Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2009 - Anul XIV, nr. 276 (4262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanţă

Premiant pe ringurile de dans, la doar 12 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Are doar 12 ani, a început să danseze pentru prima dată acum doi ani de zile, iar de atunci a obţinut numeroase premii şi distincţii la concursurile de dans din ţară.
Claudiu Apostol Bîrzu este elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, iar de dans s-a apucat dintr-o întâmplare, în urmă cu doi ani.
„O vecină de-a mea a început cursurile de dans la clubul „Boom Dance”, şi pentru că nu avea partener, m-a întrebat dacă nu vreau să fac şi eu”, povesteşte Claudiu despre modul în care a început cursurile de dans. Pentru că îi plăcea ceea ce face, Claudiu a continuat să meargă la antrenamente, iar la doi ani după primul său pas pe ringul de dans, băiatul a înregistrat succes şi rezultate deosebite la concursurile la care participă.
A obţinut 15 premii până în momentul de faţă, iar ultimul său succes este şi cea mai mare performanţă a sa de până acum. Este vorba despre premiul întâi pe ţară la concursul „Dance Art”, competiţie care a avut loc duminică, 22 noiembrie, la Târgu Mureş. Claudiu nu a concurat singur, ci a avut şi o parteneră de dans. Este vorba despre Andreea Georgiana Ciobanu, o elevă din Botoşani, care urmează cursurile de dans la Suceava, la „Boom Dance”.
Concursul de la Târgu Mureş a constat în patru probe de dans, cha-cha, jive dance, vals lent şi quick step. Din cele 32 de echipe participante, Claudiu Apostol Bîrzu şi Andreea Georgiana Ciobanu au luat locul I.

 

Vrea să devină preot

După această performanţă, pe Claudiu şi partenera sa nu îl aşteaptă o vacanţă de relaxare, pentru că antrenamentele lor continuă, iar vineri vor pleca la Galaţi, la o altă competiţie de dans.
În spatele premiilor stau ore întregi de muncă, iar Claudiu face câte trei antrenamente pe săptămână, la care se adaugă cantonamentele periodice de câte o săptămână.
Claudiu este antrenat de Sergiu Tihon, originar din Republica Moldova, care a înfiinţat la Suceava clubul „Boom Dance”.
Pasiunea pentru dans nu este deloc ieftină, iar cheltuielile pentru participarea la concursuri şi costumaţia lui Claudiu sunt mari. Părinţii băiatului sunt cei care suportă cheltuielile de participare la competiţii, drumul şi cazările la hotel, iar la toate acestea se mai adaugă şi cheltuielile legate de ţinutele vestimentare necesare. Tatăl lui Claudiu a spus că numai o pereche de pantofi de dans costă peste 200 de lei. Pantofii sunt aduşi de antrenor, din Republica Moldova, iar hainele sunt făcute la comandă, pentru că nu se găsesc în comerţ.
Claudiu este decis să facă dans de performanţă, iar anul viitor intenţionează să meargă la competiţii de profil din afara ţării.
Vrea să obţină performanţă în dans, însă vrea să devină şi preot. La numai 12 ani, Claudiu este foarte hotărât cu privire la ceea ce vrea să facă în viaţă. „Dacă nu are antrenamente şi nu este nici la şcoală, este prezent la biserică, îl ajută pe părinte, chiar îi place”, povesteşte tatăl copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiant pe ringurile de dans, la doar 12 ani.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Premiant pe ringurile de dans, la doar 12 ani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei