Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2009 - Anul XIV, nr. 261 (4247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nesimţire

Mizeriile dintr-o canalizare colmatată, golite sub geamurile oamenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De două zile, locuitorii unui bloc din cartierul sucevean Burdujeni sunt agresaţi olfactiv de mirosurile pestilenţiale ale apelor stătute şi noroiului cu resturi intrate în putrefacţie, extrase dintr-o canalizare colmatată şi vărsate fără nici o jenă direct sub geamurile locatarilor.
Această bătaie de joc la adresa locuitorilor din zonă s-a petrecut în apropierea sediului de primărie din Burdujeni, chiar acolo unde a fost construit un bazin de retenţie a apelor pluviale colectate din Burdujeni sat.
Mizeria şi apele deversate la baza blocului 70, de pe strada Cuza Vodă nr. 20, provin dintr-o canalizare colmatată, aflată la marginea noului bazin de colectare a apelor pluviale.
La curăţarea acesteia, muncitorii, în loc să preia apa şi nămolul într-o vidanjă ori să le reverse într-un alt canal, au preferat să lase apa să se scurgă direct către bloc, formându-se astfel o baltă care se întinde pe câţiva metri pătraţi.
Mai rău este faptul că apele uzate, stătute în canalizare, s-au infiltrat la subsolul blocului, dar şi la parterul clădirii, ducând mizeriile aproape în casele oamenilor.
“Miroase îngrozitor! Eu stau la parter şi numai ce m-am trezit cu mizeriile sub geam. I-am rugat să nu mai verse aici mizeria, au întrerupt, apoi au revenit”, spune Dan Murguleţ, locatar al blocului 70.

 

Orbul găinilor

Curios este faptul că, după aproape două zile în care au deversat mizeria din canalizarea colmatată la baza blocului, muncitorii care au efectuat operaţiunea de decolmatare au descoperit “ca prin minune”, faptul că la doar doi metri distanţă de canalizarea înfundată exista alta, în care puteau deversa apele pompate, fără a mai crea neplăceri şi locatarilor din zonă.
Cu toate că au mutat furtunul, lângă bloc şi în imediata apropiere a unui loc de joacă pentru copii a rămas încă balta cu apă urât mirositoare, dar şi mâlul negru, cu materii intrate în putrefacţie.
Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, informat despre problema de la bazinul de retenţie a apelor pluviale, a spus că va obliga firma care s-a ocupat de lucrarea de decolmatare să cureţe terenul de mizeriile deversate, în cel mai scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mizeriile dintr-o canalizare colmatată, golite sub geamurile oamenilor.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mizeriile dintr-o canalizare colmatată, golite sub geamurile oamenilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei