Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Iulius Mall

Spectacol emoţionant, realizat de persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Iulius Mall a avut loc joi, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, un spectacol emoţionant, realizat de beneficiari din mai multe centre sociale din judeţ. Manifestarea „Deschide ochii, deschide inima”, organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall, a ajuns la cea de-a IV-a ediţie.
Pe lângă spectacol, bolnavii din centrele sucevene au expus, la etajul I - Iulius Mall, lucrări realizate de ei, în atelierele ocupaţionale.

 

Scenete, colinde, poezii

În deschiderea programului, au evoluat pe scenă copii de la Centrul „O nouă viaţă Siret”, beneficiari de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, care au prezentat sceneta „Naşterea lui Iisus”. Câţiva bătrâni de la Centrul pentru Persoane Vârstnice şi de Reintegrare Socială Zvoriştea i-au încântat pe spectatori cu un mic program de colinde şi poezii. Asistaţii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Costâna au prezentat sceneta „Iosif şi Maria”, fiind aplaudaţi şi apreciaţi de public pentru recuzită şi originalitatea textului.
Câţiva beneficiari de la Zvoriştea au interpretat sceneta „Lupta pentru bine şi rău”, iar în aplauzele spectatorilor a urcat pe scenă un grup de colindători de la Clubul de Zi „Împreună”.

 

„Acordă-ne o şansă, tu poţi face lumea mai bună”

În spectacolul „Deschide ochii, deschide inima” a evoluat şi un grup de persoane cu dizabilităţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare şi Locuinţă Maxim Protejată Mitocu Dragomirnei, care a interpretat mai multe piese de muzică populară şi câteva jocuri tradiţionale de Anul Nou. Tot obiceiuri de iarnă au prezentat şi câţiva bolnavi de la Costâna.
Invitaţii speciali mult aşteptaţi de spectatori au fost interpreţii Ionuţ Vieru, Nicoleta Cojocaru şi Ansamblul de dansuri ,,Stejarul” din Suceava. Motto-ul acţiunii organizate de Direcţia de Asistenţă Socială Suceava a fost „Acordă-ne o şansă, tu poţi face lumea mai bună”.

 

„Omul creator, capabil să transforme dizabilitatea în abilitate”

În expoziţia amenajată la Iulius Mall, beneficiarii de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică şi Locuinţă Maxim Protejată Mitocu Dragomirnei, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pojorâta şi Centrul pentru Persoane Vârstnice Zvoriştea au avut standuri cu aranjamente de Crăciun, sculpturi, cusături, ornamente, împletituri, felicitări, toate făcute cu mult efort în centrele unde sunt internaţi.
Organizatorii au dorit să promoveze „omul creator, capabil să transforme dizabilitatea în abilitate”.
La eveniment a fost prezent Toader Dima, secretar general Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi şefii centrelor sociale din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol emoţionant, realizat de persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Spectacol emoţionant, realizat de persoane cu dizabilităţi aflate în grija statului5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 5 dec 2009, 12:28:40
Felicitari atat organizatorilor, cat si participantilor..a fost unul dintre cele mai reusite spectacole!!
1.1  RE: Felicitari trimis de
( 7 dec 2009, 10:33:40
Tocmai tinerii din fotografie nu au fost mentionati in articol. Au participat si tinerii de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, care au inveselit atmosfera cu o suita de dansuri si au cantat si colinde.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei