Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

Ştefan Hruşcă i-a îndemnat pe suceveni să-şi colinde neamurile, de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Îndrăgitul artist Ştefan Hruşcă i-a îndemnat pe suceveni, miercuri seara, în timpul concertului de colinde pe care l-a susţinut la Casa de Cultură, în faţa a peste 700 de spectatori, să îşi colinde neamurile, de Crăciun. El a spus că a umblat în toată lumea, dar acest obicei de a merge cu colindul din casă în casă, organizaţi în grupuri sau cete, nu se găseşte nicăieri în lume, decât la români. „Tradiţiile, colindele sunt cartea noastră de identitate. Este atuul cu care putem răzbate şi cu care ne putem mândri înaintea multor naţiuni. Publicul vrea sinceritate şi vrea adevăr. Să ieşiţi din nou şi să colindaţi pe uliţele satului, precum făceam şi eu când eram copil. Să ne colindă bunicii, rudele şi prietenii dragi”, a spus artistul, bucuros că a găsit la Suceava un public cald, „curat la suflet”, care l-a aşteptat cu flori şi aplauze.

 

Colinde din Maramureş, Ardeal, Banat

Chiar dacă sucevenii nu se bucură încă de zăpadă, ei au fost introduşi în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin intermediul colindelor tradiţionale interpretate de Ştefan Hruşcă, cu siguranţă persoana reprezentativă a colindului românesc.
Artistul i-a avut alături pe scenă, la clape, pe Ionuţ Cadariu, iar la percuţie, pe Mario Florescu, ambii profesori din Arad. Cu Mario Florescu, Ştefan Hruşcă a realizat primul concert de colinde, în anul 1995, iar de atunci nu s-au mai despărţit.
Sucevenii au ascultat cu mare plăcere colinde din Maramureş, Ardeal, Banat, piese care le-au umplut sufletele de bucurie. Cu toţii au aplaudat colindele binecunoscute „Florile dalbe”, „Trei păstori”, „Afară ninge liniştit”, „Sfântă-i seara de Crăciun”, „Linu-i lin”. Artistul a strecurat printre colinde şi inestimabila piesă „Rugă pentru părinţi”, pe versurile poetului Adrian Păunescu.
Publicul din sala mare a Casei de Cultură Suceava, oameni veniţi din toate colţurile judeţului, dar şi din judeţul Botoşani, a fost cucerit de vocea caldă a interpretului, de sinceritatea cu care interpretează colindele, de respectul pe care îl acordă spectatorilor. Pentru toate acestea, spectatorii l-au răsplătit cu aplauze la scenă deschisă.
La finalul concertului, după o oră şi jumătate de cântare românească, Ştefan Hruşcă a interpretat, împreună cu publicul, tradiţionalul „La mulţi ani!”.

 

Se mândreşte cu locul naşterii, satul Ieud

Ştefan Hruşcă le-a povestit sucevenilor că este foarte mândru de locul naşterii sale, satul Ieud, din Maramureş, îndemnându-i pe toţi să viziteze această localitate, unde se află o biserică din lemn, care a fost construită în anul 1300.
Hruşcă a debutat ca artist în anul 1981, alături de Cenaclul Flacăra. În trei ani susţinuse deja peste o mie de spectacole, împreună cu colegii de la Cenaclu. Din 1991 s-a stabilit în Canada, dar revine în fiecare an în ţară pentru a petrece sărbătorile creştine, în ţinutul Maramureşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefan Hruşcă i-a îndemnat pe suceveni să-şi colinde neamurile, de Crăciun.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Ştefan Hruşcă i-a îndemnat pe suceveni să-şi colinde neamurile, de Crăciun4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
( 4 dec 2009, 22:31:40
DA, MAESTRUL COLINDELOR ROMANESTI BRAVO MONITORUL!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei