Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 nov 2009 - Anul XIV, nr. 280 (4266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scene de groază

O maşină în care se aflau şase tineri, în flăcări, după un teribil accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şase tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 21 ani au scăpat cu viaţă dintr-un teribil accident rutier, în urma căruia maşina în care se aflau a fost cuprinsă de un incendiu de proporţii.
Spre marele lor noroc, în ciuda faptului că maşina s-a izbit violent de un stâlp electric, tinerii nu au rămaşi blocaţi în interior, caz în ar fi avut un sfârşit cumplit.

 

Accidentul s-a produs joi noapte, în jurul orei 22.45, pe DJ 208D, în comuna Hînţeşti. Un tânăr în vârstă de 18 ani, Sebastian Dănuţ Huţanu, gonea la volanul unei maşini Ford Mondeo. Plecase din satul Bereşti, localitatea de domiciliu, până la Hînţeşti, de unde a luat un cuplu de tineri căsătoriţi şi se întorcea spre domiciliu.
În total, în maşină erau şase persoane: conducătorul auto, Alin Sorin Alexandriuc, în vârstă de 21 de ani, Marius Părăşcuţă, de 20 de ani, Diana Huliai, de 16 ani, şi Monica şi Andrei Gheorghe, ambii de 19 ani, cei doi tineri căsătoriţi, toţi localnici.

 

Tineri inconştienţi

Având în vedere că o parte consumaseră alcool, poliţiştii sunt siguri că aceştia fuseseră la o petrecere ori abia se pregăteau să încingă una, însă victimele au evitat să vorbească despre ce au făcut sau urmau să facă în seara respectivă, susţinând că doar făceau o plimbare şi urmau să plece fiecare la casele lor.
Cert este doar că fiecare a dat dovadă de o crasă inconştienţă. Şoferul s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere şi în stare de ebrietate, iar ceilalţi care au acceptat să se deplaseze cu maşina în astfel de condiţii.

 

Maşina a „ras” un stâlp de beton, după care a ars ca o torţă

Accidentul s-a produs la ieşirea dintr-o curbă uşoară la stânga, într-o zonă populată de case. Şoferul a scăpat maşina de sub control, a ieşit în afara drumului pe sensul său de mers şi a izbit frontal un stâlp al reţelei electrice. Stâlpul gros de beton a fost rupt în două, prăbuşindu-se pe carosabil, antrenând în cădere firele electrice de pe o porţiune de aproximativ 100 de metri şi lăsând o bună parte din comună fără curent electric.
După impactul deosebit de violent, din maşină a început să iasă un puternic nor de fum, iar flăcările au cuprins în scurt timp toată maşina. Unii pe picioarele lor, alţii ajutaţi de localnici care le-au sărit în ajutor, toţi cei şase pasageri au părăsit maşina înainte ca focul să pătrundă în interiorul autoturismului.

 

Pompierii, intervenţie dificilă

Un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Suceava ajuns la faţa locului a găsit maşina cuprinsă de un puternic incendiu, însă, în primă fază, pompierii nu au putut interveni direct cu jeturile de apă, ci doar cu stingătoarele, din cauza firelor electrice din apropierea maşinii.
Abia după ce lucrători ai E.ON au anunţat că au întrerupt alimentarea cu energie electrică în zonă, pompierii cu intervenit cu pompele de apă, fără însă a mai putea salva nimic din maşină, din care a rămas doar caroseria.

 

Doi tineri cu leziuni mai grave, restul cu răni uşoare

Cinci din cei şase tineri din maşină au fost preluaţi de salvarea SMURD şi de două ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean Suceava.
Sebastian Dănuţ Huţanu, şoferul maşinii, a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral, plăgi contuze la buze şi fractură femur drept. Răni mai serioase a mai suferit şi Monica Gheorghe, tânăra de 19 ani, diagnosticată cu multiple politraumatisme şi contuzii, în timp ce restul victimelor au scăpat cu leziuni uşoare, ce necesită câteva zile de îngrijiri medicale.

 

Viteză, alcool, lipsă de îndemânare şi un mare noroc

Din cercetările oamenilor legii de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava a rezultat că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive, a consumului de alcool şi a lipsei de îndemânare a şoferului.
Din cauza stării de sănătate, tânărul şofer nu a putut fi verificat pe loc cu etilotestul. Acesta a recunoscut însă că a consumat alcool, concentraţia exactă urmând a fi stabilită pe baza probelor de sânge recoltate la spital.
Poliţiştii au mărturisit că, având în vedere violenţa impactului, este o minune că nu s-a înregistrat nici un deces şi, mai mult, nimeni nu a rămas încarcerat în maşină (ceea ce, în condiţiile date, ar fi dus de asemenea la o tragedie), victimele având un noroc teribil, care ar trebui să fie o importantă lecţie de viaţă pentru ei.
În cursul zilei de ieri, lucrători E. ON. Moldova lucrau la refacerea reţelei electrice, pentru realimentarea consumatorilor rămaşi fără curent electric după accident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O maşină în care se aflau şase tineri, în flăcări, după un teribil accident.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
O maşină în care se aflau şase tineri, în flăcări, după un teribil accident3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost si nesimtit sa fii noroc sa ai trimis de
(29 nov 2009, 12:26:15
eu in locul la oamenii care au ramas fara curent ii linsam pe astia, cum sa bei si sa urci la volan ? pui in pericol viata atator oameni ...... credeti ca daca scapa si mai bea odata la o petrecere nu mai urca la volan? doar o sa stie ca scapa iar ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei