130 de cărăuşi folosiţi de reţelele internaţionale pentru a transporta stupefiante pe tot mapamondul, doar 4-5 dintre ei fiind din Botoşani, restul, din judeţul Suceava.
„Stupefiantele erau transportate din Turcia spre Vestul Europei sau China, America de Sud –Vestul Europei”, a explicat Nichitoi, precizând că, potrivit informărilor oficiale, în urma arestărilor au fost confiscate 45,6 kilograme de cocaină şi 46,5 kilograme de heroină.
Cei 73 de tineri suceveni legaţi pentru trafic de droguri înfundă puşcării din Europa, America de Sud şi Africa.
„Sunt arestaţi prin Brazilia, Uruguay, Spania, Olanda, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Cehia, Turcia, Grecia. Sunt doar câteva exemple, lista continuă şi cu alte state în care avem suceveni arestaţi pentru trafic de droguri”, a adăugat Nichitoi.
Pentru finalizarea cercetărilor în dosarele cărăuşilor de droguri, ofiţerii antidrog din cadrul BCCO Suceava s-au întâlnit în mai multe rânduri cu poliţişti şi procurori din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din Turcia, Norvegia, Italia, precum şi ofiţeri din cadrul Europol.

 

22 de tineri arestaţi la Suceava

Pe lângă cei 73 de suceveni care înfundă puşcăriile din întreaga lume, lista arestaţilor cuprinde şi numele altor 22 de tineri încarceraţi preventiv de instanţele din Suceava, în cursul anului trecut.
Un dosar a fost deja finalizat de procurori, 12 persoane fiind deja trimise în judecată, în luna decembrie a anului trecut. E vorba de Marian Mihai Poroşnicu - 21 de ani, Constantin Mitică Jardă - 23 de ani, Lucian Lupu - 20 de ani, George Ionuţ Bleancă - 21 de ani, Bogdan Alexandru Grosu - 21 de ani, zis „Bog”, Lucian Decebal Ignătescu - 31 de ani, zis „Panterică”, Bogdan Iovu - 22 de ani, Ingrid Tecuceanu - 22 de ani, Adrian Lucian Străchinaru - 24 de ani, Cătălin Constantin Anghelina - 25 de ani şi Liviu Ilucă -22 de ani, toţi din municipiul Suceava, precum şi Petrică Marcel Popescu - 29 de ani, zis „Skipy”, ultimul din comuna Cacica). Toţi aceştia sunt acuzaţi că au participat la racolarea a zeci de tineri cărăuşi şi la organizarea şi finanţarea „excursiilor” acestora în străinătate.
O parte dintre inculpaţi au fost şi ei, iniţial, cărăuşi, experienţă în urma căreia au intrat în legătură directă cu dealeri internaţionali de droguri.
Reţeta câştigurilor de zeci de mii de euro, prin racolarea de tineri în „sevraj” după bani, care să transporte stupefiante dintr-o ţară în alta, au adus-o şi la Suceava şi, în numai câteva luni, au reuşit să găsească zeci de cărăuşi, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani.
În maxim două săptămâni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor finaliza şi al doilea mare dosar al reţelelor de cărăuşi de droguri, racolaţi la Suceava, şi vor trimite în judecată un alt lot de racolatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 73 de tineri din Suceava, arestaţi în străinătate, pentru trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 3479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
73 de tineri din Suceava, arestaţi în străinătate, pentru trafic de droguri3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei