Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Aprobare obţinută

Pacienţii cu gripă nouă nu vor mai fi trataţi la Iaşi, ci la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tratamentul bolnavilor confirmaţi cu virusul AN1H1 se va realiza la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a anunţat ieri după-amiază conducerea acestei unităţi sanitare, prin vocea directorului medical dr. Doina Ganea Motan.
Pacienţii vor urma terapia în compartimentul special amenajat din cadrul secţiei de Boli Infecţioase şi nu vor mai fi trimişi la Iaşi, aşa cum se întâmpla până acum, a spus medicul, explicând că Spitalul Suceava urmează să primească de la Iaşi medicaţia antivirală necesară, respectiv medicamentul Tamiflu.
Potrivit dr. Motan, în ultimele 24 de ore, în secţia de Boli Infecţioase s-au prezentat pentru consultaţii 85 de persoane, din care 19 au fost diagnosticate clinic cu gripă şi 17 au fost internate. La persoanele internate s-au recoltat probe virusologice care au fost trimise la Clinica de Boli Infecţioase Iaşi, pentru a se stabili despre ce fel de gripă e vorba. Toate cazurile diagnosticate până în prezent au fost cu evoluţie uşoară – moderată.

 

Tratarea pacienţilor pe plan local va mai reduce din costuri

Directorul medical al Spitalului Suceava a mai informat că în secţia de Pediatrie au fost internaţi zece copii cu vârste cuprinse între două luni şi 15 ani, la care s-a infirmat diagnosticul de gripă, aceştia primind diagnostice de pneumonie interstiţială, laringită acută sau infecţii acute de căi respiratorii superioare.
Luni, în conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei, a anunţat că intenţionează să solicite Comitetului Central de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Ministerului Sănătăţii ca tratamentul bolnavilor din judeţ confirmaţi cu virusul A N1H1 să se realizeze pe plan local, şi nu la Iaşi, aşa cum cere protocolul.
“Am mai reduce din cheltuieli, mai ales că Spitalul din Suceava poate susţine aceste tratamente. Acum sunt puţine cazuri, iar cei de la Iaşi fac faţă, dar când numărul de îmbolnăviri va creşte, va fi foarte greu”, a declarat şeful DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii cu gripă nouă nu vor mai fi trataţi la Iaşi, ci la Suceava.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Pacienţii cu gripă nouă nu vor mai fi trataţi la Iaşi, ci la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei