Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Consultaţii pe bandă rulantă

Medicii din Spitalul Judeţean fac cu greu faţă avalanşei de suceveni speriaţi de gripa nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Panica de a nu fi contactat virusul AH1N1 determină în fiecare zi circa 150 de persoane cu simptome de răceală să se prezinte la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde medicii de-abia reuşesc să facă faţă numărului mare de consultaţii.
Pentru a evita aglomeraţia din unităţile sanitare şi a limita răspândirea virusului, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat medicilor de familie să se deplaseze la domiciliul pacienţilor, dacă aceştia sunt incluşi în categoriile de risc - bătrâni, copii mici, gravide - şi acuză simptome respiratorii.
„Trebuie să limităm în acest fel circuitul bolnavilor şi al virusului. Bolnavii aşteaptă alături de persoane sănătoase, dar care pot contacta foarte uşor virusul fiindcă au o imunitate scăzută”, au explicat responsabilii DSP.
De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Asociaţiei Judeţene a Medicilor Generalişti Suceava, dr. Irina Badrajan, a declarat că este dificil ca un medic de familie să se deplaseze acasă la bolnavi în condiţiile în care un singur doctor are, în medie, 1.400 de pacienţi. Ea a ţinut, însă, să precizeze că medicii de familie suceveni vor face tot ce trebuie pentru a ţine situaţia sub control.

 

Irina Badrajan: „Este absolut imposibil să ne deplasăm la toate cazurile”

„Este absolut imposibil să ne deplasăm la toate cazurile, nu putem pleca de la serviciu. Apoi, nouă ni s-au dat deja nişte instrucţiuni de la Minister, de igienizare a spaţiului, şi ni s-au pus în vedere şi câteva măsuri organizatorice în caz de pandemie, pe care trebuie să le respectăm. Sigur că vom face excepţie şi ne vom deplasa la copiii mici, la cazurile grave. La ţară, unde distanţele sunt mari, medicii vor merge, de asemenea, la domiciliu. Noi vom aprecia fiecare situaţie în parte şi vom proceda aşa cum e mai bine pentru pacient. Vrem şi noi să depăşim această situaţie care a devenit din ce în ce mai acută, dar în limita posibilităţilor, fiindcă trebuie să fim prezenţi la cabinet şapte ore zilnic. Oricum, noi încurajăm populaţia să se prezinte la medicul de familie, dar să dea un telefon înainte pentru programare, ca să nu favorizeze transmiterea virusului în cadrul unei colectivităţi”, a spus Irina Badrajan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii din Spitalul Judeţean fac cu greu faţă avalanşei de suceveni speriaţi de gripa nouă .
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Medicii din Spitalul Judeţean fac cu greu faţă avalanşei de suceveni speriaţi de gripa nouă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei