Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 dec 2009 - Anul XIV, nr. 299 (4285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cresc standardele

Bolnavii de la neurologie au, de sâmbătă, cele mai bune condiţii din Spitalul de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noua secţie de neurologie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost deschisă, sâmbătă, în cadru festiv.
Amenajată la parterul spitalului, secţia de neurologie oferă condiţii hoteliere la cele mai înalte standarde medicale, cu saloane a câte patru paturi şi o rezervă cu două duşuri, toalete, mobilier complet nou, specific unităţilor sanitare, „un etalon pentru toate secţiile din spital”, după cum a spus la inaugurare managerul Vasile Rîmbu.
La eveniment au fost prezenţi directorul medical dr. Doina Ganea-Motan, şefii de secţii, fosta preşedintă a Casei Asigurărilor de Sănătate, dr. Cristina Iordăchel, reprezentanţii sindicatului SANITAS, dar şi reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene - primarul de Suceava, Ion Lungu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie, subprefectul Ionuţ Creţuleac şi şefa de cabinet a prefectului Sorin Popescu, Monica Tătar.
De asemenea, a fost reprezentat şi Ministerul Sănătăţii prin secretarul de stat Cristian Irimie, fost director al Spitalului de Urgenţă. Prezenţa lor a fost explicată prin aceea că investiţia în amenajarea şi modernizarea secţiei a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, cel judeţean şi cu sprijin de la minister.
Avantajele mutării secţiei de neurologie din spitalul vechi au fost enumerate de Vasile Rîmbu, care a arătat că astfel pacienţii cu afecţiuni neurologice nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze pentru consultul interdisciplinar, că au şansa de a scurta timpul de intervenţie în cazurile frecvente, de altfel, când aceşti bolnavi au nevoie de terapie intensivă, dar şi aspectul deloc neglijabil de îmbunătăţire a confortului, cu posibilitatea de creştere a calităţii actului medical.
Secţia Neurologie este condusă de dr. Gabriela Stănescu, care lucrează împreună cu alţi trei medici primari, un medic specialist şi un medic rezident.

 

Dr. Irimie: „Sunt invidios pe Vasile Rîmbu”

Dr. Stănescu a declarat că evenimentul de sâmbătă s-a produs la capătul a 20 de ani de aşteptare şi acest lucru îi determină pe cei care lucrează aici să menţină „ştacheta cât mai sus, pe măsura standardelor secţiei”, o secţie „cu profil foarte greu şi încărcată de responsabilităţi”. Ea a primit în dar „de casă nouă” o icoană a Sfintei Parascheva, considerată de creştinii ortodocşi vindecătoare de boli şi izbăvitoare de necazuri şi nevoi.
Abilităţile manageriale ale lui Vasile Rîmbu au fost evidenţiate de dr. Cristian Irimie, de primarul Lungu, de vicepreşedintele Vasile Ilie, deputatul PD-L de Suceava Dan Gabriel Gospodaru şi de preşedinta sindicatului SANITAS Suceava, Ana Ionescu.
„Sunt invidios pe Vasile Rîmbu. Toţi directorii de spital medici şi-au propus să treacă Neurologia în spitalul nou, mi-aş fi dorit să reuşesc eu. A reuşit asta un economist”, a spus secretarul de stat Irimie, care a mai menţionat şi că, spre deosebire de predecesorii săi, Vasile Rîmbu a beneficiat de un sprijin financiar consistent atât din partea Consiliului Local Suceava, cât şi a Consiliului Judeţean. Irimie a apreciat că primarul Ion Lungu „a înţeles utilitatea acestui demers”, de implicare a comunităţilor locale în sistemul sanitar, cu efect benefic asupra „stării de sănătate a votanţilor”.
După discursuri, participanţii au fost invitaţi la un tur de secţie pentru a constata „schimbarea la faţă” a secţiei.
De remarcat că a lipsit momentul festiv al tăierii de pamblică, deşi pe raftul unei noptiere dintr-un salon cineva pregătise cele necesare, pentru orice eventualitate. Totul s-a derulat într-o atmosferă colegială, decentă şi firească, păstrându-se dimensiunea evenimentului, respectiv de amenajare a unei secţii, şi nu construirii unui nou spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de la neurologie au, de sâmbătă, cele mai bune condiţii din Spitalul de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Bolnavii de la neurologie au, de sâmbătă, cele mai bune condiţii din Spitalul de Urgenţă3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei