Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2009 - Anul XIV, nr. 279 (4265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Modificare

Munca la negru, taxată cu amenzi duble, din decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Angajatorii care vor folosi muncă la negru sunt pasibili de amenzi de la 3.000 la 4.000 de lei, pentru fiecare persoană identificată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava fără contract individual de muncă. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 13 decembrie a.c..
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava aduce la cunoştinţă tuturor angajatorilor că în Monitorul Oficial al României, partea I, a fost publicată legea prin care se modifică un articol din Codul Muncii. „Primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 4.000 de lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei”, se spune în lege.
„Recomandăm tuturor angajatorilor să ia în considerare riscurile la care se supun în cazul găsirii la muncă, de către inspectorii de muncă, a unor persoane fără a avea un contract de muncă încheiat şi înregistrat la ITM Suceava în termen legal”, a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator al ITM Suceava, Gabriel Harja. El a mai menţionat faptul că, şi pentru perioada de probă, angajaţii trebuie să aibă contract de muncă, eventual pe perioadă determinată. „În funcţie de specificul muncii, contractele individuale de muncă pot fi pe perioadă determinată, pe perioadă nedeterminată, cu timp integral de muncă, 8 ore pe zi, cu timp parţial de muncă, adică un anumit număr de ore pe zi sau un număr de zile pe săptămână sau lună”, a completat Gabriel Harja.
În următoarea perioadă, inspectorii de muncă vor continua controalele la societăţile sucevene, şi, spun ei, vor avea toleranţă zero faţă de contravenienţi şi vor aplica fără excepţie prevederile legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Munca la negru, taxată cu amenzi duble, din decembrie.
 Vizualizări articol: 1786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Munca la negru, taxată cu amenzi duble, din decembrie4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe cand... trimis de
(27 nov 2009, 21:46:03
Pe cand nene Harja o sa scrie pe cartea de munca salariul real negociat?Cand ne scapati de darlanii evazionisti care se dau mari oameni de afaceri?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei